Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η συνάντηση του Δημ. Κουτσούμπα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Με τον πρω­θυ­πουρ­γό Αλ. Τσί­πρα συνα­ντή­θη­κε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κου­τσού­μπας στα πλαί­σια σχε­τι­κής πρω­το­βου­λί­ας του πρω­θυ­πουρ­γού να ενη­με­ρώ­σει τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς για το ζήτη­μα της ονο­μα­σί­ας της ΠΓΔΜ.

«Η ενη­μέ­ρω­ση “κάλ­λιο αργά παρά ποτέ”, πάντα καλο­δε­χού­με­νη είναι», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στα πρώ­τα λεπτά της συνά­ντη­σής του με τον πρω­θυ­πουρ­γό Αλ. Τσί­πρα στο Μέγα­ρο Μαξίμου.

«Προ­σέρ­χο­μαι με μικρό καλά­θι όσο αφο­ρά τα απο­τε­λέ­σμα­τα. Είναι θετι­κό να ανα­πτύσ­σο­νται οι δια­κρα­τι­κές σχέ­σεις αλλά δεν χρειά­ζο­νται πανη­γυ­ρι­σμοί. Προ­έ­χει να λυθούν θέμα­τα εθνι­κι­στι­κών τάσε­ων και Συντάγ­μα­τος», υπο­γράμ­μι­σε ο κ. Κουτσούμπας.

Αμέ­σως μετά την ολο­κλή­ρω­ση της συνά­ντη­σς ο κ. Κου­τσού­μπας δήλωσε:

Είχα­με μια ανα­λυ­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση. Κρα­τά­με μικρό καλά­θι. Εξα­κο­λου­θούν να υπάρ­χουν μεγά­λες ανη­συ­χί­ες για την περιο­χή, την πολι­τι­κή ΝΑΤΟ & ΕΕ γι’αυ­τά τα ζητή­μα­τα, δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κουτσούμπας.

«Είχα­με μια ‑όσο γίνε­ται, φαντά­ζο­μαι, σε αυτές τις περι­πτώ­σεις- ανα­λυ­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση από τον κ. Πρω­θυ­πουρ­γό. Αυτό που είπα και μέσα, στην αρχή της συνά­ντη­σής μας, είναι ότι κρα­τά­με μικρό καλάθι.

Εξα­κο­λου­θούν ‑και μετά την ενη­μέ­ρω­ση- να υπάρ­χουν μεγά­λες ανη­συ­χί­ες για τις εξε­λί­ξεις με τις γει­το­νι­κές χώρες, συνο­λι­κά με τα Βαλ­κά­νια, με την πολι­τι­κή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και όλα όσα συμ­βαί­νουν αυτό το διά­στη­μα γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Εκφρά­σα­με την άπο­ψη του ΚΚΕ, η οποία είναι στα­θε­ρή, συνε­πής, με τις αρχές που διέ­πουν και τις διε­θνείς σχέ­σεις και τα συμ­φέ­ρο­ντα του ελλη­νι­κού λαού και των λαών της περιο­χής και όλου του κόσμου. Ότι δηλα­δή οποια­δή­πο­τε ονο­μα­σία και ονο­μα­το­λο­γία, δεν είναι κάποια απλά βαφτί­σια μιας γει­το­νι­κής δημο­κρα­τί­ας, ούτε είναι το κυρί­αρ­χο πρό­βλη­μα αυτή τη στιγ­μή. Τα κυρί­αρ­χα ζητή­μα­τα είναι ο αλυ­τρω­τι­σμός, είναι η μη επα­να­χά­ρα­ξη συνό­ρων και η αλλα­γή των συνό­ρων που θα είναι πάντα βαμ­μέ­νη με το αίμα των λαών. Και βεβαί­ως ανα­φέ­ρα­με την ανα­γκαιό­τη­τα ότι θα πρέ­πει ‑άσχε­τα από τις όποιες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις, από τις σχέ­σεις καλής γει­το­νί­ας, που πρέ­πει να υπάρ­χουν με γει­το­νι­κές δημο­κρα­τί­ες, τόσο με τα Σκό­πια, όσο και με την Αλβα­νία ή με άλλες χώρες- το κύριο ζήτη­μα να μην εφη­συ­χά­ζει ο ελλη­νι­κός λαός, εφό­σον δεν προ­βλέ­πε­ται άμε­σα αλλα­γή του Συντάγ­μα­τος, αλλα­γή όλων αυτών που οδη­γούν σε εθνι­κι­στι­κές και αλυ­τρω­τι­κές δια­θέ­σεις και βεβαί­ως δημιουρ­γούν προ­βλή­μα­τα απα­ρά­δε­κτων διεκ­δι­κή­σε­ων ενά­ντια στην χώρα μας ή ενά­ντια σε άλλους λαούς. Κι απ’ αυτή τη σκο­πιά χρειά­ζε­ται επα­γρύ­πνη­ση, όχι μόνο των πολι­τι­κών κομ­μά­των και των πολι­τι­κών ηγε­σιών, χρειά­ζε­ται επα­γρύ­πνη­ση του ελλη­νι­κού λαού».

- Μετά τη συνά­ντη­ση αισθά­νε­στε ότι οδεύ­ει προς λύση το Σκοπιανό;

- Δεν νομί­ζω ότι υπάρ­χει τέτοια πιθα­νό­τη­τα αυτή τη στιγμή.

Σας άφη­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός να δια­φα­νεί ότι δεν ποντά­ρει στον κ. Καμμένο;

- Ο κ. Καμ­μέ­νος έχει τη δική του άπο­ψη. Το τι θα κάνει φαντά­ζο­μαι δεν το ξέρει ούτε ο κ. Πρωθυπουργός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο