Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του ΠΑΜΕ προκάλεσε… πόνο στους φασίστες

Μεγά­λο πόνο φαί­νε­ται πως προ­κά­λε­σε στα φασι­στοει­δή η εξαι­ρε­τι­κά οργα­νω­μέ­νη, συμ­βο­λι­κή πρω­το­μα­γιά­τι­κη συγκέ­ντρω­ση του ΠΑΜΕ και των εργα­τι­κών συν­δι­κά­των στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος. Ο φασι­στι­κός-ναζι­στι­κός βόθρος ξεχεί­λι­σε βγά­ζο­ντας και πάλι όλο το μίσος τους απέ­να­ντι στους εργα­ζό­με­νους και το δικαί­ω­μα στο να δια­δη­λώ­νουν και να διεκ­δι­κούν τα αυτο­νό­η­τα δικαιώ­μα­τά τους. 

Για… «το τελευ­ταίο Σοβιέτ της Ευρώ­πης» κάνει λόγο ο επί­ση­μος δια­δι­κτυα­κός υπό­νο­μος των ναζι­στι­κών απο­βρα­σμά­των της Χρυ­σής Αυγής, στά­ζο­ντας χολή για την πρω­το­μα­γιά­τι­κη συγκέ­ντρω­ση του Συντάγ­μα­τος. Λογι­κό είναι, βέβαια, για τα πιστά μαντρό­σκυ­λα των μεγα­λο­βιο­μη­χά­νων, των εφο­πλι­στών και της εργο­δο­σί­ας να βγά­ζουν αφρούς σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. 

Στο ίδιο μήκος κύμα­τος η εμε­τι­κή φασι­στο­φυλ­λά­δα «Μακε­λειό» και τα χου­ντι­κά απο­λει­φά­δια του «Στό­χου» που δεν έχα­σαν την ευκαι­ρία να στά­ξουν χολή, ζητώ­ντας μάλι­στα να επι­βλη­θεί και πρό­στι­μο για την συγκέ­ντρω­ση. Από κορά­κου στό­μα «κρα» θα ακού­σεις κι’ από φασί­στες μόνο βρω­μιές, συκο­φα­ντί­ες και ύβρεις απέ­να­ντι στο εργα­τι­κό-ταξι­κό κίνημα… 

Τα ίδια φασι­στα­ριά, βέβαια, ήταν που πριν λίγες εβδο­μά­δες έβγαι­ναν στα κερα­μί­δια για το κλεί­σι­μο των εκκλη­σιών, εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας. Τα ίδια ορφα­νά του Μετα­ξά, του Χίτλερ και της Χού­ντας είναι που καλού­σαν τον κόσμο να πάει να συνω­στι­στεί στις εκκλη­σί­ες, μόνο και μόνο για να ικα­νο­ποι­ή­σουν τα πιο αντι­δρα­στι­κά, συντη­ρη­τι­κά και θρη­σκό­λη­πτα ένστι­κτα των ακο­λού­θων τους. 

Γι’ αυτό και τους ενό­χλη­σε ο οργα­νω­μέ­νος, από­λυ­τα συμ­βα­τός με τα μέτρα προ­φύ­λα­ξης, εορ­τα­σμός της Πρω­το­μα­γιάς. Πίστευαν ότι οι εργα­ζό­με­νοι θα κάτσουν σπί­τια τους, φοβι­σμέ­νοι, ώστε να μην υψώ­σουν φωνή διεκ­δί­κη­σης απέ­να­ντι σε κυβέρ­νη­ση και κεφά­λαιο. Που να ‘ρθει και η 9η Μάη, επέ­τειος της Μεγά­λης Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης των Λαών επί των Ναζί.…

Ξύδι, λοι­πόν, φασί­στες… Ξύδι.

protomagia pame

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο