Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Όλες οι κυβερνήσεις έχουν στηρίξει πολιτικά και στρατιωτικά τις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος (video)

Η στρα­τη­γι­κή όλων των άλλων κομ­μά­των ότι η Ελλά­δα πρέ­πει να είναι το «καλύ­τε­ρο παι­δί» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης «χρε­ο­κό­πη­σε στην πρά­ξη», τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Θανά­σης Παφί­λης, μιλώ­ντας στη Βου­λή για τα όσα συμ­βαί­νουν στον Έβρο.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι η αιτία του προ­σφυ­γι­κού προ­βλή­μα­τος είναι οι επεμ­βά­σεις, οι πόλε­μοι, ο δια­με­λι­σμός κρα­τών που στή­ρι­ξαν όλες οι κυβερ­νή­σεις μέχρι τώρα, «όχι μόνο πολι­τι­κά, αλλά και στρατιωτικά».

Με αφορ­μή τον υπο­κρι­τι­κό «καυ­γά» των άλλων κομ­μά­των, σημεί­ω­σε πως η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ υπέ­γρα­ψε την απα­ρά­δε­κτη συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας και η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ τη συνεχίζει.

Επί­σης, ανέ­φε­ρε πως τόσο η σημε­ρι­νή όσο και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση δεν είπαν κου­βέ­ντα για την εισβο­λή της Τουρ­κί­ας στη Συρία, την οποία «πρώ­τοι χαι­ρέ­τι­σαν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, τα ίδια και έρχο­νται και κάνουν δηλώ­σεις από τον Έβρο».

Σε σχέ­ση με τον «καυ­γά» περί «κλει­στών» ή «ανοι­χτών» συνό­ρων, ο Θ. Παφί­λης τόνι­σε πως ο κοσμο­πο­λι­τι­σμός είναι το ίδιο επι­κίν­δυ­νος με τον εθνι­κι­σμό.

«Η ανα­γκαία φύλα­ξη των συνό­ρων δεν μπο­ρεί να χρη­σι­μο­ποιεί­ται για να νομι­μο­ποι­η­θούν ακρο­δε­ξιές φωνές και δρά­σεις», πρό­σθε­σε. Παράλ­λη­λα, κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να «μαζέ­ψει» τις παρα­στρα­τιω­τι­κές ομά­δες που έχουν δημιουρ­γη­θεί σε νησιά και παίρ­νουν το νόμο στα χέρια τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο