Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η UNICEF εξηγεί γιατί διέκοψε τη συνεργασία της με την Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα

Τους λόγους της δια­κο­πής της συνερ­γα­σί­ας της με την πρώ­ην Εθνι­κή Επι­τρο­πή της στην Ελλά­δα εξη­γεί η UNICEF με ανα­κοί­νω­σή της καθώς έπει­τα από δια­δο­χι­κούς ελέγ­χους απο­κα­λύ­φθη­καν «διοι­κη­τι­κές δυσλει­τουρ­γί­ες» και ανα­δεί­χθη­καν «μη βιώ­σι­μες συστη­μι­κές παρα­λεί­ψεις», ωστό­σο, δεν δια­πι­στώ­θη­κε απάτη.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση «Η UNICEF προ­έ­βει σε δια­κο­πή της συμ­φω­νί­ας της με την πρώ­ην Εθνι­κή Επι­τρο­πή της στην Ελλά­δα, μετά από διε­ξα­γω­γή δύο δια­δο­χι­κών ελέγ­χων από ανε­ξάρ­τη­τους φορείς — ο πρώ­τος κατό­πιν αιτή­μα­τος της Ελλη­νι­κής Εθνι­κής Επι­τρο­πής και ο δεύ­τε­ρος με αίτη­μα της UNICEF — οι οποί­οι απο­κά­λυ­ψαν διοι­κη­τι­κές δυσλει­τουρ­γί­ες και ανα­δεί­χθη­καν μη βιώ­σι­μες συστη­μι­κές παρα­λεί­ψεις. Αυτές περι­λάμ­βα­ναν ανε­παρ­κή κατα­γρα­φή λογι­στι­κών συναλ­λα­γών, αμφι­σβη­τού­με­νες πρα­κτι­κές απα­σχό­λη­σης και ελλι­πή δια­κυ­βέρ­νη­ση. Ο ανε­ξάρ­τη­τος έλεγ­χος που ανέ­θε­σε η UNICEF δεν δια­πί­στω­σε την ύπαρ­ξη απάτης».

Ακό­μη, όπως τονί­ζει η UNICEF, «επέν­δυ­σε σημα­ντι­κούς πόρους και συνερ­γά­στη­κε μεθο­δι­κά με το διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της Εθνι­κής Επι­τρο­πής για το σχε­δια­σμό και την εφαρ­μο­γή πλά­νου ανα­διορ­γά­νω­σης, το οποίο θα επα­νέ­φε­ρε την διοι­κη­τι­κή δια­χεί­ρι­σή της στα διε­θνή πρό­τυ­πα που απαι­τού­νται για το διε­θνές δίκτυο Εθνι­κών Επι­τρο­πών του Οργα­νι­σμού και που ανα­μέ­νο­νται από τους εταί­ρους μας. Παρά τις εντα­τι­κές προ­σπά­θειες, κατα­λή­ξα­με στο συμπέ­ρα­σμα ότι, δεδο­μέ­νης της ανα­πο­φα­σι­στι­κό­τη­τας και του διχα­σμού του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου, οι στό­χοι μας δεν είναι εφι­κτό να επιτευχθούν».

Επι­πλέ­ον, σημειώ­νε­ται ότι «διερ­γα­σί­ες έχουν ήδη ξεκι­νή­σει προς την κατεύ­θυν­ση καθο­ρι­σμού μιας νέας Εθνι­κής Επι­τρο­πής στην Ελλά­δα ώστε η UNICEF να συνε­χί­σει με υπε­ρη­φά­νεια το έργο της για τα παι­διά σε όλο τον κόσμο. Η UNICEF θα συνερ­γα­στεί πλή­ρως με την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθη­νών στην έρευ­να που διε­ξά­γει για την Ελλη­νι­κή Εθνι­κή Επιτροπή».

Παράλ­λη­λα, «η UNICEF δεσμεύ­ε­ται να συνε­χί­σει την 70-ετή στή­ρι­ξη και συνερ­γα­σία της με την ελλη­νι­κή κοι­νω­νία» καθώς όπως ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση, το έργο της «θα συνε­χι­στεί ως έχει, ως μέρος του πλά­νου της προ­σφυ­γι­κής και μετα­να­στευ­τι­κής αντα­πό­κρι­σης, το οποίο στη­ρί­ζε­ται από το Περι­φε­ρεια­κό Γρα­φείο Ευρώ­πης και Κεντρι­κής Ασί­ας, σε συνερ­γα­σία με την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση και άλλους εταί­ρους της κοι­νω­νί­ας των πολιτών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο