Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Lithos Digital στηρίζει τον Πάρη Μητρόπουλο στο Mr. Olympia

Ο Πάρης Μητρό­που­λος είναι πρω­τα­θλη­τής Ελλά­δος στην άρση βαρών και παγκό­σμιος πρω­τα­θλη­τής στο powerlifting – ή δυνα­μι­κό τρί­α­θλο όπως είναι γνω­στό στα ελληνικά.

Οι τίτλοι αυτοί δικαί­ως δημιουρ­γούν την εικό­να ενός ανθρώ­που σκλη­ρού σαν πέτρα. Αλλά όσοι έχουν την τύχη να γνω­ρί­ζουν τον Πάρη Μητρό­που­λο από κοντά ή να έχουν ακού­σει την ιστο­ρία του ξέρουν καλά ότι δεν πρό­κει­ται για μια οποια­δή­πο­τε πέτρα αλλά για έναν πολύ­τι­μο λίθο. Η Lithos Digital, μια εται­ρεία digital marketing συνη­θι­σμέ­νη στο να δια­κρί­νει τα δια­μά­ντια και να στέ­κε­ται στο πλευ­ρό όλων των ανθρώ­πων που έχουν ένα όνει­ρο, ένα όρα­μα και παλεύ­ουν καθη­με­ρι­νά για να το πετύ­χουν, στη­ρί­ζει ολό­ψυ­χα τον Πάρη Μητρό­που­λου στον δικό του αγώ­να για την από­κτη­ση του ανώ­τε­ρου τίτλου στο powerlifting. Ο Πάρης Μητρό­που­λος πραγ­μα­το­ποιεί αυτήν την στιγ­μή τον δικό του μεγα­λύ­τε­ρο αθλη­τι­κό στό­χο, ο οποί­ος είναι η συμ­με­το­χή του στον παγκό­σμιο δια­γω­νι­σμό Mr. Olympia Pro Powerlifting.

Τι είναι το Mr. Olympia;

Mr. Olympia είναι ο κορυ­φαί­ος παγκό­σμιος δια­γω­νι­σμός bodybuilding όπου συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και το Pro Powerlifting, η Ολυ­μπιά­δα του Powerlifting. Ο πρώ­τος δια­γω­νι­σμός Mr. Olympia πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε τον Σεπτέμ­βριο του 1965 στη Νέα Υόρ­κη με νικη­τή τον Larry Scott. Η διορ­γά­νω­ση γίνε­ται κάθε χρό­νο, και από τότε έχουν προ­στε­θεί διά­φο­ρες κατη­γο­ρί­ες, όπως η κατη­γο­ρία γυναι­κών. Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι ένας από τους πιο φημι­σμέ­νους νικη­τές στον δια­γω­νι­σμό αυτόν είναι ο πασί­γνω­στος Arnold Schwarzenegger.

Aθλη­τές από κάθε γωνιά της γης προ­πο­νού­νται σκλη­ρά καθη­με­ρι­νά για να μπο­ρέ­σουν να λάβουν μέρος στο λαμπε­ρό αυτό αθλη­τι­κό event. Μόνο οι καλύ­τε­ροι σε ολό­κλη­ρο τον πλα­νή­τη κατα­φέρ­νουν να λάβουν πρό­σκλη­ση για συμ­με­το­χή στον δια­γω­νι­σμό. Φυσι­κά, θα πρέ­πει πρώ­τα να έχουν δια­κρι­θεί σε άλλους δια­γω­νι­σμούς παρό­μοιου βελη­νε­κούς ή να έχουν λάβει μια καλή θέση σε προη­γού­με­νο Mr. Olympia.

Φέτος, ο δια­γω­νι­σμός Mr. Olympia θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας από την Πέμ­πτη 15 μέχρι την Κυρια­κή 18 Δεκεμ­βρί­ου. Εκεί θα βρί­σκε­ται και ο Πάρης Μητρό­που­λος εκπρο­σω­πώ­ντας την Ελλά­δα και θα αγω­νι­στεί στην κατη­γο­ρία Pro Powerlifting.

Ποιος είναι ο Πάρης Μητρόπουλος;

Το πάθος του Πάρη για τη γυμνα­στι­κή άνθι­σε στην αγνή ηλι­κία των 12 ετών. Από τότε ακό­μα περ­νού­σε άπει­ρες ώρες σε ένα γυμνα­στή­ριο, από­λυ­τα αφο­σιω­μέ­νος στην ολο­κλή­ρω­ση της προ­πό­νη­σης και στην τελειο­ποί­η­ση της τεχνι­κής του. Η άθλη­ση τού έμα­θε να θέτει στό­χους, να μην το βάζει κάτω παρά τον πόνο, τις δυσκο­λί­ες και τις απο­τυ­χί­ες και να συνε­χί­ζει την προ­σπά­θεια μέχρι να πετύ­χει αυτό που λαχτα­ρά. Αυτό ήταν το μεγά­λο μάθη­μα ζωής που μέχρι σήμε­ρα φυλά στην καρ­διά του και τον βοη­θά να ξεπερ­νά προ­σω­πι­κά και επαγ­γελ­μα­τι­κά εμπόδια.

Πολ­λοί δεν γνω­ρί­ζουν ότι ο Πάρης εργά­στη­κε για κάποια χρό­νια ως ανθυ­πο­πλοί­αρ­χος του εμπο­ρι­κού ναυ­τι­κού. Αν και δε θα διέ­γρα­φε εκεί­νη την περί­ο­δο της ζωής του, εκεί συνει­δη­το­ποί­η­σε ότι ο αθλη­τι­σμός είναι το δικό του κάλε­σμα, το επάγ­γελ­μα που κάνει την καρ­διά του να σκιρ­τά. Έκα­νε, λοι­πόν, στρο­φή στην καριέ­ρα του και άρχι­σε να ασχο­λεί­ται με τη γυμνα­στι­κή επαγ­γελ­μα­τι­κά. Έλα­βε πιστο­ποί­η­ση για personal trainer με ειδι­κό­τη­τα σε pilates, άρση βαρών, body power, cross training, TRX, fight bo και kettlebell και το 2018 άνοι­ξε τον δικό του αθλη­τι­κό σύλ­λο­γο Dynamic Sports Club στον Άγιο Δημή­τριο μαζί με τη σύντρο­φό του Μαρία Πηγή Ψαράκη.

Όλον αυτόν τον και­ρό προ­πο­νεί­ται παράλ­λη­λα και συμ­με­τέ­χει σε σημα­ντι­κούς δια­γω­νι­σμούς, σε πολ­λούς από τους οποί­ους μάλι­στα δια­πρέ­πει. Χαρα­κτη­ρι­στι­κά, έσπα­σε δύο φορές το παγκό­σμιο ρεκόρ Back Squat στην κατη­γο­ρία RAW. Το πιο πρό­σφα­το κατόρ­θω­μά του; Η πρω­τιά στο Παγκό­σμιο Κύπελ­λο Δυνα­μι­κού Τριά­θλου (IPL) στο Βερο­λί­νο τον Οκτώ­βριο 2022.

Και τώρα, με την πρό­σκλη­ση στο χέρι για έναν από τους πιο απαι­τη­τι­κούς και αντα­γω­νι­στι­κούς δια­γω­νι­σμούς σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο, το Mr. Olympia, ήρθε η ώρα να πετύ­χει έναν ακό­μα στό­χο – το πιο μεγά­λο όνει­ρο που είχε ποτέ του.

Για ανθρώ­πους σαν τον Πάρη Μητρό­που­λο η νίκη είναι βέβαιη και δίκαιη. Δυστυ­χώς, δεν μπο­ρού­με να προ­βλέ­ψου­με τα απο­τε­λέ­σμα­τα του Mr. Olympia 2022, αλλά γνω­ρί­ζου­με την ποιό­τη­τα του ανθρώ­που πίσω από τον αθλη­τή και μπο­ρού­με να πού­με με βεβαιό­τη­τα ότι είναι νικη­τής στον αγώ­να της ζωής. Ο Πάρης βάζει τα δυνα­τά του για να βοη­θή­σει και να εμψυ­χώ­σει κάθε άνδρα, γυναί­κα και παι­δί που που έχει όρα­μα και αγα­πά τον αθλη­τι­σμό. Δε μένει όμως μόνο εκεί, αφού προ­σπα­θεί να μετα­δώ­σει τα σωμα­τι­κά και πνευ­μα­τι­κά οφέ­λη της γυμνα­στι­κής αλλά και να εμπνεύ­σει ακό­μα και αυτούς που είναι μακριά μέσα από βίντεο και αναρ­τή­σεις στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης. Το μήνυ­μά του; Μην τα παρα­τάς και ξεπέ­ρα­σε τον εαυ­τό σου ξανά και ξανά.

Καλή επι­τυ­χία, Πάρη!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο