Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θαν. Τζήμας: «Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί την κατάσταση που ζει, πρέπει να συγκρουστεί»

Ο λαός πρέ­πει να βάλει πλώ­ρη να σημα­δέ­ψει τον πραγ­μα­τι­κό ένο­χο, να σημα­το­δο­τή­σει ριζι­κές αλλα­γές στην κοι­νω­νία κι αυτό δεν μπο­ρεί να γίνει αν δεν ξεμπερ­δέ­ψει με το σύστη­μα που λέγε­ται καπι­τα­λι­σμός, μας είπε ο Θανά­σης Τζί­μας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στην εκπο­μπή ΑΤΕΧΝΩΣ της ΕΡΤ OPEN για το 20ό Συνέδριο.

«Πρό­σθε­σε ότι αυτό που απα­σχό­λη­σε το 20ό Συνέ­δριο είναι πώς το ΚΚΕ μπο­ρεί να γίνει ακό­μα πιο ικα­νό ώστε σε αυτή την πάλη να πει μπρο­στά και κρα­τά­ει την πυξί­δα για να πάει την πάλη του λαού στη σωστή κατεύθυνση.

Ανέ­φε­ρε πως η εργα­τι­κή τάξη, ο λαός όχι μόνο δεν πρέ­πει να απο­δε­χτεί την κατά­στα­ση που ζει αλλά να συγκρου­στεί συνο­λι­κά με αυτή την πολι­τι­κή. Δεν έχει για­τριά για το λαό ένα σύστη­μα που συνε­χώς για τη νέα κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων φορ­τώ­νει τα βάρη στους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώματα.

Σχο­λιά­ζο­ντας τις εξε­λί­ξεις στην περιο­χή, ανέ­φε­ρε πως η κατά­στα­ση περι­πλέ­κε­ται όλο και περισ­σό­τε­ρο και πως είναι σε εξέ­λι­ξη ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις στη γει­το­νιά μας, ενώ οι αντι­θέ­σεις για την εκμε­τάλ­λευ­ση των ενερ­γεια­κών πηγών θα οξυν­θεί. Σημεί­ω­σε πως ο λαός πρέ­πει να είναι σε επα­γρύ­πνη­ση και σε ετοι­μό­τη­τα για να μην εμπλα­κεί σε αντι­πα­ρα­θέ­σεις που δεν λύνουν τα δικά του προ­βλή­μα­τα» (902.gr).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο