Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ryanair (που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση) παράτησε 201 επιβάτες στην… Τιμισοάρα!

Νέο κατόρ­θω­μα για την «χαμη­λού κόστους» αερο­πο­ρι­κή εται­ρεία Ryanair. Αυτήν τη φορά, «θύμα­τα» της υπήρ­ξαν 201 επι­βά­τες της πτή­σης Λον­δί­νο-Θεσ­σα­λο­νί­κη, οι οποί­οι αντί να βρε­θούν στον προ­ο­ρι­σμό τους, το αερο­δρό­μιο Μακε­δο­νία, βρέ­θη­καν εγκλω­βι­σμέ­νοι και παρα­τη­μέ­νοι στο αερο­δρό­μιο της… Τιμι­σο­ά­ρα, στη δυτι­κή Ρουμανία! 

Η προ­σγεί­ω­ση στην Τιμι­σο­ά­ρα επι­λέ­χθη­κε ως λύση από τους πιλό­τους της εται­ρεί­ας, μιας και λόγω έντο­νης κακο­και­ρί­ας ήταν αδύ­να­τη η προ­σέγ­γι­ση στο αερο­δρό­μιο της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ωστό­σο, όπως καταγ­γέλ­λουν οι επι­βά­τες της πτή­σης, η Ryanair όχι μόνο τους παρά­τη­σε στη Ρου­μα­νία αλλά δεν φρό­ντι­σε καν για τον τρό­πο μετα­φο­ράς τους στην Ελλάδα! 

Τελι­κά, έπει­τα από συνε­χείς καταγ­γε­λί­ες και δημο­σιο­ποί­η­ση του θέμα­τος στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ναυ­λώ­θη­κε ειδι­κή πτή­ση της Aegean από την Αθή­να προ­κει­μέ­νου να παρα­λά­βει τους επι­βά­τες, ενώ άλλοι επέ­στρε­ψαν στη Θεσ­σα­λο­νί­κη οδι­κώς με λεωφορείο. 

Το εν λόγω απα­ρά­δε­κτο περι­στα­τι­κό έρχε­ται να προ­στε­θεί στη μακρά αλυ­σί­δα καταγ­γε­λιών που έχουν γίνει για την εν λόγω εται­ρεία χαμη­λού κόστους, η οποία είναι γνω­στή για καθυ­στε­ρή­σεις, ακυ­ρώ­σεις πτή­σε­ων και διά­φο­ρα τρα­γε­λα­φι­κές κατα­στά­σεις που έχουν εξορ­γί­σει κατά και­ρούς το επι­βα­τι­κό κοινό. 

Με την ευκαι­ρία αυτή, να θυμί­σου­με ότι η Ryanair είναι η εται­ρεία που απα­γό­ρευε την ίδρυ­ση σωμα­τεί­ου για τους εργα­ζό­με­νους και δεν δέχε­ται να μιλή­σει με τους εκπρο­σώ­πους των σωμα­τεί­ων, όπου υπάρ­χει. Οι εργα­ζό­με­νοι της εται­ρεί­ας έχουν προ­βεί αρκε­τές φορές σε απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις καταγ­γέλ­λο­ντας την ιδιο­κτή­τρια εται­ρεία για απα­ρά­δε­κτες εργα­σια­κές συνθήκες. 

Τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βρη, ιπτά­με­νοι συνο­δοί και πιλό­τοι της εται­ρεί­ας προ­χώ­ρη­σαν σε μαζι­κή απερ­γία, ενη­με­ρώ­νο­ντας τους ταξι­διώ­τες στα αερο­δρό­μια για τις συν­θή­κες εργα­σί­ας που έχει επι­βάλ­λει η Ryanair. «Αν εργά­ζε­σαι για την Ryanair ως πλή­ρω­μα καμπί­νας, στην πραγ­μα­τι­κο­τη­τα είσαι σκλά­βος με γρα­βά­τα. Είσαι δού­λος της εται­ρεί­ας. Αν τολ­μή­σεις να δια­μαρ­τυ­ρη­θείς, απλά σε απο­λύ­ουν» σημεί­ω­νε σε δηλώ­σεις του στο Euronews ο Σαρ­κίς Σιμον­ζάν, πρώ­ην εργα­ζό­με­νος στην Ryanair.

Ryanair: Ήθε­λε χρέ­ω­ση τουα­λέ­τας, θέσεις ορθί­ων και έξτρα χρέ­ω­ση για υπέρ­βα­ρους επι­βά­τες – Απα­γο­ρεύ­ει το συνδικαλισμό

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο