Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα ακούστηκε για άλλη μια φορά δυνατά σήμερα από τους υγειονομικούς

Η φωνή της διεκ­δί­κη­σης και του αγώ­να ακού­στη­κε για άλλη μια φορά δυνα­τά σήμε­ρα με την 24ωρη πανελ­λα­δι­κή πανυ­γειο­νο­μι­κή απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων στα δημό­σια νοσο­κο­μεία και τις δομές Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας για ένα απο­κλει­στι­κά δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα Υγεί­ας για όλους.

Στο πλευ­ρό των υγειο­νο­μι­κών για άλλη μια φορά τάχθη­καν συν­δι­κά­τα και φορείς απ’ όλη τη χώρα, όπως και στην περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, που η αλλη­λεγ­γύη και ο κοι­νός αγώ­νας για την υγεία του λαού στά­θη­καν απο­φα­σι­στι­κός παρά­γο­ντας για να ακου­στούν οι φωνές πίσω από τις μάσκες, να οργα­νω­θεί ο αγώ­νας για μέτρα προ­στα­σί­ας μέσα σε δύσκο­λες και απαι­τη­τι­κές συνθήκες.

Τη στή­ρι­ξη του ΚΚΕ στα αιτή­μα­τα των υγειο­νο­μι­κών εξέ­φρα­σε με δήλω­ση του ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος Δημή­τρης Κουτσούμπας.

«Απερ­γού­με και δια­δη­λώ­νου­με για­τί δεν ανε­χό­μα­στε να συνε­χι­στεί η απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση στις δημό­σιες μονά­δες Υγεί­ας και Πρό­νοιας», σημειώ­νει στο κάλε­σμά της η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Υγεί­ας — Πρό­νοιας του ΠΑΜΕ.

Αιτή­μα­τα αιχ­μής των υγειο­νο­μι­κών, μετα­ξύ άλλων, είναι:

Καμία από­λυ­ση επι­κου­ρι­κού — συμ­βα­σιού­χου. Μονι­μο­ποί­η­ση όλων χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις. Μαζι­κές προ­σλή­ψεις πλή­ρους και απο­κλει­στι­κής απα­σχό­λη­σης μόνι­μων για­τρών, όλου του ανα­γκαί­ου μόνι­μου προ­σω­πι­κού για τη στε­λέ­χω­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

Πλή­ρης, επαρ­κής και απο­κλει­στι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.Ανάπτυξη, στε­λέ­χω­ση με όλο το ανα­γκαίο μόνι­μο προ­σω­πι­κό και εξο­πλι­σμό όλων των δημό­σιων μονά­δων της ΠΦΥ.

Κατάρ­γη­ση των πλη­ρω­μών των ασθε­νών. Δωρε­άν Υγεία για όλο το λαό.

Έντα­ξη στα Βαρέα — Ανθυ­γιει­νά Επαγ­γέλ­μα­τα. Στα­θε­ρός ημε­ρή­σιος εργά­σι­μος χρό­νος. 5ήμερο — 6ωρο — 30ωρο, με μία εφη­με­ρία τη βδο­μά­δα και ρεπό την επό­με­νη μέρα.
Άμε­ση επα­να­φο­ρά του ιατρι­κού μισθο­λο­γί­ου στα επί­πε­δα του 2009.

 «Δεν θεω­ρού­με ότι είναι “περιτ­τός” ούτε ένας από τους 400 συνά­δελ­φους μας επι­κου­ρι­κούς για­τρούς και τους 2.700 συνα­δέλ­φους επι­κου­ρι­κούς νοση­λευ­τές και λοι­πούς υγειο­νο­μι­κούς, που προ­σλή­φθη­καν την περί­ο­δο της επι­δη­μί­ας. Για­τί δεν θεω­ρού­με ότι δεν χρειά­ζο­νται το 20% των συνα­δέλ­φων μας, που αρχί­ζουν να μετρά­νε τους μήνες αντί­στρο­φα πριν την από­λυ­σή τους», ανα­φέ­ρει η ΟΕΝΓΕ. Προ­σθέ­τει ότι η κυβέρ­νη­ση «αντί να προ­σλά­βει όλο το ανα­γκαίο μόνι­μο ιατρι­κό προ­σω­πι­κό, προ­σλαμ­βά­νει ιδιώ­τες για­τρούς με μπλο­κά­κι, κάνο­ντας ένα ακό­μη βήμα στην κατεύ­θυν­ση της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης και της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της υγεί­ας και εξα­κο­λου­θεί τις ανα­γκα­στι­κές μετα­κι­νή­σεις αντί να κάνει τις ανα­γκαί­ες προ­σλή­ψεις». Σημειώ­νει ότι «η πολι­τι­κή που θεω­ρεί την υγεία-ατο­μι­κή ευθύ­νη και τις υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας — εμπό­ρευ­μα χρε­ο­κό­πη­σε», προ­σθέ­το­ντας ότι «αυτή η πολι­τι­κή ευθύ­νε­ται για το γεγο­νός ότι τον 21ο αιώ­να ένα ολό­κλη­ρο ΕΣΥ μετα­τρά­πη­κε σε κορο­νο­Ε­ΣΥ, για να μπο­ρέ­σει να αντα­πε­ξέλ­θει στις ανά­γκες της επι­δη­μί­ας, χωρίς να μπο­ρεί να συν­δυά­σει τον έλεγ­χο και τη νοση­λεία των ασθε­νών από τον κορο­νο­ϊό με την περί­θαλ­ψη ασθε­νών με άλλες παθή­σεις». Η ΟΕΝΓΕ κατα­λή­γει ότι «η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει την ίδια χρε­ο­κο­πη­μέ­νη πολι­τι­κή» και «ξανα­βγά­ζει από το συρ­τά­ρι το σχέ­διο για την ολο­κλη­ρω­τι­κή άλω­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας από τους ιδιώ­τες, για να κάνουν μπίζ­νες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διά­φο­ροι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμιλοι».

Απε­ρια­κές κινη­το­ποι­ή­σεις έγι­ναν τόσο στην Αθή­να όσο και σε άλλες πόλεις

ugeionomikoi2 ugeionomikoi3 ugeionomikoi4 ugeionomikoi6 ugeionomikoi7 ugeionomikoi8 ugeionomikoi9 ugeionomikoi10 ugeionomikoi11 ugeionomikoi12

ugeionomikoi1

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο