Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΘΑΣΟΣ: Σε εξέλιξη η φωτιά — Στήριξη όσων συνδράμουν στην κατάσβεσή από την ΚΟ Θάσου του ΚΚΕ

Σε εξέ­λι­ξη είναι η φωτιά στη Θάσο, η οποία ανα­ζω­πυ­ρώ­θη­κε το βράδυ.

Από το πρωί κλι­μά­κιο της ΚΟ Θάσου του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον Αλέ­κο Λου­βου­λού­δη, γραμ­μα­τέα της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής πραγ­μα­το­ποιεί περιο­δεία στις περιο­χές που πλήτ­το­νται από τις φωτιές.

Η ΚΟ Θάσου του ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους φίλους, τον λαό της περιο­χής να εκφρά­σει με κάθε πρό­σφο­ρο μέσο την στή­ρι­ξή τους σε όσους συν­δρά­μουν στην κατά­σβε­ση της φωτιάς.

Η ΚΟ θα συγκε­ντρώ­νει νερά από τις 2 σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι μέχρι τις 6 το από­γευ­μα στις απο­θή­κες μεταλ­λεί­ων στα Λιμε­νά­ρια. Αντι­προ­σω­πεία του κόμ­μα­τος το από­γευ­μα θα παρα­δώ­σει την βοή­θεια σε πυρο­σβέ­στες και εθελοντές.

Για την κατά­σβε­ση της επι­χει­ρού­σαν, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, 185 πυρο­σβέ­στες με 38 οχή­μα­τα και 15 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των. Ακό­μη ενα­έ­ριες ρίψεις πραγ­μα­το­ποιούν 2 αερο­σκά­φη και 3 ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπα­σε το βρά­δυ της Τετάρ­της στη θέση Λεύ­κη της Σκά­λας Ποτα­μιάς και έχει κάψει πάνω από χίλια στρέμ­μα­τα πευ­κο­δά­σους και θαμνώ­δους έκτασης.

Έλλειψη οργάνωσης και σχεδίου καταγγέλλουν κάτοικοι-εθελοντές

Την έλλει­ψη οργά­νω­σης και σχε­δί­ου καταγ­γέλ­λουν εθε­λο­ντές ‑κάτοι­κοι της περιο­χής- που βοη­θούν στην κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς στη Θάσο.

Σε ανα­κοί­νω­ση ο Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος “Πολύ­γνω­τος Βαγής” της Ποτα­μιάς αναφέρει:

«Μεγά­λη επι­χεί­ρη­ση βρί­σκε­ται αυτή τη στιγ­μή σε εξέ­λι­ξη μετά την χτε­σι­νή ανα­ζω­πύ­ρω­ση στην περιο­χή των κατα­σκη­νώ­σε­ων Ποτα­μιάς. Όπως και χθες το βρά­δυ έτσι και σήμε­ρα η συμ­με­το­χή των εθε­λο­ντών είναι ουσια­στι­κή και καθο­ρι­στι­κή. Είμα­στε σίγου­ροι ότι τα ενα­έ­ρια μέσα κάνουν και έκα­ναν από πλευ­ρά τους το καλύ­τε­ρο δυνα­τό. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Δεν υπάρ­χει καμία επι­τε­λι­κή οργά­νω­ση. Καμία επι­τε­λι­κή καθο­δή­γη­ση. Κανέ­να επι­τε­λι­κό σχέ­διο. Καμία ουσια­στι­κή επι­τε­λι­κή πρό­λη­ψη ανα­ζω­πυ­ρώ­σε­ων. Κανέ­να πλά­νο. Ο εθε­λο­ντής θα έπρε­πε να βοη­θά­ει στο έργο πυρό­σβε­σης. Αντί­θε­τα τα τελευ­ταία εικο­σι­τε­τρά­ω­ρα καθο­δη­γεί ακό­μα και παρο­τρύ­νει τις αρμό­διες αρχές για τις Επί­γειες Ενέρ­γειες πυρό­σβε­σης. Συνε­χί­ζου­με την προ­σπά­θεια μας ελπί­ζο­ντας ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και πέρα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο