Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Αστυνομοκρατία και συλλήψεις κατά των απεργών της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» — Παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ

Με συλ­λή­ψεις συν­δι­κα­λι­στών επι­χει­ρούν εργο­δο­σία και κυβέρ­νη­ση για να τρο­μο­κρα­τή­σουν τους απερ­γούς στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που συνε­χί­ζουν τον αγώ­να τους για ανά­κλη­ση των απο­λύ­σε­ων και για Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργασίας. 

Ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις έκα­ναν την εμφά­νι­σή τους από νωρίς το πρωί της Τετάρ­της έξω από το εργο­στά­σιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Οι απερ­γοί με δηλώ­σεις τους και με παρέμ­βα­ση στους επι­κε­φα­λής των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, ξεκα­θά­ρι­σαν την πρό­θε­σή τους να συνε­χί­σουν τον αγώ­να τους.

Η εντο­λή για τις συλ­λή­ψεις δόθη­κε από την εισαγ­γε­λέα στην περί­πτω­ση που «εμπο­δι­στεί» απερ­γο­σπα­στι­κός μηχανισμός.

Τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση για την αστυ­νο­μο­κρα­τία στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» έκα­νε ο Θανά­σης Παφί­λης κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ στον υφυ­πουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Λευ­τέ­ρη Οικο­νό­μου.

Να μην δοθεί εντο­λή στις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να επέμ­βουν ενά­ντια των απερ­γών εργα­ζο­μέ­νων της επι­χεί­ρη­σης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ζήτη­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Δελής από την εισαγ­γε­λέα ποι­νι­κής δίω­ξης σε επι­κοι­νω­νία που είχαν.

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Το «όργιο κατα­στο­λής με τις τρο­μο­κρα­τι­κές συλ­λή­ψεις» του Προ­έ­δρου του Σωμα­τεί­ου Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων στην επι­χεί­ρη­ση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Εμφια­λω­μέ­νων Ποτών, Γιάν­νη Φραγ­γί­δη και του Γιάν­νη Νιβορ­λή, Ανα­πλη­ρω­τή Γραμ­μα­τέα της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Εμφια­λω­μέ­νων Ποτών — Πρό­ε­δρο της Ένω­σης Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Εμφια­λω­μέ­νων Ποτών Βορεί­ου Ελλά­δας και μέλος της Διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ, καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή της η Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ.

Όπως τονί­ζει:

«Οι συλ­λή­ψεις έγι­ναν με εντο­λές της κυβέρ­νη­σης που την υλο­ποιεί η Εισαγ­γε­λέ­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης. Οι συλ­λή­ψεις έγι­ναν για­τί οι εργα­ζό­με­νοι απαι­τούν από τον πολυ­ή­με­ρο αγώ­να τους να γυρί­σουν πίσω οι 15 απο­λυ­μέ­νοι και να δοθούν αυξή­σεις στους εργά­τες μέσα από την υπο­γρα­φή ΣΣΕ.ΠΑΜΕ

Μιλά­ει η εργο­δο­σία για δήθεν βία αυτή που απέ­λυ­σε 15 εργα­ζό­με­νους και συνε­χώς τους απειλεί.

Απαι­τού­με τώρα να αφε­θούν ελεύθεροι.

Να απο­συρ­θούν οι αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Καλού­με τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων στην επι­χεί­ρη­ση “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο