Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ρωσία ζητάει άρση κυρώσεων για να ανοίξει τα λιμάνια της Ουκρανίας

Η Ρωσία είναι έτοι­μη να προ­σφέ­ρει έναν ανθρω­πι­στι­κό διά­δρο­μο για να ανα­χω­ρή­σουν από την Ουκρα­νία πλοία που μετα­φέ­ρουν τρό­φι­μα, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Interfax επι­κα­λού­με­νο σημε­ρι­νές δηλώ­σεις του Ρώσου υφυ­πουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Αντρέι Ρου­ντέν­κο, ο οποί­ος απαί­τη­σε για το σκο­πό αυτό από το Κίε­βο «να απο­ναρ­κο­θε­τή­σει» τα λιμά­νια στη Μαύ­ρη Θάλασσα.

«Η επί­λυ­ση του επι­σι­τι­στι­κού προ­βλή­μα­τος περ­νά­ει από μια συλ­λο­γι­κή προ­σέγ­γι­ση, που περι­λαμ­βά­νει κυρί­ως την άρση των κυρώ­σε­ων που έχουν επι­βλη­θεί στις ρωσι­κές εξα­γω­γές και στις οικο­νο­μι­κές συναλ­λα­γές», δήλω­σε ακό­μη ο Ρουντένκο.

Η Ρωσία θα συζη­τή­σει τη δυνα­τό­τη­τα να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει ανταλ­λα­γή αιχ­μα­λώ­των με την Ουκρα­νία αφού κατα­δι­κα­στούν αιχ­μά­λω­τοι που έχουν παρα­δο­θεί, δήλω­σε επί­σης ο ρώσος υφυ­πουρ­γός. Ρώσοι και αυτο­νο­μι­στές αξιω­μα­τού­χοι έχουν δηλώ­σει πως μερι­κοί απ’ αυτούς που έχουν παρα­δο­θεί θα πρέ­πει να δικα­στούν για εγκλη­μα­τα πολέμου.

Ο ίδιος πρό­σθε­σε πως είναι πρό­ω­ρο να δημιουρ­γη­θεί μια ρωσι­κή στρα­τιω­τι­κή βάση στην ουκρα­νι­κή περι­φέ­ρεια της Χερ­σώ­νας που ελέγ­χε­ται από τη Ρωσία.

Το λιμά­νι της Μαριού­πο­λης λει­τουρ­γεί κανονικά

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης λειτουργεί κανονικά.

Νωρί­τε­ρα, ο Ρώσος ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Αντρέι Ρου­ντέν­κο δήλω­σε ότι η Ρωσία βρί­σκε­ται σε επα­φή με τα Ηνω­μέ­να Έθνη και ότι η Μόσχα «δεν απο­κλεί­ει το ενδε­χό­με­νο διε­θνών συνο­μι­λιών για ανοί­ξουν τα λιμά­νια της Ουκρανίας».

 

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο