Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η πυρκαγιά 12-Αυγ-2019 στον Υμηττό «ξύπνησε» τον Βοσκόπουλο

Ευτυ­χώς …όλα δεί­χνουν ότι δεν θα παρα­λά­βω «καμ­μέ­νη γη», ανά­σα­νε με ανα­κού­φι­ση ο Χρή­στος και ενη­με­ρώ­νω με τη σει­ρά μου τους συμπο­λί­τες μου, ότι ο κίν­δυ­νος δεν έχει παρέλ­θει καθώς ανα­μέ­νε­ται να ισχυ­ρο­ποι­η­θεί ο «στρα­τη­γός άνε­μος» κατά τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Πέρα από τις νομο­θε­τι­κές παρεμ­βά­σεις που είναι ανα­γκαί­ες προς επί­λυ­σιν του θέμα­τος, είναι βέβαιο πως πρέ­πει να ανα­λά­βου­με δράση 😂
⚠️ Θα πρέ­πει άμε­σα, να γίνει συνά­ντη­ση όλων των φορέ­ων του δήμου και της περι­φέ­ρειας, του ΣΠΑΥ, όπως και κάθε εμπλε­κο­μέ­νου, ώστε με συγκε­κρι­μέ­νο πρό­γραμ­μα δρά­σης, να προ­λά­βου­με τα χει­ρό­τε­ρα 🆘
⚠️ Είναι επι­βε­βλη­μέ­να😂 προς το παρόν: μόνι­μο πυρο­σβε­στι­κό όχη­μα στις κεραί­ες, συστη­μα­τι­κές περι­πο­λί­ες από το παρα­κεί­με­νο στρα­τό­πε­δο, τους εθε­λο­ντές, άμε­ση τοπο­θέ­τη­ση ειδι­κών ψηφια­κών ανι­χνευ­τών φωτιάς 😂 ⁉️, αλλά κυρί­ως, εκστρα­τεία καθα­ρι­σμού του Υμητ­τού από σκου­πί­δια και ξερό­κλα­δα 🆘


Εν μέσω κατά­στα­σης συνα­γερ­μού, τόσο των υπη­ρε­σιών του δήμου Και­σα­ρια­νής -με συντο­νι­στή / πολι­τι­κό προϊ­στά­με­νο, τον αντι­δή­μαρ­χο κ. Σίμο Πολυ­χρο­νά­κη, όσο και της εθε­λο­ντι­κής δασο­προ­στα­σί­ας έρχε­ται το άτο­μο που θα ανα­λά­βει από 1η Σεπτέμ­βρη νέος δήμαρ­χος, που μάλ­λον πολύ όψι­μα «ανα­κά­λυ­ψε την Αμε­ρι­κή» να δηλώ­νει (μετα­ξύ άλλων), σε ανα­κοί­νω­ση μέσω ΜΚΔ, τα παρα­πά­νω ❗ανεκ­δι­ή­γη­τα❗ θυμί­ζο­ντας τις αλή­στου μνή­μης Ράλ­λειες «κου­κου­νά­γες», «που πιά­νουν φωτιά και εκτι­νάσ­σο­νται», την μετέ­πει­τα «ασύμ­με­τρη απει­λή» και τον «στρα­τη­γό άνε­μο» του τότε υπουρ­γού Δημό­σιας Τάξης Βύρω­να Πολύ­δω­ρα κλπ. κλπ.

Για την απο­κα­τά­στα­ση της αλή­θειας παρα­θέ­του­με σχε­τι­κό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ καθώς και ανα­κοί­νω­ση-απά­ντη­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Και­σα­ρια­νής ‑τα συμπε­ρά­σμα­τα δικά σας.

Υμηττός Πυρκαγιά 3 00πμ Δευτέρα 12 Αυγ 2019 Καισαριανή_3

Ξημερώματα Δευτέρας 12 Αυγούστου 2019 — Πολύωρη μάχη με τις φλόγες στην κορυφογραμμή του Υμηττού για να προστατευτεί το δάσος της Καισαριανής.

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημε­ρώ­μα­τα της Δευ­τέ­ρας 12 Αυγού­στου και ενώ επι­κρα­τού­σαν και­ρι­κές συν­θή­κες που είχαν θέσει τους φορείς της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας σε κατά­στα­ση συνα­γερ­μού ολό­κλη­ρο το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, εκδη­λώ­θη­κε πυρ­κα­γιά στους ανα­το­λι­κούς πρό­πο­δες του Υμητ­τού, από άγνω­στη έως τώρα αιτία.

Λόγω των ισχυ­ρών ανέ­μων, η πυρ­κα­γιά πήρε γρή­γο­ρα δια­στά­σεις κατα­καί­γο­ντας κυρί­ως χαμη­λή βλά­στη­ση και νεα­ρά πεύ­κα και μέχρι τις 4:00 είχε προ­σεγ­γί­σει την κορυ­φο­γραμ­μή του Υμητ­τού, με πραγ­μα­τι­κό κίν­δυ­νο να περά­σει στην δυτι­κή του πλευ­ρά και να απει­λή­σει το εκεί πλού­σιο δασι­κό σύστη­μα και το αισθη­τι­κό δάσος της Καισαριανής.Υμηττός Πυρκαγιά 4 00πμ Δευτέρα 12 Αυγ 2019

Για την ανά­σχε­ση της πυρ­κα­γιάς και την απο­τρο­πή της εξέ­λι­ξής της, δόθη­κε πραγ­μα­τι­κή μάχη με τις φλό­γες στην κορυ­φο­γραμ­μή του Υμητ­τού από τις δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας, τους Εθε­λο­ντές Δασο­προ­στα­σί­ας και τις αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες των Δήμων και της Περιφέρειας. 

Μέχρι τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας, είχε γίνει εφι­κτή η πλή­ρης οριο­θέ­τη­ση της καμέ­νης έκτασης.

Δασοπροστασία Δ Κ Ακα­ριαία υπήρ­ξε η κινη­το­ποί­η­ση της Εθε­λο­ντι­κής Δασο­προ­στα­σί­ας του Δήμου Και­σα­ρια­νής (Ε.Δ.Δ.Κ.) και η συμ­βο­λή των μελών της καθο­ρι­στι­κή στην εξέ­λι­ξη της κατάσβεσης. 

🔴  Σύμ­φω­να με το σχε­τι­κό δελ­τίο τύπου που εξέ­δω­σε η Ε.Δ.Δ.Κ., στην επι­χεί­ρη­ση συμ­με­τεί­χαν περί­που 30 εθε­λο­ντές, που επάν­δρω­σαν το σύνο­λο των οχη­μά­των πρώ­της προ­σβο­λής του Δήμου (4 οχή­μα­τα), την υδρο­φό­ρα του, πεζο­πό­ρο τμή­μα που επι­χεί­ρη­σε στο σημείο μέχρι τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες και τα παρα­τη­ρη­τή­ρια του βουνού.

🔴  Ειδι­κό­τε­ρα το όχη­μα πρώ­της προ­σβο­λής -ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 3- που βρι­σκό­ταν σε ολο­νύ­κτια περι­πο­λία στον Υμητ­τό ήταν ανά­με­σα στις πρώ­τες δυνά­μεις που κατέ­φτα­σαν στην κορυ­φο­γραμ­μή και ξεκί­νη­σαν μαζί με την Πυρο­σβε­στι­κή την ανά­πτυ­ξη του δικτύ­ου πυρό­σβε­σης που έκα­νε εφι­κτή την ανά­σχε­ση του μετώ­που της πυρκαγιάς.

🔴  Από την πλευ­ρά των υπη­ρε­σιών του Δήμου άμε­ση ήταν η κινη­το­ποί­η­ση του προ­σω­πι­κού επι­φυ­λα­κής και η έξο­δος του υδρο­φό­ρου οχή­μα­τος του Δήμου (περί­που στις 4:20), ενώ επί­σης εξα­σφά­λι­σε από την δημο­τι­κή επι­χεί­ρη­ση ΚΕΔΗΚ την τρο­φο­δο­σία των δυνά­με­ων που επε­νέ­βη­σαν με πόσι­μο νερό και τρό­φι­μα.

Το συντο­νι­σμό των υπη­ρε­σιών του Δήμου με τους Εθε­λο­ντές και την επι­κοι­νω­νία με την Περι­φέ­ρεια και το Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Και­σα­ρια­νής, είχε ο αντι­δή­μαρ­χος Πολυ­χρο­νά­κης Σίμος που βρέ­θη­κε από την πρώ­τη στιγ­μή στο Κέντρο Δικτύ­ου των εθε­λο­ντών στο δημο­τι­κό Στά­διο Μ. Κρη­τι­κό­που­λος.

Δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής συνε­χί­ζουν να παρα­μέ­νουν στο χώρο της πυρ­κα­γιάς για την απο­τρο­πή πιθα­νής ανα­ζω­πύ­ρω­σής της. Σε επι­φυ­λα­κή παρα­μέ­νει η Εθε­λο­ντι­κή Ομά­δα του Δήμου Και­σα­ρια­νής και οι εμπλε­κό­με­νες Υπη­ρε­σί­ες του.

Καλού­με τους κατοί­κους της πόλης μας να είναι σε ιδιαί­τε­ρη επα­γρύ­πνη­ση και ετοι­μό­τη­τα και να απο­φεύ­γουν δρα­στη­ριό­τη­τες και ενέρ­γειες που μπο­ρούν να προ­κα­λέ­σουν πυρκαγιά.

Ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τους καλού­με να συμ­βάλ­λουν με την ενερ­γο­ποί­η­ση και προ­σφο­ρά τους στην προ­στα­σία της λαϊ­κής περιου­σί­ας, του Υμητ­τού και του δάσους του. Στην ενί­σχυ­ση της Εθε­λο­ντι­κής Ομά­δα Δασο­προ­στα­σί­ας του Δήμου μας που για άλλη μια φορά απέ­δει­ξε ότι η γνή­σια, λαϊ­κή, ανι­διο­τε­λής προ­σφο­ρά και η ευαι­σθη­το­ποί­η­ση, παρα­μέ­νουν ανα­ντι­κα­τά­στα­τα στοι­χεία της προ­στα­σί­ας του περι­βάλ­λο­ντος και του φυσι­κού μας πλούτου.

Και­σα­ρια­νή /  Τρί­τη 13.08.2019


Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κου ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΣΤΙΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ακό­μα και την ώρα της πυρ­κα­γιάς που απει­λού­σε το δάσος του Υμητ­τού, την ώρα που οι εθε­λο­ντές και οι υπάλ­λη­λοι του Δήμου Και­σα­ρια­νής έδι­ναν τιτά­νια μάχη δίπλα στις δυνά­μεις της πυρο­σβε­στι­κής, με αυτα­πάρ­νη­ση και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα που μόνο υπε­ρη­φά­νεια μπο­ρεί να γεμί­ζει το λαό της πόλης μας, ο κος Βοσκό­που­λος βρή­κε τον τρό­πο να δεί­ξει για άλλη μια φορά το πραγ­μα­τι­κό του μπόι, να κατα­φεύ­γει στην συκο­φα­ντία, την παρα­ποί­η­ση της αλή­θειας και τη μικρότητα. 

Με ανάρ­τη­σή του στο facebook για την πυρ­κα­γιά προ­σπα­θεί να ψέξει τη δημο­τι­κή αρχή της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» και να «εξα­φα­νί­σει» τη συμ­βο­λή της στην κινη­το­ποί­η­ση του δημο­τι­κού μηχα­νι­σμού, βρί­σκο­ντας να πει ότι δεν ειδο­ποι­ή­θη­κε για την πυρκαγιά.

Η αλή­θεια είναι ότι ο κος Βοσκό­που­λος τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες δεν είχε δεί­ξει κανέ­να πραγ­μα­τι­κό ενδια­φέ­ρον για την κατά­στα­ση και την ετοι­μό­τη­τα των αρμό­διων υπη­ρε­σιών του Δήμου Και­σα­ρια­νής. Κι αυτό παρά το ότι όλοι οι φορείς Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας βρί­σκο­νταν το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο 10–11 Αυγού­στου σε «Κατά­στα­ση Συνα­γερ­μού», με τον κίν­δυ­νο για πυρ­κα­γιά να εκτι­μά­ται ως «Ακραί­ος» και τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης να «βουί­ζουν» εδώ και μέρες.

Με τη φωτιά ακό­μα σε εξέ­λι­ξη ο κος Βοσκό­που­λος εμφα­νί­στη­κε στο Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων της Δασο­προ­στα­σί­ας. Τρά­βη­ξε τις φωτο­γρα­φί­ες του, έκα­νε τις αναρ­τή­σεις του και απήλ­θε. Έκτο­τε δεν «έδω­σε σημεία ζωής», δεν έδει­ξε ανη­συ­χία  για το πώς εξε­λίσ­σε­ται η πλή­ρης κατά­σβε­σή της πυρ­κα­γιάς, για την κατά­στα­ση των ανθρώ­πων του Δήμου που συμ­με­τεί­χαν στην επι­χεί­ρη­ση, για τα προ­βλή­μα­τα που εμφα­νί­στη­καν κτλ.

Αυτά δεν έδει­ξε να τον πολυα­πα­σχο­λούν ή να τον προ­βλη­μα­τί­ζουν σε σχέ­ση με τα καθή­κο­ντα που θα ανα­λά­βει από την 1η Σεπτέμ­βρη. Τον απα­σχό­λη­σε όμως απ’ ότι φαί­νε­ται ότι δεν βρέ­θη­κε κατάλ­λη­λα προ­ε­τοι­μα­σμέ­νος για να δώσει συνέ­ντευ­ξη στον ΑΝΤ1! 

Φρό­ντι­σε επί­σης να απο­κρύ­ψει ότι το πρωί της πυρ­κα­γιάς στο Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων, βρή­κε τον υπεύ­θυ­νο αντι­δή­μαρ­χο  κο Πολυ­χρο­νά­κη, που ως όφει­λε ήταν από την πρώ­τη στιγ­μή της κινη­το­ποί­η­σης με τις δυνά­μεις των εθε­λο­ντών και τους εργα­ζό­με­νους του Δήμου και σε επί­ση­μη επι­κοι­νω­νία με τους αρμό­διους της Περι­φέ­ρειας και της Αστυ­νο­μί­ας. Ο αντι­δή­μαρ­χος τον ενη­μέ­ρω­σε κανο­νι­κά για την εξέ­λι­ξη της πυρ­κα­γιάς ως εκεί­νη τη στιγμή.

Η μάχη για την προ­στα­σία του φυσι­κού μας πλού­του, του Υμητ­τού και του δάσους του, είναι ένας μαρα­θώ­νιος προ­σφο­ράς, καθη­με­ρι­νών θυσιών και συνει­δη­τής στρά­τευ­σης. Δεν δίνε­ται ευκαι­ρια­κά με όρους δημό­σιων σχέ­σε­ων και επικοινωνίας. 

Ο κος Βοσκό­που­λος θα πρέ­πει να επι­δεί­ξει πρώ­τα κάτι από αυτά, πριν απο­κτή­σει το δικαί­ω­μα να κου­νά­ει το δάκτυ­λο στη δημο­τι­κή αρχή της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» που έχει απο­δεί­ξει δια­χρο­νι­κά αλλά και στην τελευ­ταία πυρ­κα­γιά, ότι υπη­ρέ­τη­σε τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα με αυτές τις αρχές. 

Με αυτόν τον τρό­πο θα συνε­χί­σου­με έως και το τελευ­ταίο δευ­τε­ρό­λε­πτο της δημο­τι­κής της θητεί­ας, αλλά και μέσα από το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο στην επό­με­νη θητεία του. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο