Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για τη φονική πλημμύρα

«Η σημε­ρι­νή μεγά­λη κακο­και­ρία, η οποία δεν ήρθε απροει­δο­ποί­η­τα και ήδη μετρά­ει ως τρα­γι­κό απο­λο­γι­σμό την απώ­λεια μιας ανθρώ­πι­νης ζωής και αγνο­ού­με­νους, σμπα­ρά­λια­σε το «αφή­γη­μα» περί ετοι­μό­τη­τας του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, της Περι­φέ­ρειας και των Δήμων. Ο νομός Ηρα­κλεί­ου απο­δεί­χτη­κε ότι είναι ανο­χύ­ρω­τος απέ­να­ντι στα φυσι­κά φαι­νό­με­να και κρού­ει ο «κώδω­νας» του κιν­δύ­νου για τον χει­μώ­να που έρχε­ται. Παντού, στη Λυγα­ριά, την Αγία Πελα­γία, στο Γάζι, στο Ηρά­κλειο, στην Αλι­καρ­νασ­σό υπάρ­χουν πλημ­μυ­ρι­σμέ­νοι δρό­μοι, σπί­τια, κατα­στή­μα­τα, ρέμα­τα γεμά­τα με σκου­πί­δια και καλά­μια, άνθρω­ποι απρο­στά­τευ­τοι μέσα σε “λίμνες” και κυκλο­φο­ρια­κό κομ­φού­ζιο» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Ηρα­κλεί­ου του ΚΚΕ.

Όπως σημειώ­νει, «το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή παρέμ­βη­κε τηλε­φω­νι­κά στον Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Ηρα­κλεί­ου, στους δημάρ­χους Μαλε­βι­ζί­ου και Ηρα­κλεί­ου μέσω του βου­λευ­τή του Κόμ­μα­τος Μανώ­λη Συντυ­χά­κη, του επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Κρή­της Μαρι­νά­κη Αλέ­κο, του Μιχά­λη Χου­στου­λά­κη και του Βρύ­σα­λη Δημή­τρη, εκλεγ­μέ­νων δημο­τι­κών συμ­βού­λων με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Δ. Μαλε­βι­ζί­ου και Ηρα­κλεί­ου αντίστοιχα»

«Οι εκλεγ­μέ­νοι κομ­μου­νι­στές απαί­τη­σαν ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός, οι Τοπι­κές Αρχές, να πάρουν έστω και τώρα όλα τα μέτρα ώστε να μη θρη­νή­σου­με άλλα θύμα­τα, να υπάρ­ξει ο απα­ραί­τη­τος συντο­νι­σμός με υπουρ­γεία, δήμους, Περι­φέ­ρεια και πυρο­σβε­στι­κή για τον απε­γκλω­βι­σμό κατοί­κων και τη περί­θαλ­ψη και μετα­φο­ρά τυχόν άλλων που έχουν τραυ­μα­τι­στεί στις δημό­σιες υγειο­νο­μι­κές δομές. Επι­πλέ­ον, υπάρ­χει η ανα­γκαιό­τη­τα να αξιο­ποι­η­θούν όλα τα μέσα του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού για τη γρή­γο­ρη απο­κα­τά­στα­ση του οδι­κού δικτύ­ου και άλλων υπο­δο­μών. Να δια­σφα­λι­στεί η άμε­ση απο­κα­τά­στα­ση προ­βλη­μά­των και η πλή­ρης απο­ζη­μί­ω­ση των πλη­γέ­ντων. ‘Αμε­σα και όπου συνε­χί­ζο­νται τα έντο­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να, να δια­κό­πτο­νται όλες οι μη ανα­γκαί­ες δρα­στη­ριό­τη­τες, χωρίς καμία επι­βά­ρυν­ση των εργα­ζο­μέ­νων» προ­σθέ­τει η ανα­κοί­νω­ση και καταλήγει:

«Η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Ηρα­κλεί­ου καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμ­μα­τος να είναι σε επι­φυ­λα­κή και να εκφρά­σουν αλλη­λεγ­γύη σε κάθε άνθρω­πο που έχει αυτή τη στιγ­μή ανά­γκη με κάθε πρό­σφο­ρο τρόπο».

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο