Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: «Έστειλα το παιδί μου στο σχολείο και το βρήκα στο νοσοκομείο» — Άνοιξαν βιαστικά τα σχολειά για να δείξουν αποτελεσματικότητα

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Νεά­πο­λης Συκε­ών με χτε­σι­νή ανα­κοί­νω­σή της κατήγ­γει­λε τη βια­στι­κή και επι­κίν­δυ­νη ανα­κοί­νω­ση για άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων χωρίς να λαμ­βά­νο­νται υπό­ψη οι επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες που δια­μορ­φώ­θη­καν από το προη­γού­με­νο κύμα κακο­και­ρί­ας αλλά και αυτό που επί­κε­το σήμε­ρα. Μάλι­στα η φωτο­γρα­φί­ες που συνό­δευαν την καταγ­γε­λία ήταν ενδει­κτι­κές. Ίδια κατά­στα­ση επι­κρα­τού­σε και στα άλλα σχο­λεία του πολε­ο­δο­μι­κού συγκρο­τή­μα­τος της συμπρωτεύουσας.

Ήρθε ένα ατύ­χη­μα σε σχο­λείο του Ευό­σμου (4 χιλιό­με­τρα πιο πέρα) χτες να επι­βε­βαιώ­σει τις ανη­συ­χί­ες. Ένας 14χρονος μαθη­τής γλί­στρη­σε στη διάρ­κεια δια­λείμ­μα­τος στο προ­αύ­λιο του σχο­λεί­ου ‑λόγω του πάγου από την κακο­και­ρία- και έσπα­σε το πόδι του.

Το περι­στα­τι­κό σημειώ­θη­κε χθες στο 6ο Γυμνά­σιο Ευό­σμου, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Ο μαθη­τής μετα­φέρ­θη­κε εσπευ­σμέ­να στο νοσο­κο­μείο «Γ. Γεν­νη­μα­τάς», όπου και εισή­χθη για να χειρουργηθεί.

«Έστει­λα το παι­δί μου στο σχο­λείο και το βρή­κα στο νοσο­κο­μείο», δήλω­σε στο thestival.gr ο πατέ­ρας του άτυ­χου μαθη­τή και πρό­σθε­σε: «Θα κινη­θώ νομι­κά ενα­ντί­ον όσων ευθύ­νο­νται για αυτό που συνέ­βη στο γιο μου. Δεν είναι δυνα­τόν να στέλ­νου­με τα παι­διά μας για να μορ­φω­θούν και να κατα­λή­γουν στο χειρουργείο».

«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε 500 παιδιά μέσα στις τάξεις»

Από την πλευ­ρά του, ο διευ­θυ­ντής του 6ου Γυμνα­σί­ου Ευό­σμου, Σωτή­ρης Νικο­λα­ΐ­δης, δηλώ­νει ότι ακο­λού­θη­σε όλα όσα προ­βλέ­πο­νται σε περι­πτώ­σεις κακοκαιρίας.

«Ο δήμος έπρε­πε να κρα­τή­σει τα σχο­λεία κλει­στά. Από τη στιγ­μή που τα άνοι­ξε κάνα­με ό,τι έπρε­πε για να προ­στα­τεύ­σου­με τα παι­διά. Είπα­με στους μαθη­τές να μη βγού­νε στην αυλή στα δια­λείμ­μα­τα. Δεν μπο­ρείς, όμως, να κρα­τή­σεις 500 μαθη­τές στις αίθου­σες. Κάποιοι δεν μας άκου­σαν και βγή­καν έξω. Ο δήμος είχε ρίξει αλά­τι στα σκα­λιά όμως υπήρ­χαν σημεία στην αυλή που είχαν πάγο.

Όταν έγι­νε το κακό ενη­μέ­ρω­σα τους γονείς και έστει­λα μια καθη­γή­τρια μαζί με τον μαθη­τή για να τον συνο­δεύ­σει στο νοσο­κο­μείο. Λυπά­μαι γι’ αυτό που συνέ­βη, όμως, θα μπο­ρού­σε να συμ­βεί και περι­με­τρι­κά του σχο­λεί­ου λόγω του πάγου που υπήρ­χε στο πεζο­δρό­μιο», είπε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο