Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση ενημέρωσης του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

Εκδή­λω­ση — συζή­τη­ση για το ασφα­λι­στι­κό, ενό­ψει του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου του, στις 30 Νοεμ­βρί­ου, πραγ­μα­το­ποί­η­σε το ΠΑΜΕ, από­ψε, σε αίθου­σα του Εργα­τι­κού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Το «νέο Ασφα­λι­στι­κό» της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ δεν είναι και τόσο «νέο», τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης και πρό­σθε­σε: «Απο­τε­λεί συνέ­χεια και κλι­μά­κω­ση της αντια­σφα­λι­στι­κής νομο­θε­σί­ας που απορ­ρέ­ει από τις απο­φά­σεις της ΕΕ, εδώ και κοντά τρεις δεκα­ε­τί­ες, υλο­ποιεί­ται δια­δο­χι­κά από τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις, με πιο πρό­σφα­το τον εμβλη­μα­τι­κό νόμο — λαι­μη­τό­μο Κατρού­γκα­λου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Στολ­τί­δης τόνι­σε ότι «η πρό­σφα­τη από­φα­ση του ΣτΕ, την ίδια στιγ­μή που ακυ­ρώ­νει όλη τη βασι­κή μορ­φή υπο­λο­γι­σμού του νόμου Κατρού­γκα­λου, δια­τη­ρεί και εδραιώ­νει ορι­στι­κά όλο το πλαί­σιο των μειώ­σε­ων» στις συντά­ξεις, καθώς και ότι «πάνω σε αυτό το έδα­φος πατά σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και βάζει σε νέα φάση την πορεία της παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης» και πρόσθεσε:

«Προ­χω­ρά­με απο­φα­σι­στι­κά για τα συλ­λα­λη­τή­ρια στις 30 του Νοέμ­βρη, εργα­ζό­με­νοι και συντα­ξιού­χοι, που πήραν την πρω­το­βου­λία αυτή μέσα από τη ΣΕΑ. Στη­ρί­ζου­με την κινη­το­ποί­η­ση των συντα­ξιού­χων στις 14 Δεκέμ­βρη για τη διεκ­δί­κη­ση του δώρου που τους κατάργησαν».

Εκ μέρους των συντα­ξιου­χι­κών οργα­νώ­σε­ων μίλη­σε ο Βασί­λης Ρέβας, ανα­φέ­ρο­ντας τις μετα­βο­λές που επήλ­θαν τα τελευ­ταία χρό­νια στο ασφα­λι­στι­κό και συμπί­ε­σαν περαι­τέ­ρω το εισό­δη­μα των συνταξιούχων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο