Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θάνατος Τζωρτζίνας: Απαντήσεις για την κεταμίνη ζητά από τον ΕΟΦ η ανακρίτρια

Συγκε­κρι­μέ­να ερω­τή­μα­τα θέτει προς τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Φαρ­μά­κων (ΕΟΦ) η 18η τακτι­κή ανα­κρί­τρια που ερευ­νά το θάνα­το της 9χρονης Τζωρ­τζί­νας από την Πάτρα, στον οργα­νι­σμό της οποί­ας εντο­πί­στη­κε μεγά­λη ποσό­τη­τα της φαρ­μα­κευ­τι­κής ουσί­ας κετα­μί­νη. Η ανα­κρί­τρια με αίτη­μα της προς τον ΕΟΦ ζητά να της δια­βι­βα­στούν στοι­χεία για την κετα­μί­νη, ώστε να ενη­με­ρω­θεί για δεδο­μέ­να που θα αξιο­ποι­η­θούν στο πλαί­σιο της έρευ­νας της για την υπόθεση.

Η δικα­στι­κή λει­τουρ­γός ζητά να ενη­με­ρω­θεί επί­ση­μα για κυρί­ως δύο παραμέτρους:

Η πρώ­τη αφο­ρά τη δια­νο­μή της ουσί­ας με την ανα­κρί­τρια να ζητά να μάθει που έχει δια­νε­μη­θεί η συγκε­κρι­μέ­νη ουσία στην Ελλά­δα. Η δεύ­τε­ρη σχε­τί­ζε­ται με τον τρό­πο που θα μπο­ρού­σε κάποιος να προ­μη­θευ­τεί την επί­μα­χη ουσία, νόμι­μα ή παρά­νο­μα. Ζητά μάλι­στα να επι­κε­ντρω­θούν οι απα­ντή­σεις του ΕΟΦ, ως προς αυτό το θέμα, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Αχαΐας.

Ενώ­πιον της ανα­κρί­τριας, στο μετα­ξύ, συνε­χί­ζο­νται οι κατα­θέ­σεις για το θάνα­το της Τζωρ­τζί­νας από τα χέρια της μητέ­ρας της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της δικογραφίας.

Έτσι, σήμε­ρα σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, στο ανα­κρι­τι­κό γρα­φείο βρέ­θη­καν και κατέ­θε­σαν μάρ­τυ­ρες από το νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό από το Καρα­μαν­δά­νειο της Πάτρας. Αύριο ανα­μέ­νε­ται πως θα συνε­χι­στεί αυτό το σκέ­λος της υπό­θε­σης από την δικα­στι­κή λει­τουρ­γό και σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες θα κατα­θέ­σουν για­τροί του ίδιου νοσο­κο­μεί­ου που δεν είχαν εξε­τα­στεί στο στά­διο της προανάκρισης.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο