Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θάνατος Μαραντόνα: «Σκότωσαν τον Μαραντόνα»

«Σκό­τω­σαν τον Ντιέ­γκο»… Αυτήν την σοκα­ρι­στι­κή δήλω­ση, έκα­νε ο δικη­γό­ρος μιας από τις νοσο­κό­μες του Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να, κατη­γο­ρώ­ντας τους θερά­πο­ντες ιατρούς του «Ντιε­γκί­το» ότι είναι υπεύ­θυ­νοι για το θάνα­τό του.

Ο Ροδόλ­φο Μπα­κέ, δια­βε­βαί­ω­σε τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης ότι ο Μαρα­ντό­να, έλα­βε ψυχο­τρό­πα φάρ­μα­κα που επι­τά­χυ­ναν τους παλ­μούς της καρ­διάς του, παρ΄ όλο που ακο­λου­θού­σε ειδι­κή θερα­πευ­τι­κή αγω­γή, καθώς έπα­σχε από καρ­δια­κή νόσο.

  «Υπάρ­χει ευθύ­νη των θερα­πό­ντων ιατρών. Υπήρ­ξαν πολ­λά σημά­δια ότι Μαρα­ντό­να θα πέθαι­νε από ημέ­ρα σε ημέ­ρα. Και κανέ­νας από τους ιατρούς δεν έκα­νε τίπο­τα για να το απο­τρέ­ψει», απο­κά­λυ­ψε ο δικηγόρος.

  Ο Μπα­κέ είναι συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης της νοσο­κό­μας, Νταϊ­ά­να Μαντρίντ, η οποία κατέ­θε­σε στην εισαγ­γε­λία του Σαν Ισί­ντρο, στο πλαί­σο έρευ­νας και ανα­κρί­σε­ων που διε­ξά­γο­νται, προ­κει­μέ­νου να διε­ρευ­νη­θεί τι συνέ­βη εκεί­νες τις ‑μοι­ραί­ες όπως απε­δεί­χθη­σαν- ημέ­ρες για τον θρύ­λο του παγκο­σμί­ου ποδοσφαίρου.

Όπως και η υπό­λοι­πη ιατρι­κή ομά­δα που βρι­σκό­ταν στο πλευ­ρό του Μαρα­ντό­να, η 36χρονη Μαντρίντ, έχει τεθεί υπό έρευ­να για «ανθρω­πο­κτο­νία με πιθα­νή πρό­θε­ση», ένα έγκλη­μα που τιμω­ρεί­ται με φυλά­κι­ση οκτώ έως 25 ετών.

Η εισαγ­γε­λία σημειώ­νει, ότι ο Μαρα­ντό­να έλα­βε «ανε­παρ­κή» φρο­ντί­δα από μέλη της ιατρι­κής ομάδας.

    «Αυτό που έκα­νε η Νταϊ­ά­να Μαντρίντ, ήταν να συμ­μορ­φώ­νε­ται με τις ενδεί­ξεις των θερα­πό­ντων ιατρών», σχο­λί­α­σε ο Μπα­κέ μιλώ­ντας σε δημοσιογράφους.

Ο Μαρα­ντό­να, ο οποί­ος υπέ­φε­ρε από προ­βλή­μα­τα στα νεφρά, στο ήπαρ και στην καρ­διά, πέθα­νε στις 25 Νοεμ­βρί­ου 2020 και σε ηλη­κία 60 ετών από καρ­δια­κή προ­σβο­λή στην κατοι­κία του στο Τίγκρε, στα βόρεια του Μπου­έ­νος Άιρες, λίγες εβδο­μά­δες μετά από εγχεί­ρη­ση στον εγκέ­φα­λο για την αντι­με­τώ­πι­ση θρόμβωσης.

Στις αρχές Μαΐ­ου, μια έκθε­ση εμπει­ρο­γνω­μό­νων κατέ­λη­ξε στο συμπέ­ρα­σμα ότι ο Μαρα­ντό­να, είχε «εγκα­τα­λει­φθεί στην μοί­ρα του» από την ιατρι­κή του ομά­δα, της οποί­ας η «ανε­παρ­κής και απε­ρί­σκε­πτη» θερα­πεία τον οδή­γη­σε σε αργό θάνατο.

Η Μαντρίντ, φρό­ντι­ζε τον Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να κατά την διάρ­κεια της ημέ­ρας, ενώ ένας άλλος νοσο­κό­μος, ο Ρικάρ­ντο Αλμυ­ρόν, 37 ετών, τον παρα­κο­λου­θού­σε το βράδυ.

Ο τελευ­ταί­ος στην κατά­θε­ση του, δήλω­σε πως αρνή­θη­κε να εγκα­τα­λεί­ψει τον ασθε­νή του, ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι «έλα­βε την εντο­λή να μην τον ξυπνή­σει» και ανέ­φε­ρε ότι δεν είχε ποτέ ενη­με­ρω­θεί ότι ο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να υπέ­φε­ρε από καρ­δια­κή νόσο.

    Ο Αλμι­ρόν, κατέ­θε­σε, ότι πριν αλλά­ξει βάρ­δια με την Μαντρίντ την ημέ­ρα της τρα­γω­δί­ας, ο Μαρα­ντό­να ανέ­πνεε κανο­νι­κά, λίγες ώρες πριν βρε­θεί νεκρός στο κρε­βά­τι του.

Η Μαντρίντ ήταν αυτή που βρή­κε νεκρό τον Μαρα­ντό­να και προ­σπά­θη­σε να τον επα­να­φέ­ρει στην ζωή, όπως απο­κά­λυ­ψε η ίδια.

Σε μια ανα­φο­ρά στους προϊ­στα­μέ­νους της, η νοσο­κό­μα έγρα­ψε ότι είχε προ­σπα­θή­σει να κάνει τσεκ-απ, κάτι που ο Μαρα­ντό­να είχε αρνη­θεί. Στη συνέ­χεια παρα­δέ­χθη­κε ότι αυτή η έκθε­ση συντά­χθη­κε κατό­πιν αιτή­μα­τος των ανω­τέ­ρων της.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο