Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 αγωνιστές — Στις 15 Ιούνη η τακτική δικάσιμος

Ελεύ­θε­ροι αφέ­θη­καν οι 8 αγω­νι­στές που οδη­γή­θη­καν σήμε­ρα στο αυτό­φω­ρο Θεσ­σα­λο­νί­κης, με τον εισαγ­γε­λέα να ορί­ζει τακτι­κή δικά­σι­μο για τις 15 Ιούνη.

Οι 8 κατη­γο­ρού­νται για απεί­θεια, ελευ­θέ­ρω­ση φυλα­κι­σμέ­νου, φθο­ρά ξένης ιδιο­κτη­σί­ας και βία κατά υπαλ­λή­λων. Οι προ­βο­κα­τό­ρι­κες κατη­γο­ρί­ες που τους είχαν προ­σά­ψει χθες για παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί φωτο­βο­λί­δων, καθώς και για οπλο­χρη­σία, απο­σύρ­θη­καν σήμε­ρα το πρωί καθώς ήταν εξό­φθαλ­μα στημένες.

Θυμί­ζου­με ότι οι συνε­λή­φθη­σαν στη διάρ­κεια της μεγά­λης χθε­σι­νής απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης, όταν στο πλαί­σιο της έκφρα­σης της αντί­θε­σης του εργα­ζό­με­νου λαού στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία και στην εμπλο­κή της χώρας μας προ­σέγ­γι­σαν τα ΝΑΤΟϊ­κά οχή­μα­τα που είχαν ξεφορ­τω­θεί νωρί­τε­ρα στο Λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης και έγρα­ψαν πάνω τους ΝΑΤΟ και «Killers go home», απαι­τώ­ντας «Θεσ­σα­λο­νί­κη λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ΝΑΤΟϊκών».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο