Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη — ΔΕΘ 2018: Ξεκίνησε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (Φωτό)

Με σύν­θη­μα «Βάζου­με μπρο­στά τις δικές μας ανά­γκες και όχι τα κέρ­δη των λίγων» εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, μικρο­με­σαί­οι αγρό­τες, γυναί­κες και νέοι δια­δη­λώ­νουν αυτή την ώρα με το ΠΑΜΕ στην πλ. Αρι­στο­τέ­λους στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Στέλ­νουν μαζι­κό εργα­τι­κό — λαϊ­κό μήνυ­μα απόρ­ρι­ψης στην κοροϊ­δία της κυβέρ­νη­σης περί «μετα­μνη­μο­νια­κής» επο­χής και «ανά­κτη­σης δικαιω­μά­των», την ώρα που εντεί­νει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή για λογα­ρια­σμό του κεφα­λαί­ου και βαθαί­νει την εμπλο­κή της χώρας στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς με μεγά­λους κιν­δύ­νους για το λαό.

 

pame1

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τέ­χει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Στη δια­δή­λω­ση συμ­με­τέ­χουν εργα­τι­κά Σωμα­τεία, Επι­τρο­πές Αγώ­να Εργα­ζο­μέ­νων και ανέρ­γων, αγρο­τι­κοί σύλ­λο­γοι που συσπει­ρώ­νο­νται στην Πανελ­λα­δι­κή Επι­τρο­πή των Μπλό­κων, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι που αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα της ΠΑΣΕΒΕ, Σύλ­λο­γοι Γυναι­κών με την ΟΓΕ και φοι­τη­τι­κοί – σπου­δα­στι­κοί Σύλ­λο­γοι με το ΜΑΣ.

 

pame2 pame3

Δήλωση του γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας έκα­νε πριν από το συλ­λα­λη­τή­ριο του ΠΑΜΕ την ακό­λου­θη δήλωση:

“Εδώ από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, σε μια αστυ­νο­μο­κρα­τού­με­νη, αμε­ρι­κα­νο­κρα­τού­με­νη πόλη, δια­δη­λώ­νου­με κάτω από τις σημαί­ες του ΠΑΜΕ, για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών ανα­γκών. Οχτώ χρό­νια τώρα εναλ­λάξ οι κυβερ­νή­σεις της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφε­ραν σε έναν εργα­σια­κό μεσαίωνα.

Η επό­με­νη μέρα του κ. Τσί­πρα δεν έχει να δια­φέ­ρει σε τίπο­τα από την προη­γού­με­νη για­τί συνε­χώς θα υπάρ­χουν απ’ ότι φαί­νε­ται όλοι οι μνη­μο­νια­κοί νόμοι, οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι, θα υπάρ­χει ο λαός μας να υπο­φέ­ρει κάτω από τη φτώ­χεια και την ανερ­γία, θα υπάρ­χουν οι αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κοί σχε­δια­σμοί, εδώ στην περιο­χή, κάτω από τους οποί­ους η κυβέρ­νη­ση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρό­νια και βεβαί­ως ο ελλη­νι­κός λαός, κοι­τά­ει μπροστά.

Πρέ­πει όλοι να κοι­τά­ξου­με μπρο­στά, με ισχυ­ρό ΚΚΕ, με εργα­τι­κό κίνη­μα δυνα­τό, με κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία, μπο­ρού­με να φέρου­με τις ανα­γκαί­ες ανα­τρο­πές, τις ριζι­κές αλλα­γές, με το λαό πραγ­μα­τι­κά στην εξου­σία, για μια νέα κοι­νω­νία, νέα οικονομία”

pame4 pame5 pame6 pame7 pame8

Ξεκίνησε η πορεία με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και την ιμπεριαλιστική εμπλοκή (ΦΩΤΟ)

Φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα όπως «Η ανά­πτυ­ξή σας τσα­κί­ζει τη ζωή μας — Αγώ­νας και αντε­πί­θε­ση η επι­λο­γή μας», «Στον ιμπε­ρια­λι­σμό, καμιά υπο­τα­γή — Η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί» και «Εργά­τη μη μειώ­νεις τις απαι­τή­σεις — Στους ταξι­κούς αγώ­νες για νέες κατα­κτή­σεις», εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, μικρο­με­σαί­οι αγρό­τες, γυναί­κες και νέοι που δια­δη­λώ­νουν με το ΠΑΜΕ στην Θεσ­σα­λο­νί­κη ξεκί­νη­σαν τη δυνα­μι­κή τους πορεία μέσω της οδού Τσιμισκή.

«Η ανά­πτυ­ξη τους σημαί­νει ΝΑΤΟ – Φτώ­χεια – Πόλε­μοι. Βάζου­με μπρο­στά τις δικές μας ανά­γκες» γρά­φει το πανό που βρί­σκε­ται στη κεφα­λή της πορείας.

Με το τέλος της συγκέ­ντρω­σης στην πλ. Αρι­στο­τέ­λους οι δια­δη­λω­τές άφη­σαν στον ουρα­νό μπα­λό­νια με συν­θή­μα­τα όπως «Κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη», «κανέ­νας κάτω από 751 ευρώ», «Αυξή­σεις σε μισθούς», «έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω η ΕΕ», «Ούτε ευρώ για εξοπλισμούς».

PAME33 pame34 pame35 pame38

PAME22 PAME23

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο