Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Πολυτεχνειούπολη έχει κατακλυστεί από πάνοπλους αστυνομικούς — Παρέμβαση φοιτητών στον πρύτανη

Παρέμ­βα­ση στον πρύ­τα­νη του Πολυ­τε­χνεί­ου πραγ­μα­το­ποιούν δεκά­δες εστια­κοί φοι­τη­τές, που έκα­ναν πορεία στον χώρο της Πολυ­τε­χνειού­πο­λης που έχει κατα­κλυ­στεί από πάνο­πλους αστυνομικούς.

Στο πλαί­σιο επι­χεί­ρη­σης στις φοι­τη­τι­κές εστί­ες του ΕΜΠ για την εύρε­ση ναρ­κω­τι­κών, η αστυ­νο­μία προ­κά­λε­σε ζημιές σε δωμά­τια και εγκα­τα­στά­θη­κε μέσα στην Πανε­πι­στη­μιού­πο­λη, εμπο­δί­ζο­ντας τους φοι­τη­τές. Νωρί­τε­ρα, τραυ­μα­τί­στη­κε ένα άτο­μο από αστυ­νο­μι­κά πυρά. Οι πυρο­βο­λι­σμοί έπε­σαν πολύ κοντά σε αμφι­θέ­α­τρα, όπου διε­ξά­γο­νται εξετάσεις.

Στον χώρο βρί­σκε­ται για να συμπα­ρα­στα­θεί στους φοι­τη­τές ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Χρή­στος Κατσώ­της, ο οποί­ος έκα­νε τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στον υφυ­πουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη. Απαί­τη­σε εδώ και τώρα να απο­κα­τα­στα­θούν όλες οι ζημιές που αδιά­κρι­τα προ­κά­λε­σαν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις στα δωμά­τια που δια­μέ­νουν οικό­τρο­φοι φοι­τη­τές, καθώς αυτή τη στιγ­μή δεκά­δες φοι­τη­τές δεν έχουν πού να μεί­νουν. Απαί­τη­σε επί­σης να δια­σφα­λι­στεί η πρό­σβα­ση όλων των φοι­τη­τών στην εξε­τα­στι­κή, καθώς αρκε­τοί δεν κατά­φε­ραν να προ­σεγ­γί­σουν την Πολυτεχνειούπολη.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στον υφυ­πουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη έκα­νε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Χρή­στος Κατσώ­της, για τα γεγο­νό­τα που συμ­βαί­νουν στην Πολυ­τε­χνειού­πο­λη Ζωγράφου.

Απαί­τη­σε εδώ και τώρα να απο­κα­τα­στα­θούν όλες οι ζημιές που αδιά­κρι­τα προ­κά­λε­σαν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις στα δωμά­τια που δια­μέ­νουν οικό­τρο­φοι φοι­τη­τές, καθώς αυτή τη στιγ­μή δεκά­δες φοι­τη­τές δεν έχουν που να μείνουν.

Απαί­τη­σε επί­σης να δια­σφα­λι­στεί η πρό­σβα­ση όλων των φοι­τη­τών στην εξε­τα­στι­κή, καθώς αρκε­τοί δεν κατά­φε­ραν να προ­σεγ­γί­σουν την Πολυτεχνειούπολη.

Τραυματίας από πυροβολισμούς και αστυνομική επιχείρηση

Ένα άτο­μο τραυ­μα­τί­στη­κε από αστυ­νο­μι­κά πυρά στην Πολυ­τε­χνειού­πο­λη στου Ζωγρά­φου, όπου ήταν σε εξέ­λι­ξη αστυ­νο­μι­κή επιχείρηση.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, αστυ­νο­μι­κοί έκα­ναν επι­δρο­μή στην παλιά εστία που γειτ­νιά­ζει με το Πολυ­τε­χνείο, ερευ­νώ­ντας ‑όπως οι ίδιοι είπαν- για ναρκωτικά.

Στη συνέ­χεια, αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις μπή­καν στο χώρο του Πολυ­τε­χνεί­ου. Σύμ­φω­να με την εκδο­χή της Αστυ­νο­μί­ας, όπως περι­γρά­φε­ται σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε, «στη διάρ­κεια της επι­χεί­ρη­σης, 35χρονη Ανθυ­πα­στυ­νό­μος αισθάν­θη­κε αδια­θε­σία και απο­χώ­ρη­σε. Κατά την απο­χώ­ρη­σή της δέχθη­κε επί­θε­ση από σεση­μα­σμέ­νο 30χρονο αλλο­δα­πό, τον οποίο τραυ­μά­τι­σε κάνο­ντας χρή­ση του υπη­ρε­σια­κού της όπλου».

Σημειώ­νε­ται πως οι πυρο­βο­λι­σμοί έπε­σαν πολύ κοντά σε αμφι­θέ­α­τρα, όπου διε­ξά­γο­νται εξε­τά­σεις. Η Αστυ­νο­μία έκα­νε έρευ­νες σε δωμά­τια φοι­τη­τών, προ­κα­λώ­ντας μεγά­λες ζημιές σε δια­με­ρί­σμα­τα, ενώ πάνο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί εγκα­τα­στά­θη­καν στο Πολυ­τε­χνείο και ερευ­νού­σαν φοι­τη­τές σε στυλ «ράμπο».

Για την κατά­στα­ση με την δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών, την απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη έχει η ίδια η κυβέρ­νη­ση, καθώς οι φοι­τη­τές και οι σύλ­λο­γοί τους έχουν καταγ­γεί­λει επα­νει­λημ­μέ­να τη δρά­ση δια­φό­ρων ύπο­πτων κυκλω­μά­των, ακό­μα και ποι­νι­κών, όμως ο προ­σα­να­το­λι­σμός είναι η κατα­στο­λή του λαϊ­κού κινή­μα­τος και όχι το οργα­νω­μέ­νο έγκλημα.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο