Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Χρυσή Αυγή, οι δικαστές της Θεσσαλονίκης και οι φίλαθλοι του Πανιωνίου

Μετά το χάδι στους Χρυ­σαυ­γί­τες από τους δικα­στές της Θεσ­σα­λο­νί­κης ήρθε το χαστού­κι στο φασι­σμό από τους φιλά­θλους του Πανιω­νί­ου και ελπί­ζου­με κάτι να διδά­χτη­καν από αυτό οι δικα­στές που κατα­δί­κα­σαν ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ για μια πολι­τι­κή δήλωση.

Λέγα­με ότι η από­φα­ση της «Δικαιο­σύ­νης» για τον ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ Σ. Ζαρια­νό­που­λο είναι αέρας στα πανιά των χρυ­σαυ­γι­τών. Τίνι τρόπω;

Δεί­τε την ανα­κοί­νω­ση της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή (απο­θρα­συ­μέ­νη από την κάθε είδους θεσμι­κή της αντι­με­τώ­πι­ση) για τη στά­ση των φιλά­θλων του Πανιω­νί­ου απέ­να­ντι στον Στηβ Γιατζόγλου:

«Όλοι όσοι βρί­σκο­νται στην Eλλη­νι­κή Eπι­κρά­τεια απο­λαμ­βά­νουν την από­λυ­τη προ­στα­σία της ζωής, της τιμής και της ελευ­θε­ρί­ας τους, χωρίς διά­κρι­ση εθνι­κό­τη­τας, φυλής, γλώσ­σας και θρη­σκευ­τι­κών ή πολι­τι­κών πεποιθήσεων».

Ποιοι τα λένε αυτά; Οι δολο­φό­νοι του Παύ­λου Φύσ­σα. Αυτοί που – απο­δε­δειγ­μέ­να – ευθύ­νο­νται για πάμπολ­λες δολο­φο­νι­κών προ­θέ­σε­ων επι­θέ­σεις σε βάρος μετα­να­στών, κομ­μου­νι­στών και αντιφασιστών.

Τα λένε οι από­γο­νοι αυτών που κατα­πά­τη­σαν – κάθε λέξη του Συντάγ­μα­τος τόσο στην περί­ο­δο της δικτα­το­ρί­ας των συνταγ­μα­ταρ­χών όσο και στην περί­ο­δο της Δικτα­το­ρί­ας του Μεταξά.

Τα λένε τα ιδε­ο­λο­γι­κά παι­διά του Πατ­τα­κού, ο οποί­ος ευθύ­νε­ται για τα εξο­ντω­τι­κά βασα­νι­στή­ρια χιλιά­δων αγω­νι­στών, όπως του Σπύ­ρου Μου­στα­κλή (έφυ­γε παρά­λυ­τος από τα βασα­νι­στή­ρια της χού­ντας σαν σήμε­ρα 28 Απρι­λί­ου). Του αμε­τα­νό­η­του Πατ­τα­κού που με τον κυνι­σμό του φασί­στα, λίγο πριν ψοφή­σει δήλω­νε «καλά τους κάναμε».

Τα λένε οι υμνη­τές και νοσταλ­γοί του Χίτλερ. Από αυτόν εμπνέ­ο­νται (το έχουν δηλώ­σει κατ’ επα­νά­λη­ψη), τις πρα­κτι­κές των ναζί χρησιμοποιούν.

Ο φασι­σμός δεν είναι πολι­τι­κή ιδε­ο­λο­γία. Είναι αρρώ­στια, είναι σκο­τά­δι, είναι καθο­λι­κή απα­ξί­ω­ση του ανθρώ­που και του πολι­τι­σμού του, είναι θάνα­τος, είναι συνώ­νυ­μο της βαρ­βα­ρό­τη­τας. Είναι η χει­ρό­τε­ρη μορ­φή κατα­να­γκα­σμού του ανθρώπου. 

Είναι μια ιδε­ο­λο­γία εχθρι­κή στον άνθρω­πο που καλ­λιερ­γεί το ρατσι­σμό και σπέρ­νει το μίσος. Οι φασί­στες «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκε­φτό­με­νου ανθρώ­που είναι εχθροί» (Ναζίμ Χικμέτ).

Είναι μια ιδε­ο­λο­γία κατα­δι­κα­σμέ­νη από τον ΟΗΕ. Ταυ­τι­σμέ­νος με τα στυ­γε­ρό­τε­ρα εγκλή­μα­τα στην ανθρώ­πι­νη ιστορία.

Πολε­μά­με το δηλη­τή­ριο του φασι­σμού — ναζι­σμού. Δεν αφή­νου­με τόπο να στα­θούν οι φασί­στες χρυ­σαυ­γί­τες. Παλεύ­ου­με για την ανα­τρο­πή του συστή­μα­τος που τους γεννάει.

Ατέ­χνως

Φίλα­θλοι Πανιω­νί­ου στο φασί­στα Στηβ Για­τζό­γλου: «Δεν δεχό­μα­στε φασί­στες στον Πανιώνιο»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο