Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη!» — Κάλεσμα της ΚΝΕ στη νεολαία ενόψει εκλογών

«Κάνε τη δια­φο­ρά με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού. Η πρώ­τη σου ψήφος να είναι κόκκινη!»

Με αυτό το κάλε­σμα απευ­θύ­νο­νται οι Οργα­νώ­σεις Αττι­κής της ΚΝΕ στη νεο­λαία μπρο­στά σε έναν κύκλο συσκέ­ψε­ων και εκδη­λώ­σε­ων που διορ­γα­νώ­νουν στο πλαί­σιο της μάχης των εκλο­γών. Προ­πα­γαν­δί­ζο­ντας τις εκδη­λώ­σεις τους οι νέοι της ΚΝΕ οργα­νώ­νουν αυτό το διά­στη­μα εξορ­μή­σεις σε σχο­λεία, σχο­λές και στέ­κια νεο­λαί­ας και απευ­θύ­νο­νται με την ανα­κοί­νω­ση για τις εκδη­λώ­σεις που καλεί:

«Έλα να συζη­τή­σου­με και να μάθεις από πρώ­το χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ. Στις εκλο­γές η νεο­λαία έχει μια ευκαι­ρία. Να στεί­λει ηχη­ρό μήνυ­μα αντί­στα­σης, ελπί­δας, σύγκρου­σης στη­ρί­ζο­ντας τα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές, το ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές και τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, όπο­τε κι αν γίνουν.

Δυνα­μώ­νου­με το ΚΚΕ γιατί:

Θέλου­με η μόρ­φω­ση να είναι δωρε­άν για όλους και όλες, να μας βοη­θά­ει να γίνου­με ολο­κλη­ρω­μέ­νοι άνθρω­ποι και όχι το σχο­λείο και το πανε­πι­στή­μιο να μας κοι­τά­ει στην τσέ­πη και να μας δασκα­λεύ­ει στην παπαγαλία.

Θέλου­με να δου­λεύ­ου­με στο αντι­κεί­με­νο που επι­λέ­ξα­με με σύγ­χρο­να εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα και όχι να ξεσα­λώ­νει στις πλά­τες μας η εργο­δο­σία, με μισθούς καθη­λω­μέ­νους, με ξεχει­λω­μέ­να ωρά­ρια, ανα­σφά­λι­στοι, χωρίς να μας καλύ­πτει καμία Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας. Η μικρή αύξη­ση στο μισθό, όποιοι εργα­ζό­με­νοι κατα­φέ­ρουν να την πάρουν, εξα­νε­μί­ζε­ται από το κόστος ζωής και σπου­δών που όλο και μεγα­λώ­νει. Η κατάρ­γη­ση του υπο­κα­τώ­τα­του μισθού ‑αφού τον εφάρ­μο­σε τέσ­σε­ρα ολό­κλη­ρα χρό­νια ο ΣΥΡΙΖΑ- ακυ­ρώ­νε­ται στην πρά­ξη για τους περισ­σό­τε­ρους νέους εργα­ζό­με­νους που δου­λεύ­ουν part time, τους πρα­κτι­κά­ριους, τους μαθη­τευό­με­νους των ΕΠΑΛ που ακό­μα και τον πενι­χρό τους μισθό τον βλέ­πουν με το κιά­λι. Δεν συμ­βι­βα­ζό­μα­στε με τη λογι­κή των “ελά­χι­στων”, των “κατώ­τα­των” και των “ευκαι­ριών”.

Θέλου­με να ζήσου­με ειρη­νι­κά. Παλεύ­ου­με ενά­ντια σε ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ, στην πλου­το­κρα­τία και τις κυβερ­νή­σεις της που ανά­βουν τη φωτιά του πολέ­μου και των εθνι­κι­σμών σε Βαλ­κά­νια, Αιγαίο, Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο. Με την υπο­γρα­φή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μας μετα­τρέ­πε­ται σε ΝΑΤΟι­κό στρα­τό­πε­δο, σε απο­θή­κη ΝΑΤΟι­κών πυρη­νι­κών όπλων, στα λιμά­νια μας δένουν τα πλοία του ΝΑΤΟ μόλις σακα­τέ­ψουν τους λαούς της Μέσης Ανα­το­λής. Η χώρα μας μετα­τρέ­πε­ται με τη συμ­φω­νία όλων των κομ­μά­των ‑εκτός του ΚΚΕ- σε “μαγνή­τη” πολε­μι­κών επιθέσεων.

Θέλου­με τις γει­το­νιές μας, τα σχο­λεία, τις σχο­λές καθα­ρές από φασί­στες! Καρ­φί στο μάτι της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής είναι μόνο το ΚΚΕ και το εργα­τι­κό και νεο­λαι­ί­στι­κο κίνη­μα που συγκρού­ε­ται καθη­με­ρι­νά με τους φασί­στες, τους απο­μο­νώ­νει, σηκώ­νει το βάρος του αγώ­να ενά­ντια στο σύστη­μα που γεν­νά το φασι­σμό, το ρατσι­σμό, την ακροδεξιά.

Δεν θέλου­με νέο Μάτι και νέα Μάν­δρα. Να γίνουν εδώ και τώρα όλα τα ανα­γκαία έργα προ­στα­σί­ας της ζωής του λαού από φυσι­κές κατα­στρο­φές, να ανα­βαθ­μι­στούν σε προ­σω­πι­κό, εξο­πλι­σμό, υπο­δο­μές με ευθύ­νη του κρά­τους όλες οι αντί­στοι­χες υπη­ρε­σί­ες. Αυτά τα έργα η ΕΕ δεν τα χρη­μα­το­δο­τεί, τα θεω­ρεί “μη επι­λέ­ξι­μα” λόγω κόστους! Με αυτήν τη λογι­κή ευθυ­γραμ­μί­ζο­νται η κυβέρ­νη­ση, η περι­φε­ρεια­κή αρχή και όλα τα κόμ­μα­τα που υπε­ρα­σπί­ζο­νται την ΕΕ.

Θέλου­με να ανα­σά­νου­με από τη βρώ­μα του συστή­μα­τος. Το μετα­γρα­φι­κό παζά­ρι ανά­με­σα στα κόμ­μα­τα του συστή­μα­τος απο­δει­κνύ­ει κι αυτό ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμ­μα­τα έχουν ελά­χι­στες δια­φο­ρές. Με μεγά­λη ευκο­λία αλλά­ζουν φανέ­λα παί­ζο­ντας όμως για τα ίδια συμ­φέ­ρο­ντα, για τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έγι­νε το “στέ­κι” για τα απο­μει­νά­ρια του διε­φθαρ­μέ­νου ΠΑΣΟΚ, καρε­κλο­κέ­νταυ­ρους, ακρο­δε­ξιούς, πρώ­ην βου­λευ­τές των ΑΝΕΛ.

Το δίλημ­μα που μας αφο­ρά δεν είναι αν θα εκτε­λεί τα δικαιώ­μα­τά μας ο Τσί­πρας ή ο Μητσο­τά­κης. Το δίλημ­μα είναι πώς θα βάλου­με εμπό­δια στην πολι­τι­κή που μας στε­ρεί τη ζωή που μας αξί­ζει, πώς θα ανοί­ξου­με δρό­μο για να απαλ­λα­γού­με από την εργα­σια­κή περι­πλά­νη­ση, την ανα­σφά­λεια, τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέμους.

Το ΚΚΕ είναι ο πραγ­μα­τι­κός αντί­πα­λος του συστή­μα­τος και των κομ­μά­των του! Μπρο­στά στις εκλο­γές θα πουν ξανά στη νεο­λαία πόσο “κουλ” είναι η απο­χή. Στις προη­γού­με­νες εκλο­γές η απο­χή ξεπέ­ρα­σε το 40% αλλά δεν ίδρω­σε το αυτί της κυβέρ­νη­σης, της ΝΔ, της ΕΕ. Αντί­θε­τα, ψήφι­σαν νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα, νέους φόρους για τους πολ­λούς και νέα προ­νό­μια για τους λίγους.

Θέλου­με δημάρ­χους κομ­μου­νι­στές, όπως στην Πάτρα, στο Χαϊ­δά­ρι, στην Πετρού­πο­λη, στην Και­σα­ρια­νή, στην Ικα­ρία. Για­τί έκα­ναν αυτό για το οποίο εκλέ­χτη­καν: Λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στην πολι­τι­κή που ρημά­ζει τη ζωή των εργα­τι­κών οικο­γε­νειών, αγώ­νες μαζί με τον λαό κάθε περιο­χής για την παρα­μι­κρή ανα­κού­φι­ση, για ελεύ­θε­ρους χώρους άθλη­σης, δημιουρ­γί­ας και πολι­τι­σμού, για μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής του λαού από πλημ­μύ­ρες και φωτιές. Ψηφί­ζου­με τους συν­δυα­σμούς της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” για­τί θέλου­με δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους αγω­νι­στές και όχι υπη­ρέ­τες της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής κυβέρ­νη­σης — ΕΕ — μονο­πω­λί­ων. Ψηφί­ζο­ντας συν­δυα­σμούς του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή δήθεν ανε­ξάρ­τη­τους, όπου φυτρώ­νουν διά­φο­ρα μπου­μπού­κια, ακό­μα και φασί­στες, δεν ψηφί­ζεις τον συγ­γε­νή ή τον γνω­στό σου αλλά ψηφί­ζεις την πολι­τι­κή που προ­σθέ­τει περισ­σό­τε­ρα χαρά­τσια και τέλη στους πολλούς.

Πραγ­μα­τι­κή πρό­ο­δος σήμε­ρα είναι η πρό­τα­ση πάλης και εξου­σί­ας του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μονα­δι­κό κόμ­μα που τις θέσεις του και το πρό­γραμ­μά του τα δια­τυ­πώ­νει όχι με βάση το αν βολεύ­ο­νται τα κέρ­δη και τα συμ­φέ­ρο­ντα μιας κοι­νω­νι­κής μειο­ψη­φί­ας αλλά με βάση το γεγο­νός ότι η τερά­στια ανά­πτυ­ξη της παρα­γω­γής, της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας μπο­ρεί να αξιο­ποι­η­θεί για να απο­λαμ­βά­νουν ο λαός και τα παι­διά του ένα ανώ­τε­ρο επί­πε­δο ζωής και δικαιω­μά­των. Για­τί το ΚΚΕ παλεύ­ει ενά­ντια στο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και την ΕΕ, για μια οικο­νο­μία που στο επί­κε­ντρό της είναι ο εργα­ζό­με­νος άνθρω­πος και η ικα­νο­ποί­η­ση των λαϊ­κών και κοι­νω­νι­κών ανα­γκών και όχι τα κέρ­δη των λίγων.

Κάνε τη δια­φο­ρά με δυνα­τό ΚΚΕ!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο