Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών σε στέλεχος της ΚΝΕ στην Τούμπα

Το Συμ­βού­λιο Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ καταγ­γέλ­λει στο λαό και τη νεο­λαία της Θεσ­σα­λο­νί­κης τη θρα­σύ­δει­λη και άναν­δρη επί­θε­ση ομά­δας φασι­στοει­δών σε στέ­λε­χος της ΚΝΕ στην Τού­μπα Θεσ­σα­λο­νί­κης, αργά το βρά­δυ της Πέμ­πτης 5 Σεπτέμ­βρη, καθώς γυρ­νού­σε στο σπί­τι του.

Όπως καταγ­γέλ­λει η Οργά­νω­ση, τα φασι­στοει­δή κινού­με­να όπως πάντα στο φυσι­κό τους χώρο, το σκο­τά­δι, επι­τέ­θη­καν πισώ­πλα­τα με μπου­νιές στο κεφά­λι και εξα­φα­νί­στη­καν τρέ­χο­ντας. Η επί­θε­ση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά από πετυ­χη­μέ­νη προ­φε­στι­βα­λι­κή εκδή­λω­ση της ΚΝΕ στην περιο­χή της Τού­μπας στα πλαί­σια του 45ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ —  Οδη­γη­τή που θα ανοί­ξει τις πύλες του για να υπο­δε­χθεί χιλιά­δες νέους στις 12–13-14 Σεπτέμ­βρη στο πρώ­ην Στρα­τό­πε­δο Παύ­λου Μελά.

Στην καταγ­γε­λία του το Συμ­βού­λιο Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ αναφέρει:

«Το ίδιο το σύν­θη­μα και το περιε­χό­με­νο του Φεστι­βάλ, “Με τους αγώ­νες, τα όνει­ρα, τη δύνα­μή μας, θα χτί­σου­με έναν κόσμο λέφτε­ρο, ανοι­χτό, γεμά­το ελπί­δα!” το Σοσια­λι­σμό, είναι που συνα­ντά πλα­τιά αντα­πό­κρι­ση από τους μαθη­τές, τους νέους εργα­ζό­με­νους, τους άνερ­γους της περιο­χής, είναι που “κάθε­ται στο λαι­μό” των φασι­στοει­δών, όπως και η συνο­λι­κή δρά­ση της ΚΝΕ στην περιο­χή. Τα περι­στα­τι­κά των τελευ­ταί­ων εβδο­μά­δων, με τις κάθε είδους επι­θέ­σεις ενά­ντια στο μεγα­λύ­τε­ρο πολι­τι­κό-πολι­τι­στι­κό γεγο­νός της πόλης μας, δεί­χνουν ότι όσοι υπε­ρα­σπί­ζο­νται την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή ούτε που θέλουν να σκέ­φτο­νται την επι­τυ­χία του Φεστιβάλ.

Τρέ­μουν και μόνο στην ιδέα, οι φασί­στες και το σύστη­μα που τους θρέ­φει, μην τυχόν και ξεφύ­γει η νεο­λαία κι ο λαός από το παρα­μύ­θι της “ανά­πτυ­ξης για όλους” που πλα­σά­ρει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για λογα­ρια­σμό του κεφα­λαί­ου, συνε­χί­ζο­ντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Απο­τε­λεί απει­λή για τα φασι­στοει­δή και το σύστη­μα που υπε­ρα­σπί­ζο­νται η πρω­το­πό­ρα δρά­ση της ΚΝΕ στις γει­το­νιές της Θεσ­σα­λο­νί­κης, που μπο­ρεί να δώσει περιε­χό­με­νο στον υπαρ­κτό προ­βλη­μα­τι­σμό και τις ανη­συ­χί­ες των νέων για το δικαί­ω­μα στη μόρ­φω­ση, τη δου­λειά, τη ζωή, το κάλε­σμα οργά­νω­σης της πάλης μπρο­στά στη νέα σχο­λι­κή χρο­νιά και την ασφυ­κτι­κή κατά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται στους χώρους δουλειάς.

Ενο­χλού­νται και “βγά­ζουν σπυ­ριά”, όταν περισ­σό­τε­ροι νέοι, εργα­ζό­με­νοι, μαθη­τές παρα­κο­λου­θούν και προ­σεγ­γί­ζουν τις ριζο­σπα­στι­κές θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που μπο­ρούν σήμε­ρα να δώσουν ελπί­δα και διέ­ξο­δο από την καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα, να δώσουν ζωντά­νια στο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα και τις διεκ­δι­κή­σεις του λαού, να ανοί­ξουν το δρό­μο για ένα ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κό τρό­πο ανά­πτυ­ξης προς όφε­λος του λαού και των ανα­γκών του.

Τα μέλη και τα στε­λέ­χη της ΚΝΕ, η νεο­λαία της πόλης μας δεν τρο­μο­κρα­τού­νται από τους θρα­σύ­δει­λους φασίστες!

Θα πάρουν απά­ντη­ση από τη μαζι­κή συμ­με­το­χή νέων στο 45ο Φεστι­βάλ ΚΝΕ — Οδη­γη­τή, από την πάλη του εργα­ζό­με­νου λαού και της νεο­λαί­ας για τα σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα τους, που είναι ο μόνος δρό­μος να στεί­λουν τους φασί­στες και τη σάπια ιδε­ο­λο­γία τους εκεί που πραγ­μα­τι­κά ανήκουν.…στο σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο