Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι στον υποψήφιο δήμαρχο Σωτήρη Ζαριανόπουλο

Σε ένα πρω­το­φα­νές επει­σό­διο αυταρ­χι­σμού, το πρωί της Δευ­τέ­ρας ο Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος δέχθη­κε επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών στο Δικα­στι­κό Μέγα­ρο Θεσσαλονίκης.

Κατά την είσο­δο του νυν ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ και υπο­ψη­φί­ου δήμαρ­χου Θεσ­σα­λο­νί­κης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», στο κτί­ριο, όπου θα πραγ­μα­το­ποιού­σε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη περιο­δεία με κλι­μά­κιο της παρά­τα­ξης, αστυ­νο­μι­κοί επι­χεί­ρη­σαν να απο­σπά­σουν βίαια το προ­ε­κλο­γι­κό υλι­κό, επι­κα­λού­με­νοι προ­φο­ρι­κή εντο­λή της δικα­στι­κής διοί­κη­σης που απα­γο­ρεύ­ει τη δια­κί­νη­ση προ­ε­κλο­γι­κού υλι­κού εντός του Δικα­στι­κού Μεγάρου.

Στο αίτη­μα του Σ. Ζαρια­νό­που­λου να συνα­ντη­θεί με υπεύ­θυ­νο των αστυ­νο­μι­κών, αυτοί απά­ντη­σαν με σπρω­ξιές, φωνές και απει­λές τύπου «θα δεις εσύ τώρα» επι­χει­ρώ­ντας στη συνέ­χεια να απο­σπά­σουν κινη­τό μέλους του κλι­μα­κί­ου για να δια­γρά­ψουν τις φωτογραφίες.

Φυσι­κά, ο υπερ­βάλ­λον ζήλος που έδει­ξαν οι αστυ­νο­μι­κοί στην εφαρ­μο­γή της προ­φο­ρι­κής εντο­λής υπήρ­ξε ιδιαί­τε­ρα επι­λε­κτι­κός. Σε καμιά άλλη παρά­τα­ξη πέραν της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» δεν έχει συμ­βεί αντί­στοι­χο συμ­βάν και είναι γνω­στό πως καρ­τε­λά­κια δια­φό­ρων υπο­ψη­φί­ων άλλων παρα­τά­ξε­ων μοι­ρά­ζο­νται καθη­με­ρι­νά στο Δικα­στι­κό Μέγα­ρο, ενώ και άλλοι υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι έχουν περιο­δεύ­σει στο χώρο.

Ύστε­ρα από απαί­τη­ση του Σ. Ζαρια­νό­που­λου στη συνά­ντη­ση με τις δικα­στι­κές αρχές, η περιο­δεία της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε κανο­νι­κά, και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος συζή­τη­σε με τους εργα­ζό­με­νους του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Θεσ­σα­λο­νί­κης και του Δικα­στι­κού Μεγά­ρου Θεσ­σα­λο­νί­κης. Κατά την περιο­δεία, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε και συνά­ντη­ση με το Διευ­θυ­ντή του ΔΣΘ και τον πρό­ε­δρο των υπαλ­λή­λων του ΔΣΘ.

Στο κλι­μά­κιο συμ­με­τεί­χαν υπο­ψή­φιοι δημο­τι­κοί και δια­με­ρι­σμα­τι­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», μετα­ξύ των οποί­ων και οι υπο­ψή­φιοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης Μιχά­λης Κων­στα­ντι­νί­δης, και ο Βασί­λης Τομπουλίδης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο