Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η πολωνική κυβέρνηση τίμησε βετεράνους συνεργάτες των Ναζί

Υπό την αιγί­δα του πρω­θυ­πουρ­γού Αντρέϊ Ντού­ντα και παρου­σία στε­λε­χών του κεντρο­δε­ξιού κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος έλα­βε χώρα σήμε­ρα στη Βαρ­σο­βία εκδή­λω­ση τιμής σε βετε­ρά­νους-συνερ­γά­τες των Ναζί κατά το Β’ Παγκό­σμιο Πόλεμο.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να στην εκδή­λω­ση τιμή­θη­καν μέλη παρα­στρα­τιω­τι­κής οργά­νω­σης τα οποία, σε συνερ­γα­σία με τα χιτλε­ρι­κά στρα­τεύ­μα­τα, πολέ­μη­σαν ενά­ντια στην Σοβιε­τι­κή Ένω­ση στα τέλη του δεύ­τε­ρου Παγκο­σμί­ου Πολέμου.

Σύμ­φω­να με ορι­σμέ­νες ανα­λύ­σεις, η κίνη­ση της πολω­νι­κής κυβέρ­νη­σης να τιμή­σει τους συνερ­γά­τες των Ναζί σχε­τί­ζε­ται με την προ­σπά­θεια του δεξιού κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­ος “Νόμος και Δικαιο­σύ­νης” να προ­σεγ­γί­σει περισ­σό­τε­ρους ακρο­δε­ξιούς ψηφο­φό­ρους ενό­ψει των κοι­νο­βου­λευ­τι­κών εκλο­γών του Οκτώβρη.

Ωστό­σο, η εκδή­λω­ση αυτή έρχε­ται να προ­στε­θεί στην αντι­κομ­μου­νι­στι­κή υστε­ρία που προ­ω­θεί­ται εδώ και και­ρό από το αστι­κό κρά­τος το οποίο, με την στή­ρι­ξη της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, διώ­κει τη δρά­ση του ΚΚ Πολω­νί­ας και ποι­νι­κο­ποιεί την κομ­μου­νι­στι­κή ιδεολογία.

Την αντί­δρα­ση τους στη ντρο­πια­στι­κή εκδή­λω­ση τιμής προς τους συνερ­γά­τες των ναζί εξέ­φρα­σαν με ανοι­χτές επι­στο­λές τους προς τον πρω­θυ­πουρ­γό, συγ­γε­νείς και παι­διά παρ­τι­ζά­νων αγω­νι­στών του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέμου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο