Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η UEFA ανάγκασε τους  ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν τον αγώνα (Δανίας — Φινλανδία) παρά την κατάρρευση του Έρικσεν!!!

Στην απο­κά­λυ­ψη ότι η UEFA εξα­νά­γκα­σε τους παί­κτες της Δανί­ας και της Φιν­λαν­δί­ας να συνε­χί­σουν τον μετα­ξύ τους αγώ­να για την 1η αγω­νι­στι­κή του 2ου ομί­λου του Euro 2020, το Σάβ­βα­το λίγη ώρα μετά την κατάρ­ρευ­ση του συμπαί­κτη τους Κρι­στιαν Έρικ­σεν, που συγκλό­νι­σε τον κόσμο του ποδο­σφαί­ρου ‑και όχι μόνο, προ­χώ­ρη­σε ο επι­θε­τι­κός της Δανί­ας Μάρ­τιν Μπρεϊθγουέιτ.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο αγώ­νας δια­κό­πη­κε στο 43ο λεπτό του πρώ­του ημι­χρό­νου, όταν ο Έρικ­σεν υπέ­στη καρ­δια­κό επει­σό­διο και σώθη­κε χάρη στην έγκαι­ρη επέμ­βα­ση των συμπαι­κτών του και κυρί­ως του ιατρι­κού προ­σω­πι­κού, που με τη δια­δι­κα­σία της καρ­διο­α­να­πνευ­στι­κής ανα­ζω­ο­γό­νη­σης (CPR) και τη χρή­ση απι­νι­δω­τή, κατά­φε­ρε να τον επα­να­φέ­ρει στη ζωή.

Όταν, λίγη ώρα αργό­τε­ρα ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι ο αγώ­νας θα ξαναρ­χί­σει, η UEFA υπο­στή­ρι­ξε ότι η από­φα­ση ελή­φθη «μετά το αίτη­μα που υπέ­βα­λαν οι παί­κτες και των δύο ομά­δων», κάτι που διέ­ψευ­σε ο Μπρεϊθ­γου­έιτ, που είπε ότι οι παί­κτες δεν ήταν σε τέτοια ψυχο­λο­γι­κή κατά­στα­ση που θα τους επέ­τρε­πε να συνε­χί­σουν το παιχνίδι.

«Είχα­με δύο επι­λο­γές από την UEFA, να βγού­με έξω και να παί­ξου­με τον αγώ­να αμέ­σως ή να παί­ξου­με την επό­με­νη μέρα το μεση­μέ­ρι», είπε σε σημε­ρι­νή συνέ­ντευ­ξη Τύπου. «Καμία από αυτές τις επι­λο­γές δεν ήταν καλή. Επι­λέ­ξα­με το μικρό­τε­ρο από τα δύο κακά για να τελειώ­σου­με τον αγώ­να. Πολ­λοί από τους παί­κτες δεν ήταν σε κατά­στα­ση να παί­ξουν αυτόν τον αγώ­να. Ήμα­σταν “αλλού”», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν η επι­θυ­μία μας. Αυτές ήταν οι μόνες επι­λο­γές που είχα­με. Είχα­με δύο επι­λο­γές και σε αυτήν την περί­πτω­ση είπαν ότι έπρε­πε να πάρου­με μια από­φα­ση. Αυτό μπο­ρώ να πω μόνο για αυτό».

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο