Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θερμοκρασιακά ρεκόρ σε πολλές περιοχές — Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα

Νέα θερ­μο­κρα­σια­κά ρεκόρ κατα­γρά­φη­καν την Κυρια­κή του Πάσχα για το πρώ­το δεκα­ή­με­ρο του Μαΐ­ου. Οι θερ­μο­κρα­σί­ες ρεκόρ κατα­γρά­φη­καν σε Μακε­δο­νία, Θρά­κη, Θεσ­σα­λία, Στε­ρεά Ελλά­δα και Πελο­πόν­νη­σο, ενώ έσπα­σε και πάλι το ρεκόρ θερ­μο­κρα­σί­ας που κατα­γρά­φη­κε το Μεγά­λο Σάβ­βα­το στην Κρήτη.

Οι νέες θερ­μο­κρα­σί­ες ρεκόρ, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, κατα­γρά­φη­καν στους Μετα­ξά­δες Έβρου (Θρά­κη) με 33,6 βαθ­μούς, στη Βαμ­βα­κού Φαρ­σά­λων (Θεσ­σα­λία) με 37,1 βαθ­μούς, στο Λευ­κο­χώ­ρι Φθιώ­τι­δας (Στε­ρεά Ελλά­δα) με 37 βαθ­μούς, στα Αρφα­ρά Μεσ­ση­νί­ας (Πελο­πόν­νη­σος) με 35,6 βαθ­μούς και στην Πλώ­ρα Ηρα­κλεί­ου (Κρή­τη) με 38,1 βαθ­μούς Κελσίου.

Νεφώ­σεις και αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης ανα­μέ­νο­νται τη Δευ­τέ­ρα του Πάσχα, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει μικρή πτώ­ση. Ανα­λυ­τι­κά, ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι αυξη­μέ­νες. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα παρου­σιά­σουν στα­δια­κή ελάτ­τω­ση από βορειο­δυ­τι­κά προς νοτιοανατολικά.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη θα κυμαν­θεί από 11 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην Ήπει­ρο από 13 έως 23, τη Θεσ­σα­λία και τη Στε­ρεά από 15 έως 32, στην Πελο­πόν­νη­σο από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονί­ου από 14 έως 27, στα νησιά του Βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 14 έως 31, στις Κυκλά­δες και στα Δωδε­κά­νη­σα από 15 έως 30 και στην Κρή­τη από 20 έως 32 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από δυτι­κές έως βόρειες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ, όμως από το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­το­λι­κούς ίδιας έντα­σης. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξη­μέ­νες. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 22 έως 31 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξη­μέ­νες έως το πρωί. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 19 έως 27 βαθ­μούς Κελσίου.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο