Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θερμή υποδοχή της Ε.Ε. στον ακροδεξιό πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Χ. Γκουαϊδό

Η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση υπο­δέ­χτη­κε θερ­μά τον αμε­ρι­κα­νο­κί­νη­το πρα­ξι­κο­πη­μα­τία της Βενε­ζου­έ­λας Χουάν Γκουαϊ­δό σήμε­ρα στις Βρυ­ξέλ­λες χωρίς ωστό­σο να ανα­κοι­νώ­σει συγκε­κρι­μέ­να μέτρα για να επη­ρε­ά­σει την πολι­τι­κή δια­δι­κα­σία στη χώρα του.

Ο επι­κε­φα­λής της ευρω­παϊ­κής διπλω­μα­τί­ας Ζοζέπ Μπο­ρέλ τον υπο­δέ­χτη­κε και εξέ­φρα­σε την “ισχυ­ρή στή­ρι­ξη της ΕΕ στην Εθνο­συ­νέ­λευ­ση, το μόνο δημο­κρα­τι­κά εκλεγ­μέ­νο όργα­νο στη Βενε­ζου­έ­λα, και στον Χουάν Γκουαϊ­δό, τον νόμι­μο πρό­ε­δρό του”, διευ­κρί­νι­σαν οι υπη­ρε­σί­ες του.

Ο Ζοζέπ Μπο­ρέλ επα­νέ­λα­βε τη δέσμευ­σή του να εργα­στεί για μια λύση που θα βασί­ζε­ται σε “αξιό­πι­στες και δια­φα­νείς προ­ε­δρι­κές και βου­λευ­τι­κές εκλο­γές” στη Βενεζουέλα.

“Και οι δύο υπο­γράμ­μι­σαν την επεί­γου­σα ανά­γκη εξεύ­ρε­σης μιας κοι­νής προ­σέγ­γι­σης, τόσο μετα­ξύ των παρα­γό­ντων στη Βενε­ζου­έ­λα όσο και στη διε­θνή κοι­νό­τη­τα, η οποία να οδη­γή­σει σε μια σημα­ντι­κή πολι­τι­κή δια­δι­κα­σία”, διευ­κρί­νι­σε ο εκπρό­σω­πος του Μπορέλ.

Μιλώ­ντας στο Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο στις Βρυ­ξέλ­λες, ο αχυ­ράν­θρω­πος των ΗΠΑ Γκουαϊ­δό κάλε­σε την ΕΕ να αυξή­σει την πίε­ση στην κυβέρ­νη­ση του προ­έ­δρου Νικο­λάς Μαδού­ρο μέσω της ενί­σχυ­σης των κυρώ­σε­ων, συγκρί­νο­ντας τη κακή κατά­στα­ση στη χώρα του με τη Συρία και την Υεμένη.

Οι Βρυ­ξέλ­λες είναι ο δεύ­τε­ρος ευρω­παϊ­κός σταθ­μός της περιο­δεί­ας του, η οποία τον οδή­γη­σε ήδη στην Κολομ­βία και τη Βρε­τα­νία. Ο Γκουαϊ­δό θα μετα­βεί αύριο, Πέμ­πτη, στην Ελβε­τία στο οικο­νο­μι­κό φόρουμ του Ντα­βός, όπου ανα­μέ­νε­ται να έχει συνά­ντη­ση και με τον έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, και στη συνέ­χεια στην Ισπανία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο