Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΠΟΘΑ καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ»

Την επα­να­λει­τουρ­γία του θεά­τρου «ΕΜΠΡΟΣ» υπο­στη­ρί­ζει η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θεά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος (ΠΟΘΑ), εκφρά­ζο­ντας την έντο­νη αντί­θε­ση της στη νέα αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση σήμε­ρα, ζητώ­ντας την άμε­ση παρέμ­βα­ση του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού και του Δήμου Αθηναίων.

Στην ανα­κοί­νω­ση της η ΠΟΘΑ ανα­φέ­ρε­ται στην «απα­ρά­δε­κτη επι­χεί­ρη­ση της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας σήμε­ρα το πρωί (24/5), που προ­σπά­θη­σε να σφρα­γί­σει ξανά το Θέα­τρο ”ΕΜΠΡΟΣ” αυτή τη φορά με σιδε­ρέ­νια κάγκε­λα, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας την παρα­νο­μία της Πέμ­πτης, 20 Μαΐ­ου», όταν το κτί­ριο εκκε­νώ­θη­κε και σφρα­γί­στη­κε με τσι­με­ντό­λι­θους από συνεργείο.

«Από την πρώ­τη στιγ­μή βρε­θή­κα­με στο σημείο» επι­ση­μαί­νει η ΠΟΘΑ και συμπλη­ρώ­νει: «Οι εργα­σί­ες δεν στα­μά­τη­σαν ούτε όταν κλι­μά­κιο του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού δια­πί­στω­σε την παρά­νο­μη παρέμ­βα­ση στο δια­τη­ρη­τέο κτί­ριο. Οι εργα­σί­ες στα­μά­τη­σαν μόνο όταν οι επι­κε­φα­λής των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων του Δήμου Αθη­ναί­ων “Ανοι­χτή Πόλη” και “Ανταρ­σία στις γει­το­νιές” απεί­λη­σαν με μηνύ­σεις. Κατό­πιν ο εργο­λά­βος με το συνερ­γείο ηλε­κτρο­συ­γκολ­λη­τών συγκέ­ντρω­σαν τα υλι­κά τους και αποχώρησαν».

Για τη νέα, σημε­ρι­νή επι­χεί­ρη­ση της ΕΛΑΣ, το θέα­τρο «ΕΜΠΡΟΣ» από ένα άδειο κτί­ριο μετα­τρά­πη­κε εδώ και μια δεκα­ε­τία σε πολυ­δύ­να­μο χώρο καλ­λι­τε­χνι­κής δημιουρ­γί­ας και πολι­τι­στι­κής έκφρα­σης, τονί­ζει στην ανα­κοί­νω­ση της η ΠΟΘΑ.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο