Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου

Έκκλη­ση για αίμα απευ­θύ­νει η Αιμο­δο­σία του Ιππο­κρα­τεί­ου Νοσο­κο­μεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης καθώς, όπως τονί­ζει, «τα απο­θέ­μα­τά μας σε αίμα έχουν μειω­θεί επι­κίν­δυ­να και ήδη αντι­με­τω­πί­ζου­με πολύ σημα­ντι­κό πρό­βλη­μα στο να μεταγ­γί­σου­με ασθε­νείς που το έχουν πραγ­μα­τι­κά ανάγκη».

«Σας ευχα­ρι­στού­με πολύ για την προ­σφο­ρά σας και για την αλλη­λεγ­γύη που επι­δει­κνύ­ε­τε κάθε φορά στον άγνω­στο συνάν­θρω­πο ασθε­νή που χρειά­ζε­ται μετάγ­γι­ση. Θα σας ζητή­σου­με για μία ακό­μα φορά να στα­θεί­τε πολύ­τι­μοι αρω­γοί στην προ­σπά­θεια μας να καλύ­ψου­με τις ανά­γκες των ασθε­νών μας σε αίμα και παρά­γω­γά του. Σας παρα­κα­λού­με πολύ, όσοι από εσάς μπο­ρεί­τε, να προ­σέλ­θε­τε για να αιμο­δο­τή­σε­τε μέσα στις επό­με­νες ημέ­ρες», ανα­φέ­ρε­ται χαρα­κτη­ρι­στι­κά σε μήνυ­μα της Αιμο­δο­σί­ας του Ιππο­κρα­τεί­ου προς αιμο­δό­τες και αιμοδότριες.

Το ωρά­ριο αιμο­λη­ψιών είναι: καθη­με­ρι­νές από 08.30–14.00 και από 17.00–19.00 (εκτός απο­γεύ­μα­τος Παρα­σκευ­ής), ενώ τα Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα και τις αργί­ες η Αιμο­δο­σία από 09.00–12.00. Την Κυρια­κή του Πάσχα δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν αιμοληψίες.

Σε ό,τι αφο­ρά όσους και όσες έχουν περά­σει covid, διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι μπο­ρούν να αιμο­δο­τή­σουν ένα μήνα μετά το τελευ­ταίο σύμ­πτω­μα, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβο­λια­στεί μπο­ρούν να αιμο­δο­τή­σουν μία εβδο­μά­δα μετά τον εμβολιασμό.

Για την Αιμο­δο­σία στο Ιππο­κρά­τειο οι αιμο­δό­τες και αιμο­δό­τριες θα πρέ­πει να προ­σέρ­χο­νται από την πύλη επί της οδού Κ. Καρα­μαν­λή, ενώ δεν απαι­τεί­ται ραντεβού.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο