Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Η πολιτιστική έκφραση στον δρόμο δεν είναι ζητιανιά»

Ανακοίνωση με αφορμή την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα νεαρής μουσικού

Συγκέ­ντρω­ση απέ­να­ντι από το Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Λευ­κού Πύρ­γου, δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι για την προ­σα­γω­γή για το αδί­κη­μα της επαι­τεί­ας, νεα­ρής μου­σι­κού που έπαι­ζε μου­σι­κή στο δρό­μο, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το μεση­μέ­ρι της Πέμ­πτης μου­σι­κοί, με σύν­θη­μα «Η μου­σι­κή στο δρό­μο δεν είναι επαιτεία».

Το βρά­δυ της Κυρια­κής, η αστυ­νο­μία, βασι­σμέ­νη στην αντί­στοι­χη μετα­ξι­κή διά­τα­ξη περί «επαι­τεί­ας», προ­χώ­ρη­σε σε προ­σα­γω­γή και μήνυ­ση ενα­ντί­ον της νεα­ρής μουσικού.

«Είμα­στε στο πλευ­ρό αυτών των παι­διών που ασκούν την τέχνη τους στον δρό­μο. Είμα­στε κοντά στο να απα­λει­φθεί η μετα­ξι­κή διά­τα­ξη που μας τυραν­νά», δήλω­σε ο γνω­στός μου­σι­κός Δημή­τρης Ζερβουδάκης.

Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε και ο παγκο­σμί­ου φήμης τρα­γου­δι­στής, Μανού Τσάο.

Το παράρ­τη­μα Βόρειας Ελλά­δας του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γου με ανα­κοί­νω­σή του δηλώ­νει την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξή του στην διω­κό­με­νη μου­σι­κό και σημειώνει:

«Η πολι­τι­στι­κή έκφρα­ση και δρα­στη­ριό­τη­τα στον δρό­μο σε καμία περί­πτω­ση δεν μπο­ρεί να θεω­ρεί­ται ζητια­νιά, ακό­μη και αν αυτή γίνε­ται με σκο­πό τον βιο­πο­ρι­σμό. Ιδιαί­τε­ρα σε μία περί­ο­δο που συνο­λι­κά ο κλά­δος είναι αντι­μέ­τω­πος με το τερά­στιο πρό­βλη­μα της ανερ­γί­ας και της ετε­ρο­α­πα­σχό­λη­σης, οι συνά­δελ­φοι πολ­λές φορές δυσκο­λεύ­ο­νται να εξα­σφα­λί­σουν ακό­μα και τα βασι­κά για την επι­βί­ω­σή τους. Αντί­στοι­χα, σημα­ντι­κό ζήτη­μα είναι και η επα­φή του μου­σι­κού με το κοι­νό, η επι­κοι­νω­νία του καλ­λι­τε­χνι­κού έργου με τον απο­δέ­κτη του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο