Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θα σταματήσει κανείς αυτό το κράτος δολοφόνο; — 37 νεκροί άμαχοι διαδηλωτές Παλαιστίνιοι

Τριά­ντα επτά Παλαι­στί­νιοι δολο­φο­νή­θη­καν σήμε­ρα, μέχρι τώρα, στη Λωρί­δα της Γάζας από Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες στα σύνο­ρα, όπου δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι δια­δη­λώ­νουν κατά της μετα­φο­ράς της αμε­ρι­κα­νι­κής πρε­σβεί­ας στην Ιερου­σα­λήμ, σύμ­φω­να με νεώ­τε­ρο απο­λο­γι­σμό αξιω­μα­τού­χων στον τομέα της Υγείας.

Ανά­με­σα στους νεκρούς 2 παι­διά. Περισ­σό­τε­ροι από 1.000 οι τραυ­μα­τί­ες, περί­που 450 από αυτούς από πραγ­μα­τι­κές σφαίρες.

Αυτοί οι 37 θάνα­τοι ανε­βά­ζουν σε 101, σύμ­φω­να με το AFP, τον αριθ­μό των Παλαι­στι­νί­ων που έχουν σκο­τω­θεί στη Λωρί­δα της Γάζας από ισραη­λι­νά πυρά αφό­του ξεκί­νη­σαν οι μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις στις 30 Μάρτη.

Καθι­στούν επί­σης την ημέ­ρα αυτή την πιο φονι­κή στην ισραη­λι­νο-παλαι­στι­νια­κή σύγκρου­ση από τον πόλε­μο του 2014 στον θύλακα.

Ο εκπρό­σω­πος της παλαι­στι­νια­κής κυβέρ­νη­σης Γιού­σουφ αλ-Μαχ­μούντ, ζήτη­σε σε ανα­κοί­νω­ση «μια άμε­ση διε­θνή επέμ­βα­ση προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σει η τρο­με­ρή σφα­γή που δια­πράτ­τουν στη Γάζα οι ισραη­λι­νές κατο­χι­κές δυνά­μεις ενα­ντί­ον του ηρω­ι­κού λαού μας».

Δολο­φο­νί­ες με την ανο­χή της διε­θνούς κοι­νό­τη­τας και του ΟΗΕ τη στιγ­μή που παρα­βιά­ζε­ται ωμά το διε­θνές δίκαιο το οποίο επι­τρέ­πει χρή­ση θανα­τη­φό­ρας βίας σε περι­πτώ­σεις «ακραί­ας ανά­γκης» (Οι άμα­χοι Παλαι­στί­νιοι που πετούν πέτρες άντε και μολό­τωφ είναι «ακραία ανά­γκη»;). Όλοι οι νεκροί ήταν άοπλοι. Άοπλα παι­διά. Δολο­φο­νή­θη­καν ακό­μη και δημο­σιο­γρά­φοι. Είναι δολο­φο­νί­ες εκ προ­θέ­σε­ως, άσκη­ση ωμής βίας, στα πλαί­σια της κατο­χής, για την υπο­τα­γή και εξό­ντω­ση ενός λαού. Οι δολο­φο­νί­ες είναι η απά­ντη­ση στην αντί­δρα­ση των Παλαι­στι­νί­ων στην κατα­δί­κη του απο­κλει­σμού που τους έχει έχει επι­βά­λει το Ισρα­ήλ εδώ και περισ­σό­τε­ρο από 10 χρόνια.
 
 Δολο­φο­νί­ες που οι σύμ­μα­χοι του κρά­τους δολο­φό­νου Ισρα­ήλ Αμε­ρι­κά­νοι χαρα­κτη­ρί­ζουν νόμι­μη άμυ­να. Δολο­φο­νί­ες του κρά­τους συνε­ταί­ρου της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ ‑ΑΝΕΛ. Μια κυβέρ­νη­ση  που απο­δει­κνύ­ε­ται το μεγα­λύ­τε­ρο πλυ­ντή­ριο του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού και του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισραήλ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο