Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Πιονγιάνγκ θα φιλοξενήσει την Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων το 2020

Στην πρω­τεύ­ου­σα της Λαϊ­κής Δημο­κρα­τί­ας της Βόρειας Κορέ­ας θα διε­ξα­χθεί η 22η Διε­θνής Συνά­ντη­ση Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των την ερχό­με­νη χρονιά. 

Η από­φα­ση αυτή πάρ­θη­κε στο πλαί­σιο του κλει­σί­μα­τος των εργα­σιών της 21ης Διε­θνούς Συνά­ντη­σης που έλα­βε χώρα στην Σμύρ­νη στις 18–20 Οκτώ­βρη και την οποία συν­διορ­γά­νω­σαν το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας (TKP) και το ΚΚΕ. Στην έναρ­ξη των εργα­σιών της Συνά­ντη­σης, ομι­λία εκφώ­νη­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κουτσούμπας. 

Η συνά­ντη­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σε συνε­δρια­κό χώρο στα περί­χω­ρα της Σμύρ­νης με την συμ­με­το­χή εκπρο­σώ­πων 75 Κομ­μά­των από 61 χώρες. Ακό­μα, 10 κόμ­μα­τα που δεν μπό­ρε­σαν να παρα­βρε­θούν έστει­λαν μηνύ­μα­τα, ενώ στο οργα­νω­τι­κό μέρος συνέ­βα­λαν σύντρο­φοι και από τα δύο αδελ­φά κόμ­μα­τα για την άψο­γη διε­ξα­γω­γή των εργα­σιών της συνάντησης.

Οι εργα­σί­ες ολο­κλη­ρώ­θη­καν με συζή­τη­ση για το κάλε­σμα της συνά­ντη­σης, τις κοι­νές δρά­σεις που μπο­ρούν να ανα­πτυ­χθούν από τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα, καθώς και τα ψηφί­σμα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης που είχαν κατατεθεί.

smirni atex1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο