Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η FIFA εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία για το οφσάιντ

Η FIFA εργά­ζε­ται για να δια­σφα­λί­σει ότι η τεχνο­λο­γία μπο­ρεί να συμ­βά­λει στη βελ­τί­ω­ση των απο­φά­σε­ων για τα οφσάιντ στο Παγκό­σμιο Κύπελ­λο του 2022, στο Κατάρ, δήλω­σε αξιω­μα­τού­χος της στο γερ­μα­νι­κό ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κό οργα­νι­σμό ARD.

«Στό­χος είναι να είμα­στε σε θέση να συνερ­γα­στού­με με αυτό το σύστη­μα στο Παγκό­σμιο Κύπελ­λο στο Κατάρ» δήλω­σε ο Γιο­χά­νες Χολ­τζμί­λερ, του τμή­μα­τος τεχνο­λο­γί­ας και και­νο­το­μί­ας της FIFA. Οι δοκι­μές διε­ξή­χθη­σαν κατά τη διάρ­κεια του Παγκό­σμιου Κυπέλ­λου συλ­λό­γων το 2019, αλλά το σύστη­μα δεν είναι ακό­μη έτοι­μο για χρήση.

Η συγκε­κρι­μέ­νη τεχνο­λο­γία ανα­γνω­ρί­ζει την ακρι­βή στιγ­μή που η μπά­λα παί­ζε­ται προς τα εμπρός και θα βαθ­μο­νο­μεί τις γραμ­μές που δεί­χνουν τη θέση του επι­τι­θέ­με­νου, ο οποί­ος είναι έτοι­μος να λάβει μια πάσα, σε σχέ­ση με την μπάλα.

«Η ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνο­λο­γία για το οφσάιντ είναι να επι­τα­χυν­θεί ο έλεγ­χος τέτοιων κατα­στά­σε­ων μέσω του VAR», συμπλή­ρω­σε ο Χολτζμίλερ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο