Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Προσαγωγές και κατασχέσεις από την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη

Στο επί­κε­ντρο αστυ­νο­μι­κής έρευ­νας βρέ­θη­κε αγρό­κτη­μα στο Σχο­λά­ρι, έξω από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, για τη δρά­ση της αυτο­α­πο­κα­λού­με­νης ομά­δας φασι­στοει­δών «Θεμα­το­φύ­λα­κες του Συντάγ­μα­τος», σε εκτέ­λε­ση σχε­τι­κής εισαγ­γε­λι­κής παραγγελίας.

Η έρευ­να πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το από­γευ­μα της Τετάρ­της από αστυ­νο­μι­κούς της Ασφά­λειας Θεσ­σα­λο­νί­κης. Από το σημείο προ­σή­χθη­σαν οκτώ άτο­μα, ενώ κατα­σχέ­θη­καν τρία ΙΧ επι­βα­τι­κά αυτο­κί­νη­τα που έφε­ραν τα δια­κρι­τι­κά της συγκε­κρι­μέ­νης ομάδας.

Όπως έγι­νε γνω­στό, οι προ­σα­χθέ­ντες μετά την εξέ­τα­ση τους αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι καθώς δεν προ­έ­κυ­ψε κάτι εις βάρος τους. Για τα οχή­μα­τα απο­φα­σί­στη­κε από την Υπο­διεύ­θυν­ση Τρο­χαί­ας η αφαί­ρε­ση των αδειών και των πινα­κί­δων κυκλο­φο­ρί­ας, καθώς έπα­ψαν να ισχύ­ουν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις υπό τις οποί­ες χορηγήθηκαν.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι είχε προη­γη­θεί εντο­λή του προϊ­στα­μέ­νου της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης για τους αυτα­πο­κα­λού­με­νους «Θεμα­το­φύ­λα­κες του Συντάγ­μα­τος», μετά και την αρπα­γή του διευ­θυ­ντή Γυμνα­σί­ου στο Αιγί­νιο Πιε­ρί­ας από τα φασι­στοει­δή. Τα διε­ρευ­νώ­με­να αδι­κή­μα­τα της ποι­νι­κής έρευ­νας αφο­ρούν την εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και την κακουρ­γη­μα­τι­κή οπλοκατοχή.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο