Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Άγνωστος που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία απείλησε με όπλο φωτορεπόρτερ

Φωτο­ρε­πόρ­τερ του Αθη­ναϊ­κού-Μακε­δο­νι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου Ειδή­σε­ων κατήγ­γει­λε ότι δια­δη­λω­τής που συμ­με­τεί­χε στο συλ­λα­λη­τή­ριο, το οποίο πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από­ψε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ενά­ντια στη συμ­φω­νία των Πρε­σπών, απεί­λη­σε με όπλο συνα­δέλ­φους του.

Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, το περι­στα­τι­κό σημειώ­θη­κε την ώρα που βρί­σκο­νταν σε εξέ­λι­ξη τα επει­σό­δια με ρίψεις αντι­κει­μέ­νων και χημι­κών από την πλευ­ρά των αστυ­νο­μι­κών. Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, κοντά στον Λευ­κό Πύρ­γο δια­δη­λω­τής προ­σπά­θη­σε να αρπά­ξει κάμε­ρα από γυναί­κα εικο­νο­λή­πτη που κάλυ­πτε τηλε­ο­πτι­κά τη δια­δή­λω­ση. Φωτο­ρε­πόρ­τερ που βρί­σκο­νταν στο σημείο και αντι­λή­φθη­καν το περι­στα­τι­κό επε­νέ­βη­σαν και ακο­λού­θη­σε φρα­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση. Τότε επε­νέ­βη δεύ­τε­ρος δια­δη­λω­τής, ο οποί­ος έβγα­λε από μικρή τσά­ντα, δεμέ­νη στη μέση, όπλο και τους απεί­λη­σε, χωρίς να το στρέ­ψει ενα­ντί­ον τους. Το γεγο­νός προ­κά­λε­σε τις έντο­νες δια­μαρ­τυ­ρί­ες των φωτο­ρε­πόρ­τερ, ωστό­σο το επει­σό­διο έλη­ξε εκεί με την απο­χώ­ρη­ση του άγνω­στου οπλοφόρου.

Ο φωτο­ρε­πόρ­τερ που εργά­ζε­ται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπο­στη­ρί­ζει ότι απευ­θύν­θη­κε σε διμοι­ρί­ες της αστυ­νο­μί­ας που βρί­σκο­νταν στο σημείο και κατήγ­γει­λε το περι­στα­τι­κό, αλλά ο φερό­με­νος ως οπλο­φό­ρος, εν τω μετα­ξύ, είχε ήδη χαθεί μέσα στο πλήθος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο