Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θα μας πουν τα ονόματα των αστυνομικών που πέταξαν χημικά στην πορεία σε σημείο που περνούσαν μανάδες με μωρά;

Αμέ­σως μετά τη μεγά­λη μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση του Σαβ­βά­του ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, ξεκί­νη­σε προ­σπά­θεια συκο­φά­ντη­σης της με δια­στρέ­βλω­ση της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας, παρου­σιά­ζο­ντας τους δια­δη­λω­τές να επι­τί­θε­νται σε άνδρες των ΜΑΤ. Την προ­σπά­θεια συκο­φά­ντη­σης της μαζι­κής πορεί­ας ακο­λού­θη­σαν χαφιε­δί­στι­κου τύπου προ­σπά­θειες στο­χο­ποί­η­σης δια­δη­λω­τών τις οποί­ες σήμε­ρα δια­δέ­χτη­καν επι­δέ­ξιες προ­σπά­θειες να στη­θεί σκη­νι­κό δίω­ξης δια­δη­λω­τών που εικο­νί­ζο­νται σε στιγ­μιό­τυ­πα από την πορεία («Η κατά­θε­ση του αστυ­νο­μι­κού για τον «καρα­τέ­κα» δια­δη­λω­τή: Ένιω­σα να χάνω το φως μου», ενδει­κτός σημε­ρι­νός τίτλος δακρύ­βρε­χτου θέματος).

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως είναι πως η μεγά­λη πορεία δέχτη­κε απρό­κλη­τη επί­θε­ση από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής που βρί­σκο­νταν ακρο­βο­λι­σμέ­νες γύρω από το άγαλ­μα του Τρού­μαν, στην οδό Βασι­λέ­ως Κων­στα­ντί­νου, όταν δια­δη­λω­τές πέτα­ξαν συμ­βο­λι­κά κόκ­κι­νες μπο­γιές προς τη μεριά του αγάλματος.

Όπως επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ απά­ντη­σε με χημι­κά και κατα­στο­λή για να προ­στα­τέ­ψει το άγαλ­μα του λαο­μί­ση­του Τρού­μαν, σύμ­βο­λο του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού στη χώρα μας, τραυ­μα­τί­ζο­ντας μάλι­στα έναν από τους δια­δη­λω­τές, που μετα­φέρ­θη­κε στο νοσοκομείο.

Ήταν μάλι­στα τέτοιος ο …ζήλος τους, που έρι­ξαν χημι­κά μέσα στην πορεία, σε μια προ­σπά­θεια να τη δια­λύ­σουν, την ώρα που από το σημείο περ­νού­σαν ακό­μα και μανά­δες με μικρά παι­διά, μέσα στα μπλοκ των φορέ­ων από τις συνοι­κί­ες της Αθήνας.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι όλες οι φωτο­γρα­φί­ες με τις οποί­ες προ­σπα­θούν να αντι­στρέ­ψουν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, είναι στο οδό­στρω­μα όπου κινού­νταν η πορεία  και εκεί δε δικαιο­λο­γεί­ται με κανέ­ναν τρό­πο η παρου­σία των ΜΑΤ, Ήταν εκεί για να αμυν­θούν ή έστω να απωθήσουν;

gif Banner Γυάρος

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο