Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση ακύρωσε την εκδήλωση των φασιστών του «Ιερού Λόχου»

Σε κάθε γει­το­νιά της Θεσ­σα­λο­νί­κης, οι φασί­στες του «Ιερού Λόχου» απο­μο­νώ­θη­καν μετά από τη μαζι­κή λαϊ­κή κινη­το­ποί­η­ση και το κάλε­σμα συν­δι­κά­των και μαζι­κών φορέ­ων για επα­γρύ­πνη­ση, προ­κει­μέ­νου να ματαιω­θεί η εκδήλωση.

Αρχι­κά, οι φασί­στες είχαν προ­γραμ­μα­τί­σει την εκδή­λω­ση στο στρα­τό­πε­δο Κόδρα του Δήμου Καλα­μα­ριάς. Η άμε­ση αντί­δρα­ση συν­δι­κά­των και μαζι­κών φορέ­ων, είχε ως απο­τέ­λε­σμα οι φασί­στες να τα μαζέ­ψουν άρον-άρον από το στρα­τό­πε­δο και να μετα­φέ­ρουν την εκδή­λω­ση στο κινη­μα­το­θέ­α­τρο «Άστρον» στη Μενε­μέ­νη, αφού ο Λάζα­ρος Κυρί­ζο­γλου, δήμαρ­χος Αμπε­λο­κή­πων — Μενε­μέ­νης, τους το παραχώρησε!

Μετά από παρέμ­βα­ση του υπο­ψη­φί­ου Δήμαρ­χου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Δήμο Αμπε­λο­κή­πων — Μενε­μέ­νης Γιάν­νη Νοτά­κη, ο Λ. Κυρί­ζο­γλου δήλω­σε ότι δεν ήξε­ρε(!) τι εστί «Ιερός Λόχος» και ότι αίρει την άδεια παρα­χώ­ρη­σης του χώρου στους οργα­νω­τές, καλώ­ντας και την αστυ­νο­μία να δια­φυ­λά­ξει το χώρο.

Η άμε­ση παρέμ­βα­ση και στη Μενε­μέ­νη, είχε ως απο­τέ­λε­σμα τη ματαί­ω­ση της φασι­στι­κής εκδή­λω­σης, ενώ, το από­γευ­μα, μαζι­κοί φορείς και σωμα­τεία της Καλα­μα­ριάς πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συγκέ­ντρω­ση και πορεία στους κεντρι­κούς δρό­μους της πόλης, τονί­ζο­ντας ότι η απο­μό­νω­ση των φασι­στών είναι υπό­θε­ση των εργα­ζο­μέ­νων και του λαϊ­κού κινήματος.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο