Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Δήλωση συνηγόρου 24χρονης για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

  Ανα­κοί­νω­ση για τα αρνη­τι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα των τοξι­κο­λο­γι­κών εξε­τά­σε­ων της 24χρονης που κατήγ­γει­λε ότι έπε­σε θύμα βια­σμού στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα ο δικη­γό­ρος της Θανά­σης Ζιώγας.

Ανα­φο­ρι­κά με το αλκο­όλ επι­ση­μαί­νει πως «δεν μπο­ρεί να γίνει ανα­γω­γή από τους μετα­βο­λί­τες αιθα­νό­λης που ανι­χνεύ­ο­νται στα ούρα στο μέγε­θος και στη βαρύ­τη­τα μέθης». Όσον αφο­ρά δε, τις ναρ­κω­τι­κές ουσί­ες και ειδι­κό­τε­ρα το λεγό­με­νο χάπι βια­σμού, η ανεύ­ρε­σή του, όπως τονί­ζει, «ούτως ή άλλως ήταν απο­λύ­τως αδύ­να­τη», διό­τι το δείγ­μα ούρων που εξε­τά­στη­κε λήφθη­κε του­λά­χι­στον 18 ώρες μετά την καταγ­γε­λία, ενώ ανι­χνεύ­ε­ται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Ο κ. Ζιώ­γας σημειώ­νει, επι­πλέ­ον, ότι θα ακο­λου­θή­σουν και νέες εξε­τά­σεις στο αντι­δείγ­μα των ούρων που έχει δια­τη­ρη­θεί στο εργα­στή­ριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξει­δι­κευ­μέ­νες εξε­τά­σεις σε άλλα στοι­χεία του οργα­νι­σμού της 24χρονης, όπως στο τρι­χω­τό της κεφα­λής και στα δείγ­μα­τα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

   «Τώρα αρχί­ζει ο πραγ­μα­τι­κός αγώ­νας για τη Γεωρ­γία…» κατα­λή­γει, μετα­ξύ άλλων, η δήλω­σή του.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι  χτες η 24χρονη αντα­πά­ντη­σε στους ισχυ­ρι­σμούς της Αστυ­νο­μί­ας και της Ιατρο­δι­κα­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης που λένε πως όλα καλώς καμω­μέ­να για τη διε­ρεύ­νη­ση του καταγ­γελ­λό­με­νου βιασμού.

Συγκε­κρι­μέ­να, αργά χθες το βρά­δυ, η Γεωρ­γία Μπί­κα μιλώ­ντας δια­δι­κτυα­κά ‑στο Instagram- με τον Μάκη Τρια­ντα­φυλ­λό­που­λο ανα­φέρ­θη­κε στη μέρα που έδω­σε το δείγ­μα και τα όσα έζη­σε μέχρι να δώσει ούρα.

«Εκεί­νη την ημέ­ρα πήγα από την πρώ­τη στιγ­μή στην αστυ­νο­μία, μου πήρε κατά­θε­ση ένας αστυ­νό­μος, κατά τη διάρ­κεια της κατά­θε­σης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το ξενο­δο­χείο δεν είχαν δώσει εντο­λή για να μην καθα­ρι­στεί το συγκε­κρι­μέ­νο δωμά­τιο, άλλα­ξαν βάρ­δια οπό­τε ο αστυ­νο­μι­κός που ήρθε είπε ότι “κακώς παίρ­νε­τε κατά­θε­ση από την κοπέ­λα και δεν έχε­τε δια­τά­ξει να μην καθα­ρι­στεί το δωμά­τιο” και έπει­τα έδω­σε την εντο­λή», επι­σή­μα­νε η 24χρονη.

«Δεν μου έδω­σαν ουρο­συλ­λέ­κτες, μου είπαν ότι εγώ πρέ­πει να πάω να τους πάρω. Εψα­χνα για περί­που 40 λεπτά, δεν μπο­ρού­σα να τα βρω για­τί έβλε­πα θολά. Εβα­λα GPS και με πολύ μεγά­λη δυσκο­λία κατά­φε­ρα να βρω φαρ­μα­κείο και γύρι­σα αλλά δεν μου είπαν εκεί­νη τη στιγ­μή “δώσε τα ούρα”», δήλω­σε στον δημο­σιο­γρά­φο, κλείνοντας.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο