Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η σιωπή είναι συνενοχή!

Γρά­φει ο Δημή­τρης Βαλα­ής //
Δάσκα­λος — Νάουσα

Όλα αυτά τα χρό­νια της καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης και των προ­σφυ­γι­κών-μετα­να­στευ­τι­κών ροών, καλ­λιερ­γεί­ται από εκπρο­σώ­πους και απο­λο­γη­τές του συστή­μα­τος ένα κλί­μα εθνι­κι­στι­κής υστε­ρί­ας, προ­κει­μέ­νου να κρύ­ψουν απ’ το λαό τα πραγ­μα­τι­κά αίτια της φτώ­χειας, των πολέ­μων, της προσφυγιάς.

Μέσα σ’ αυτό το πλαί­σιο, ακρο­δε­ξιά και φασι­στο­να­ζι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα νεκρα­να­στή­θη­καν και οργιά­ζουν!… Ο κίν­δυ­νος εξά­πλω­σης του ρατσι­στι­κού μίσους, του κοι­νω­νι­κού αυτο­μα­τι­σμού και της ”ανθρω­πο­φα­γί­ας” είναι τερά­στιος. Η απει­λή εκφα­σι­σμού της κοι­νω­νί­ας ορα­τή όσο ποτέ!

Τα αστι­κά κόμ­μα­τα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ (και τα δεκα­νί­κια τους) φέρουν τερά­στια ευθύ­νη γι’ αυτό. Με τις πολι­τι­κές υπο­τέ­λειας που εφάρ­μο­σαν απέ­να­ντι σε μεγά­λο κεφά­λαιο, ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, εξα­θλί­ω­σαν και απο­γο­ή­τευ­σαν τους εργα­ζό­με­νους, στρώ­νο­ντας γόνι­μο έδα­φος για την επα­νεμ­φά­νι­ση ακραί­ων, απάν­θρω­πων και εγκλη­μα­τι­κών ιδε­ο­λο­γιών και δράσεων.

Πριν είναι πολύ αργά, ο λαός πρέ­πει να αντι­δρά­σει! Να λει­τουρ­γή­σει, επι­τέ­λους, η συλ­λο­γι­κή ιστο­ρι­κή μνή­μη. Μαζι­κοί φορείς, άνθρω­ποι των γραμ­μά­των, των τεχνών, της επι­στή­μης έχουν χρέ­ος να μιλή­σουν. Τέτοιες στιγ­μές η σιω­πή είναι συνε­νο­χή! Η Ιστο­ρία θα είναι αμεί­λη­κτη με τους ενόχους!…

ΥΓ: Κατα­δι­κά­ζω την άναν­δρη επί­θε­ση θρα­σύ­δει­λων στο σπί­τι του δημο­σιο­γρά­φου και συνερ­γά­τη του ”Ατέ­χνως” Αλέ­κου Χατζη­κώ­στα και εκφρά­ζω την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­σή μου στον ίδιο και την οικο­γέ­νειά του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο