Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί!

Κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής στην αυρια­νή κινη­το­ποί­η­ση στο υπουρ­γείο Υγεί­ας, στις 4 μ.μ., απευ­θύ­νει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ). Με αφορ­μή την Παγκό­σμια Μέρα Υγεί­ας, καλεί τις Ενώ­σεις Ιατρών, σε συντο­νι­σμό με τα σωμα­τεία των εργα­ζο­μέ­νων, να οργα­νώ­σουν αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις τις πρω­ι­νές ώρες σε εισό­δους νοσο­κο­μεί­ων και Κέντρα Υγείας.

Ανά­λο­γες πρω­το­βου­λί­ες παίρ­νουν εργα­τι­κά σωμα­τεία και φορείς του λαϊ­κού κινή­μα­τος, με παρεμ­βά­σεις σε Κέντρα Υγεί­ας και κινη­το­ποι­ή­σεις το από­γευ­μα. Απο­φά­σεις συμ­με­το­χής στη συγκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο Υγεί­ας έχουν πάρει μετα­ξύ άλλων η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να Ανα­πή­ρων, ο Ενιαί­ος Σύλ­λο­γος Γονέ­ων ΑμεΑ, το ΣΕΜΙΣΕΑ και η ΠΟΜΕΕΑ.

Συλλαλητήριο Προστασία Υγείας

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής απευ­θύ­νει και η ΟΓΕ, σημειώ­νο­ντας μετα­ξύ άλλων: «Η 7η Απρί­λη, η Παγκό­σμια Μέρα της Υγεί­ας, βρί­σκει εμάς τις γυναί­κες του μόχθου και τις οικο­γέ­νειές μας να βιώ­νου­με τις τρα­γι­κές συνέ­πειες των εγκλη­μα­τι­κών ελλεί­ψε­ων στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας. Οι Σύλ­λο­γοι και οι Ομά­δες της ΟΓΕ σ’ όλη την Ελλά­δα ενώ­νου­με τη φωνή μας με τους υγειο­νο­μι­κούς έξω από τα Νοσο­κο­μεία και τα Κέντρα Υγεί­ας και δυνα­μώ­νου­με τις φωνές μας πίσω από τα καλυμ­μέ­να στό­μα­τα. Καλού­με τις γυναί­κες να συμ­με­τά­σχουν στην κινη­το­ποί­η­ση της ΟΕΝΓΕ στο υπουρ­γείο Υγεί­ας».Vaccino €-$

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Στην ανα­κοί­νω­σή της για την αυρια­νή Παγκό­σμια Μέρα της Υγεί­ας η ΟΕΝΓΕ σημειώ­νει: «Ένα χρό­νο από το ξέσπα­σμα της παν­δη­μί­ας οι για­τροί και οι υγειο­νο­μι­κοί του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας δίνου­με καθη­με­ρι­νά διπλό αγώ­να. Μέσα στα νοσο­κο­μεία, στο πλευ­ρό των ασθε­νών μας, στις δύσκο­λες στιγ­μές της αρρώ­στιάς τους.

Σε συν­θή­κες τρα­γι­κών ελλεί­ψε­ων σε προ­σω­πι­κό, υπο­δο­μές και εξο­πλι­σμό, απο­τέ­λε­σμα της δια­χρο­νι­κής πολι­τι­κής της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης και της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας. Εξω από τα νοσο­κο­μεία, στο πλευ­ρό του λαού μας που δοκι­μά­ζε­ται, στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να για την ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, για μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής του.

Δεν λεί­ψα­με στιγ­μή από το πόστο μας. Και συνε­χί­ζου­με. Παρά την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να επι­κρα­τή­σει σιγή νεκρο­τα­φεί­ου, να φιμώ­σει τη φωνή κάτω από τις μάσκες.
Για­τί ξεσκε­πά­ζου­με τα ψέμα­τα και τις παλι­νω­δί­ες τους. Παρά την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να λοι­δο­ρή­σει και να συκο­φα­ντή­σει τους αγώ­νες μας.
Για­τί απο­κα­λύ­πτου­με τις εγκλη­μα­τι­κές της ευθύ­νες για τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας. Για τη δια­σπο­ρά του κορο­νοϊ­ού στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς και τους εργα­σια­κούς χώρους.

Για­τί κάνει πλά­τες και αφή­νει ατι­μώ­ρη­τους τους εργο­δό­τες που ξεχει­λώ­νουν τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα και μετα­τρέ­πουν τους χώρους δου­λειάς σε υγειο­νο­μι­κές βόμ­βες για να μη θιγούν τα κέρ­δη τους, την ώρα που τιμω­ρεί για­τρούς που εφη­με­ρεύ­ουν με στέ­ρη­ση μισθού 15 ημε­ρών επει­δή δήθεν δεν φόρα­γαν σωστά τη μάσκα.

Για­τί η κυβέρ­νη­ση κρα­τά­ει ερμη­τι­κά κλει­στά τα μεγά­λα ιδιω­τι­κά θερα­πευ­τή­ρια, κρα­τά­ει ερμη­τι­κά κλει­στές τις πόρ­τες των μεγά­λων ιδιω­τι­κών θερα­πευ­τη­ρί­ων στους ασθε­νείς της επι­δη­μί­ας για να μη “μολυν­θούν” τα κέρ­δη τους από κορο­νο­ϊό, την ώρα που δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς μας αφή­νουν την τελευ­ταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ.
Για τη μετα­τρο­πή του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας σε ένα απέ­ρα­ντο “κοβι­ντά­δι­κο”, με απο­τέ­λε­σμα την εκτί­να­ξη της νοση­ρό­τη­τας και της θνη­τό­τη­τας.

Παρά τις ΕΔΕ, τις διώξεις, τις απειλές, τον αυταρχισμό, τις απολύσεις γιατί τα υποκριτικά τους χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυά τους δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν τη σιωπή μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δεν διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του “κόστους — οφέλους”.

Δεν απο­δε­χό­μα­στε τη βαρ­βα­ρό­τη­τα σαν “φυσι­κό φαι­νό­με­νο”, σαν ανα­πό­δρα­στη εξέ­λι­ξη. Δεν θεω­ρού­με φυσιο­λο­γι­κό να πεθαί­νουν άνθρω­ποι με φορη­τό ανα­πνευ­στή­ρα επει­δή η κυβέρ­νη­ση ένα χρό­νο τώρα δεν εξα­σφά­λι­σε τον ανα­γκαίο αριθ­μό κρε­βα­τιών ΜΕΘ που έχει ανά­γκη η χώρα μας. Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να για να μη χαθούν και άλλες ανθρώ­πι­νες ζωές που θα μπο­ρού­σαν να είχαν σωθεί.ΚΚΕ Πανδημία - Αγώνας για την υγεία & τη ζωή του λαού!

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

  • Για μέτρα που θα ενι­σχύ­ουν τα δημό­σια νοσο­κο­μεία και την ΠΦΥ, με μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, με εξο­πλι­σμό και υποδομές.
  • Για επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα — χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση.
  • Για διεκ­δί­κη­ση όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων προ­στα­σί­ας, μέσων θερα­πεί­ας και φαρ­μά­κων, την εξα­σφά­λι­ση όλων των ασφα­λών και απο­τε­λε­σμα­τι­κών εμβο­λί­ων για το μαζι­κό και έγκαι­ρο εμβο­λια­σμό όλου του λαού».

Ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφτεί τον «Ευαγγελισμό»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, αύριο Τετάρ­τη, Παγκό­σμια Μέρα Υγεί­ας, στις 8.30 π.μ. θα επι­σκε­φτεί το Νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός», όπου θα χαι­ρε­τί­σει στη συγκέ­ντρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων και αμέ­σως μετά θα συνα­ντη­θεί με τον διοι­κη­τή του Νοσοκομείου.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων

  • Άμε­ση και άνευ όρων επί­τα­ξη των μεγά­λων ιδιω­τι­κών νοσο­κο­μεί­ων, του προ­σω­πι­κού και του εξο­πλι­σμού τους.
  • Άνοιγ­μα όλων των κλι­νών ΜΕΘ και πρό­σλη­ψη — εκπαί­δευ­ση του ανα­γκαί­ου αριθ­μού προ­σω­πι­κού για τη λει­τουρ­γία τους.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μων για­τρών, νοση­λευ­τών και όλων των υπό­λοι­πων ειδι­κο­τή­των και κλά­δων (παραϊ­α­τρι­κό, καθα­ριό­τη­τα, σίτι­ση, φύλα­ξη, διοι­κη­τι­κοί, τεχνικοί).
  • Να μην απο­λυ­θεί κανείς! Μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων, χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις.
  • Εξα­σφά­λι­ση των απα­ραί­τη­των μέσων και μέτρων προ­στα­σί­ας.
  • Άμε­σα εξο­πλι­σμός όλων των υγειο­νο­μι­κών μονά­δων με τα απαι­τού­με­να υλι­κά.

Το πρόγραμμα των αυριανών κινητοποιήσεων

COVID 19 $€Με βάση τις μέχρι τώρα απο­φά­σεις και τον προ­γραμ­μα­τι­σμό των σωμα­τεί­ων, κινη­το­ποι­ή­σεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη:

  • Στην Αττι­κή

Στον «Ευαγ­γε­λι­σμό» στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ. Στο «Γεν­νη­μα­τάς» στο κτί­ριο της διοί­κη­σης. Στο Γενι­κό Κρα­τι­κό Νίκαιας στις 8 π.μ. Στον «Αγιο Σάβ­βα», στις 12 μ. στην πύλη. Στο Κέντρο Υγεί­ας Ν. Φιλα­δέλ­φειας — Ν. Χαλ­κη­δό­νας στις 11 π.μ. Τα Νοσο­κο­μεία ΨΝΑ Δαφ­νί και «Αττι­κόν» συντο­νί­ζουν τη δρά­ση τους και θα συγκε­ντρω­θούν στο Παλα­τά­κι Χαϊ­δα­ρί­ου στις 10.30 το πρωί.

  • Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη

Η Ενω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΝΙΘ) καλεί σε πολύ­μορ­φες συμ­βο­λι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, στις πύλες των νοσο­κο­μεί­ων και προ­γραμ­μα­τί­ζει κεντρι­κή δρά­ση στις 9 π.μ., στην πύλη του Ιππο­κρα­τεί­ου. Για τη διευ­κό­λυν­ση της συμ­με­το­χής των για­τρών απο­φά­σι­σε στά­ση εργα­σί­ας από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. Στο «Θεα­γέ­νειο», θα γίνει κινη­το­ποί­η­ση στις 9 το πρωί στο προαύλιο.

  • Στην Πάτρα

Στην πύλη του «Αγί­ου Ανδρέα» στις 12 το μεση­μέ­ρι και στο ΠΓΝ Πάτρας στη 1 το μεση­μέ­ρι. Η Ενω­ση Ιατρών Νοσο­κο­μεί­ων Αχα­ΐ­ας έχει προ­κη­ρύ­ξει διευ­κο­λυ­ντι­κή στά­ση εργα­σί­ας (12 μ. — 2 μ.μ.)

  • Στο Ηρά­κλειο Κρήτης

Στά­ση εργα­σί­ας 1 μ.μ. με 3 μ.μ. και κινη­το­ποί­η­ση στην πύλη του ΠΑΓΝΗ.

  • Σε άλλες περιοχές
  • Στη Χαλ­κί­δα, συγκέ­ντρω­ση στις 12 μ. στην πύλη του Νοσο­κο­μεί­ου, από το Σωμα­τείο Εργαζομένων.
  • Στις 11 π.μ. στο «Μαμά­τσειο» ΓΝ Κοζά­νης καλούν η Επι­τρο­πή Αγώ­να Υγειο­νο­μι­κών ΓΝ Κοζά­νης και ΚΥ Σιά­τι­στας, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων ΓΝ Κοζά­νης, σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς της περιο­χής. Επί­σης, η Επι­τρο­πή Φοι­τη­τών Κοζά­νης και μαθη­τές καλούν σε κινη­το­ποί­η­ση στις 7 μ.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία Κοζάνης.
  • Στο Κέντρο Υγεί­ας Πτο­λε­μα­ΐ­δας καλούν στις 11 π.μ. το ΣΕΕΕΝ, το ΣΕΥΠΕ και το τοπι­κό παράρ­τη­μα ΠΑΣΑΣ — ΔΕΗ.
  • Σε συγκέ­ντρω­ση στις 10.30 π.μ. στην πύλη του Νοσο­κο­μεί­ου Γρε­βε­νών καλεί το Νομαρ­χια­κό Τμή­μα Γρε­βε­νών της ΑΔΕΔΥ.
  • Σε συγκέ­ντρω­ση στις 6 μ.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία της Φλώ­ρι­νας καλεί το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Φλώρινας.
  • Στην Ξάν­θη, η Ένω­ση Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων και Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων καλεί σε κινη­το­ποί­η­ση στις 6.30 μ.μ. στην πλα­τεία Ελευθερίας
  • Στις 2.30 μ.μ. θα γίνει παρέμ­βα­ση στην πύλη του Νοσο­κο­μεί­ου Καστοριάς.
  • Στην Καρ­δί­τσα, στην κεντρι­κή πλα­τεία στις 7 μ.μ. καλούν η Ενω­ση Ιατρών, Σύλ­λο­γοι Γυναι­κών, η Ενω­τι­κή Ομο­σπον­δία Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων και εργα­τι­κά σωματεία.
  • Στον Βόλο, σε συγκέ­ντρω­ση στις 12 μ. στο νοσο­κο­μείο καλούν οι εξής φορείς: Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου, Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων, Κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων ΟΤΑ, Σύλ­λο­γος Διοι­κη­τι­κού Προ­σω­πι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λί­ας, Σωμα­τείο Καθα­ρι­στριών — Καθα­ρι­στών, Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις, Δημο­κρα­τι­κός Σύλ­λο­γος Γυναι­κών, Ομο­σπον­δία Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων, Φοι­τη­τι­κός Σύλ­λο­γος Φυτι­κής Παρα­γω­γής, Φοι­τη­τι­κός Σύλ­λο­γος Μηχα­νο­λό­γων — Μηχανικών.
  • Στο Αγρί­νιο, κινη­το­ποί­η­ση με κάλε­σμα του Εργα­τι­κού Κέντρου στις 10.30 π.μ. έξω από τα γρα­φεία του ΕΟΠΥΥ και στις 11 π.μ. στην κεντρι­κή πλατεία.
  • Στο Μεσο­λόγ­γι, θα γίνει κινη­το­ποί­η­ση στις 11 π.μ. έξω από την πύλη του Νοσο­κο­μεί­ου (συμ­με­τέ­χει το Σωμα­τείο Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας).

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο