Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Στηρίζει τον Χρ. Ζαραλίκο ενάντια στις προσπάθειες λογοκρισίας

Ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε η διεύ­θυν­ση του θεά­τρου «Τζέ­νη Καρέ­ζη» σχε­τι­κά με το πρω­το­φα­νές περι­στα­τι­κό στη χθε­σι­νή παρά­στα­ση του Χρι­στό­φο­ρου Ζαρα­λί­κου, ανα­φέ­ρο­ντας ότι «στη­ρί­ζει από­λυ­τα τους συνερ­γά­τες του και τους καλ­λι­τέ­χνες που παρου­σιά­ζουν το έργο τους, χωρίς φίμω­τρα, λογο­κρι­σία, περιο­ρι­σμούς, ανε­λευ­θε­ρί­ες και διπλω­μα­τι­κές τακτικές».

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Το θέα­τρο “Τζέ­νη Καρέ­ζη” με την πολυ­ε­τή και συνε­χή παρου­σία του στην καλ­λι­τε­χνι­κή ζωή του τόπου, έχει απο­δεί­ξει ότι στη­ρί­ζει από­λυ­τα τους συνερ­γά­τες του και τους καλ­λι­τέ­χνες που παρου­σιά­ζουν το έργο τους, χωρίς φίμω­τρα, λογο­κρι­σία, περιο­ρι­σμούς, ανε­λευ­θε­ρί­ες και διπλω­μα­τι­κές τακτικές.

Η ιστο­ρία του κόσμου δεν είναι τίπο­τα άλλο από την πρό­ο­δο της συνεί­δη­σης της ελευ­θε­ρί­ας, του λόγου, της έκφρα­σης, της αλήθειας.

Η αλή­θεια είναι πάντα κρυμ­μέ­νη. Πρέ­πει να ψάξου­με πολύ για να την βρού­με και όταν την βρού­με πρέ­πει να είμα­στε έτοι­μοι να την αντι­με­τω­πί­σου­με, για­τί αλλιώς σκοτώνει.

Δεν θα στα­μα­τή­σου­με να στε­κό­μα­στε πλάι σε όσους εκφρά­ζο­νται ελεύ­θε­ρα, δημιουρ­γι­κά και αλη­θι­νά, υπη­ρε­τώ­ντας κάθε μορ­φή τέχνης και ειδι­κά τη Σάτιρα.

“Η Τέχνη είναι μεγά­λη. Θα πλη­σιά­σου­με αυτήν και τους ανθρώ­πους της με ευλά­βεια και σεβα­σμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ” όπως είπε ο Κάρο­λος Κουν».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο