Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η συντριβή (για ακόμη μια φορά) του «αμερικάνικου ονείρου»…

H φωτο­γρα­φία μιλά­ει από μόνη της για την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στις ΗΠΑ, τη χώρα με τα περισ­σό­τε­ρα κρού­σμα­τα του κορο­νοϊ­ού, καθώς απει­κο­νί­ζει νοση­λευ­τές ενός νοσο­κο­μεί­ου της Νέας Υόρ­κης να φορούν σακού­λες σκου­πι­διών ως μέσο προ­στα­σί­ας από τον κορο­νο­ϊό. Η φωτο­γρα­φία δημο­σιεύ­τη­κε στο «facebook» από μία νοση­λεύ­τρια, προ­κει­μέ­νου να περι­γρά­ψει τον …ευρη­μα­τι­κό τρό­πο που βρή­καν οι εργα­ζό­με­νοι του νοσο­κο­μεί­ου για να προ­στα­τευ­τούν, μιας και δεν υπήρ­χαν προ­στα­τευ­τι­κές στο­λές. Σύντο­μα έγι­νε viral και την ανα­πα­ρή­γα­γαν μεγά­λα ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά δίκτυα και ιστο­σε­λί­δες (όχι βέβαια στις ΗΠΑ), όπως το «Αl Jazeera».

Αν κάτι δεί­χνει αυτή η φωτο­γρα­φία είναι ο ανορ­θο­λο­γι­σμός, οι βαθιές αντι­φά­σεις και κυρί­ως η βαρ­βα­ρό­τη­τα ενός συστή­μα­τος όπως το καπι­τα­λι­στι­κό, όπου τα πάντα κινού­νται με βάση το κέρ­δος που φέρ­νουν στους κεφαλαιοκράτες.

Για­τί πώς αλλιώς να χαρα­κτη­ρί­σεις την εικό­να της πιο προηγ­μέ­νης καπι­τα­λι­στι­κά χώρας, αυτής της υπερ­δύ­να­μης που δια­θέ­τει μια απί­στευ­τη πολε­μι­κή μηχα­νή για να εξα­σφα­λί­ζει τα συμ­φέ­ρο­ντα του αμε­ρι­κα­νι­κού κεφα­λαί­ου ανά τη Γη, αλλά την ίδια ώρα δεν μπο­ρεί να καλύ­ψει ούτε τα στοι­χειώ­δη για την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής;

Αξιω­μα­τού­χοι των υπη­ρε­σιών Εσω­τε­ρι­κής Ασφά­λειας των ΗΠΑ έχουν προει­δο­ποι­ή­σει εδώ και μέρες πως το στρα­τη­γι­κό από­θε­μα προ­στα­τευ­τι­κού εξο­πλι­σμού που δια­θέ­τει η χώρα για το ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό έχει σχε­δόν εξαντληθεί.

Σε όσους βια­στούν να πουν ότι αυτά συμ­βαί­νουν μόνο στις ΗΠΑ και όχι στην «πολι­τι­σμέ­νη Ευρώ­πη», οι εικό­νες που έρχο­νται από την Ιτα­λία, την Ισπα­νία και τη Γαλ­λία δεν είναι και πολύ διαφορετικές.

Άλλω­στε, δίπλα στον αντα­γω­νι­σμό για τις πρώ­τες ύλες, την Ενέρ­γεια, κ.λπ. έχει ξεσπά­σει ένας άλλος ακή­ρυ­χτος πόλε­μος ανά­με­σα στα ισχυ­ρά καπι­τα­λι­στι­κά κρά­τη, αυτή τη φορά για την επάρ­κεια μασκών. Μόλις χθες, Γάλ­λοι για­τροί κατη­γό­ρη­σαν τις ΗΠΑ ότι σχε­δόν τους «άρπα­ξαν μέσα από τα χέρια» μια παρ­τί­δα μασκών. Όπως έγρα­ψαν οι «Guardian», το αερο­πλά­νο με την παραγ­γε­λία ήταν έτοι­μο να απο­γειω­θεί από το αερο­δρό­μιο της Σαν­γκά­ης για τη Γαλ­λία, όταν Αμε­ρι­κα­νοί αγο­ρα­στές «με μετρη­τά στο χέρι», προ­σέ­φε­ραν τρεις φορές περισ­σό­τε­ρα χρή­μα­τα και πήραν μέρος της παρτίδας!!!

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο