Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ρωσία ετοιμάζει μαζικό εμβολιασμό για τον Οκτώβριο

Ο Ρώσος υπουρ­γός Υγεί­ας ετοι­μά­ζει εκστρα­τεία μαζι­κού εμβο­λια­σμού για τον νέο κορο­νο­ϊό για τον Οκτώ­βριο, όπως μετέ­δω­σαν σήμε­ρα τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, αφού ολο­κλη­ρώ­θη­καν οι κλι­νι­κές δοκι­μές εμβολίου.

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας Μιχα­ήλ Μου­ρά­σκο δήλω­σε ότι το Gamaleya Institute, μια κρα­τι­κή ερευ­νη­τι­κή μονά­δα στη Μόσχα, ολο­κλή­ρω­σε τις κλι­νι­κές δοκι­μές του εμβο­λί­ου και ετοι­μά­ζο­νται όλα τα απα­ραί­τη­τα έγγρα­φα για την κατα­χώ­ρη­σή του, σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Interfax. Ο ίδιος δήλω­σε ότι για­τροί και δάσκα­λοι θα είναι οι πρώ­τοι που θα εμβολιαστούν.

«Σχε­διά­ζου­με εκτε­τα­μέ­νους εμβο­λια­σμούς για τον Οκτώ­βριο», δήλω­σε ο Μουράσκο.

Πηγή δήλω­σε στο Reuters αυτή την εβδο­μά­δα ότι το πρώ­το πιθα­νό εμβό­λιο της Ρωσί­ας κατά της COVID-19 θα εξα­σφα­λί­σει την έγκρι­ση των τοπι­κών ρυθ­μι­στι­κών αρχών τον Αύγου­στο και σύντο­μα θα δια­τε­θεί σε εργα­ζο­μέ­νους υγειο­νο­μι­κών υπηρεσιών.

Το Ινστι­τού­το Γκα­μα­λέ­για εργα­ζό­ταν επί ενός εμβο­λί­ου με βάση έναν αδε­νο­ϊό. Ωστό­σο, η ταχύ­τη­τα με την οποία η Ρωσία προ­χω­ρά στη διά­θε­σή του έχει ως απο­τέ­λε­σμα κάποια δυτι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης να δια­τυ­πώ­νουν επι­φυ­λά­ξεις για το εάν η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρας πάνω από την επι­στή­μη και την ασφάλεια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο