Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θανατηφόρο ατύχημα σε εργοτάξιο της «ΑΤΡΑΞ»

Ένα νέο θανα­τη­φό­ρο, σε εργο­τά­ξιο της κατα­σκευα­στι­κής εται­ρεί­ας «ΑΤΡΑΞ» για την ανέ­γερ­ση νέας υπο­δο­μής στη βιο­τε­χνία ζωο­τρο­φών «ΦΑΚΑΣ» στον Αμπε­λώ­να, σημειώ­θη­κε σήμε­ρα. Με ανα­κοί­νω­σή τους το Εργα­τι­κό Κέντρο Λάρι­σας και το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων του νομού σημειώ­νουν πως ο άτυ­χος εργά­της κατα­πλα­κώ­θη­κε από χώμα­τα που υπο­χώ­ρη­σαν στις εργα­σί­ες θεμε­λί­ω­σης και υπο­γραμ­μί­ζουν πως «προ­κα­λού­νται πολ­λά ερω­τη­μα­τι­κά για τις συν­θή­κες εργα­σί­ας, τα μέτρα ασφά­λειας, την καταλ­λη­λό­τη­τα του εδά­φους, τα μέτρα αντι­στή­ρι­ξης καθώς η οικο­δό­μη­ση γίνε­ται κυριο­λε­κτι­κά σε σημείο όπου υπάρ­χουν εμφα­νή υπό­γεια ύδα­τα καθώς γίνε­ται συνε­χή άντλη­ση υδάτων».

Μάλι­στα υπεν­θυ­μί­ζουν πως «το συγκε­κρι­μέ­νο εργα­τι­κό ατύ­χη­μα είναι το δεύ­τε­ρο θανα­τη­φό­ρο για τη χρο­νιά που δια­νύ­ου­με στην περιο­χή μας και προ­στί­θε­ται στον μακρύ κατά­λο­γο όλων των προη­γού­με­νων εργα­τι­κών ατυ­χη­μά­των πανελ­λα­δι­κά, που πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται τα τελευ­ταία χρό­νια ως απο­τέ­λε­σμα της έλλει­ψης ουσια­στι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας της ζωής και της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων, στους τόπους δου­λειάς και τις συν­θή­κες πίε­σης που υπάρχουν».

«Αυτή είναι η σύγ­χρο­νη Ελλά­δα της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχου­με ένα εργα­τι­κό “ατύ­χη­μα” και κάθε 3 ημέ­ρες ένα θανα­τη­φό­ρο “ατύ­χη­μα”. Αυτό είναι το καθη­με­ρι­νό σκη­νι­κό της ταξι­κής επί­θε­σης που δέχο­νται οι εργα­ζό­με­νοι στους χώρους δου­λειάς» ανα­φέ­ρουν χαρα­κτη­ρι­στι­κά και εκφρά­ζουν τα πιο θερ­μά τους συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νειά του και του οικεί­ους του.

Τέλος, καλούν τους εργα­ζό­με­νους της περιο­χής «σε κάθε χώρο δου­λειάς να μην κάνουν πίσω, μπρο­στά στην ανά­γκη για το μερο­κά­μα­το από τη διεκ­δί­κη­ση μέτρων προ­στα­σί­ας της ζωής και της υγεί­ας τους, ώστε να γυρί­ζουν στα σπί­τια τους αρτι­με­λείς και ζωντα­νοί. Συσπει­ρω­μέ­νοι στα σωμα­τεία τους, να διεκ­δι­κή­σουν μαζί με το Εργα­τι­κό Κέντρο Ν. Λάρισας:

Να ληφθούν άμε­σα όλα εκεί­να τα μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής και της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Να ενι­σχυ­θούν όλοι οι απα­ραί­τη­τοι έλεγ­χοι από τους αρμό­διους φορείς σχε­τι­κά με την υγιει­νή και ασφά­λεια στους τόπους εργασίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο