Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: «Έναυσμα» το όνομα του Πολυχώρου Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ

Εναρ­κτή­ρια εκδή­λω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Στέ­κι Πολι­τι­σμού και Νεα­νι­κής Δημιουρ­γί­ας της ΚΝΕ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στην οποία ανα­κοι­νώ­θη­κε και για πρώ­τη φορά το όνο­μα του χώρου «Έναυ­σμα — Πολυ­χώ­ρος Πολι­τι­σμού και Νεα­νι­κής Δημιουρ­γί­ας», μετά τα δύο χρό­νια λει­τουρ­γί­ας του.

Στην εκδή­λω­ση συμ­με­τεί­χαν δεκά­δες μέλη και φίλοι της Οργά­νω­σης που ενδια­φέ­ρο­νται να συμ­με­τά­σχουν στις δρα­στη­ριό­τη­τες, στα μαθή­μα­τα και τα εργα­στή­ρια του στε­κιού είτε ως δάσκα­λοι, είτε ως μαθητές.

Την ειση­γη­τι­κή ομι­λία έκα­νε η Κων­στα­ντί­να Αφε­ντου­λί­δου, επι­κε­φα­λής της Επι­τρο­πής Πολι­τι­σμού του ΣΠ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, που ανα­φέρ­θη­κε στη στρα­τη­γι­κή αντί­λη­ψη του Κόμ­μα­τος στο μέτω­πο του Πολι­τι­σμού, για την ανά­γκη ενα­σχό­λη­σης των μελών και φίλων της Οργά­νω­σης με αυτόν, τον ρόλο και τη σημα­σία ύπαρ­ξης ενός τέτοιου πολυ­χώ­ρου στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, την αξιο­ποί­η­σή του τα δύο χρό­νια λει­τουρ­γί­ας του, αλλά και τις όποιες αδυ­να­μί­ες παρου­σιά­στη­καν. Στη συνέ­χεια έγι­ναν ερω­τή­σεις από τους παρευ­ρι­σκό­με­νους σχε­τι­κά με τη λει­τουρ­γία, τη διδα­σκα­λία και το πρό­γραμ­μα μαθη­μά­των και εργαστηρίων.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τα μαθή­μα­τα που προ­σφέ­ρο­νται στο Στέ­κι είναι τα εξής:

Θεω­ρία της Μουσικής

Κιθά­ρα

Πιά­νο

Φωνη­τι­κή

Ζωγρα­φι­κή

Ελεύ­θε­ρο Σχέδιο

Σχε­δί­α­ση Κόμικ

Αγγλι­κά

Γαλ­λι­κά

Εργα­στή­ρι Φωτογραφίας

Θεα­τρι­κό Εργαστήρι

Θα ανα­κοι­νω­θεί τις επό­με­νες ημέ­ρες το ανα­λυ­τι­κό πρό­γραμ­μα κάθε μαθή­μα­τος και εργα­στη­ρί­ου. Επί­σης, θα ανα­κοι­νω­θούν και νέα προ­σφε­ρό­με­να μαθή­μα­τα. Οι εγγρα­φές μαθη­τών στα μαθή­μα­τα συνεχίζονται.

Νέοι ενδια­φε­ρό­με­νοι δάσκα­λοι που θέλουν να διδά­ξουν στο στέ­κι μαθή­μα­τα ή εργα­στή­ρια οποιασ­δή­πο­τε τέχνης ή και ξένης γλώσ­σας, μπο­ρούν να δηλώ­σουν συμ­με­το­χή καθ’ όλη τη διάρ­κεια του ακα­δη­μαϊ­κού έτους.

Τηλέ­φω­να επι­κοι­νω­νί­ας: 6973241296 & 6942044951 Email: [email protected] Διεύ­θυν­ση: Βελισ­σα­ρί­ου 5, περιο­χή Ευζώ­νων — Γαλ­λι­κό Ινστιτούτο.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο