Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ στη Βουλή: Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση για περιορισμό των διαδηλώσεων!

Μην τολ­μή­σε­τε να φέρε­τε ρύθ­μι­ση στη Βου­λή για περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων, τόνι­σε προς την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης, με αφορ­μή την κυβερ­νη­τι­κή πρό­θε­ση να συμπε­ρι­λά­βει σχε­τι­κή διά­τα­ξη σε πολυ­νο­μο­σχέ­διο που ανα­μέ­νε­ται να ψηφι­στεί πριν τα Χριστούγεννα.

Μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως το ΚΚΕ καλεί την κυβέρ­νη­ση να μην κατα­θέ­σει τέτοια διά­τα­ξη και το λαό να είναι σε επι­φυ­λα­κή, τονί­ζο­ντας ότι δεν θα μπουν στο γύψο οι λαϊ­κοί αγώ­νες και πως τέτοιοι νόμοι θα μεί­νουν κενό γράμμα.
Υπεν­θύ­μι­σε ότι απέ­τυ­χαν πατα­γω­δώς ανά­λο­γες προ­σπά­θειες που έκα­ναν προη­γού­με­νες κυβερνήσεις.
Υπο­γράμ­μι­σε πως επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή συνο­δεύ­ε­ται από έντα­ση του αυταρ­χι­σμού και της κατα­στο­λής, προ­σθέ­το­ντας ότι δεν θα περά­σει στην πρά­ξη η προ­σπά­θεια να επι­βλη­θεί «σιγή νεκρο­τα­φεί­ου».

Σχο­λιά­ζο­ντας το επι­χεί­ρη­μα της κυβέρ­νη­σης περί μειο­ψη­φιών που ταλαι­πω­ρούν την πλειο­ψη­φία, ανέ­φε­ρε ότι τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων θέλει ο ΣΕΒ, οι μεγα­λέ­μπο­ροι και οι μεγα­λο­ξε­νο­δό­χοι του κέντρου της Αθή­νας που δεν είναι το 10% του πλη­θυ­σμού και απέ­να­ντι είναι η πλειο­ψη­φία του λαού .
Ανέ­φε­ρε ακό­μα ότι το δημό­σιο συμ­φέ­ρον δεν είναι τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων που εξυ­πη­ρε­τούν οι αστι­κές κυβερνήσεις.

Για το φορο­λο­γι­κό νομο­σχέ­διο σημεί­ω­σε πως τα 50 δισ. ευρώ των φορο­λο­γι­κών βαρών των τριών μνη­μο­νί­ων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα πλή­ρω­σαν οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός και πως για το 2020 αυξά­νο­νται κατά 773 εκατ. ευρώ τα φορο­λο­γι­κά βάρη που θα πλη­ρώ­σει ο λαός, ενώ μειώ­νο­νται κατά 446 εκατ. ευρώ οι φόροι για τις επιχειρήσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο