Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη καταδίωξη — Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον 16χρονο

Συνε­λή­φθη αστυ­νο­μι­κός της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ. που φέρε­ται να πυρο­βό­λη­σε ενα­ντί­ον του 16χρονου, τα ξημε­ρώ­μα­τα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, κατά τη διάρ­κεια καταδίωξης.

Ο ανή­λι­κος δια­κο­μί­στη­κε στο Ιππο­κρά­τειο, όπου υπο­βλή­θη­κε σε πολύ­ω­ρο χει­ρουρ­γείο αφαί­ρε­σης σφαί­ρας από το κεφά­λι και νοση­λεύ­ε­ται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, από την έρευ­να της ΕΛ.ΑΣ. προ­έ­κυ­ψε η εμπλο­κή του δικυ­κλι­στή αστυ­νο­μι­κού στο αιμα­τη­ρό περι­στα­τι­κό και με εισαγ­γε­λι­κή εντο­λή κρατείται.

Η κατα­δί­ω­ξη ξεκί­νη­σε, όταν η αστυ­νο­μία ειδο­ποι­ή­θη­κε ότι ο ανή­λι­κος έβα­λε καύ­σι­μα σε βεν­ζι­νά­δι­κο και έφυ­γε χωρίς να πληρώσει.

Αγανακτισμένοι οι Ρομά

Όπως ανα­φέ­ρει ο  Σταύ­ρος Καβα­τζί­δης, πρό­ε­δρος του οικι­σμού Ρομά «Αγί­ας Σοφί­ας», εκεί όπου ζει ο 16χρονος ο ανή­λι­κος πήγε στο πρα­τή­ριο υγρών καυ­σί­μων της Μονα­στη­ρί­ου για να βάλει πετρέ­λαιο στο φορ­τη­γά­κι που ανή­κει στον πατέ­ρα του, ωστό­σο κάνεις δε γνω­ρί­ζει τι έγι­νε μετά και ξεκί­νη­σε η κατα­δί­ω­ξη από την αστυ­νο­μία. «Το παι­δί δεν είχε πιστό­λι, ούτε κάτι παρά­νο­μο επά­νω του. Πήγε απλά για να βάλει πετρέ­λαιο. Ο αστυ­νο­μι­κός της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ. τον πυρο­βό­λη­σε. Του έρι­ξαν στο δόξα πατρί, στο κεφά­λι. Δεν έκα­νε τίπο­τα το παι­δί. Ο αστυ­νο­μι­κός ήταν “μάγκας”. Είναι ψέμα­τα ότι τους χτύ­πη­σε με το φορ­τη­γά­κι», αναφέρει.

«Δεν υπήρ­χε κατα­δί­ω­ξη. Το παι­δί δεν έχει κάνει παρα­νο­μί­ες. Σηκώ­θη­κε ένας μάγκας και τον άρχι­σε, του έρι­ξε όπως ήθε­λε αυτός. Το παι­δί στα­μά­τη­σε κανο­νι­κά στο πρα­τή­ριο να βάλει βεν­ζί­νη, δε ξέρου­με αν είχε λεφτά. Αν δεν είχε πρέ­πει να του ρίξεις στο κεφά­λι; Μπο­ρεί έκα­νε ένα λάθος. Επι­τρέ­πε­ται να τον πιά­σεις, να τον βάλεις μέσα με τον νόμο. Όχι να τους ρίξεις στο κεφά­λι», ανέ­φε­ρε στους δημοσιογράφους.

Όπως λέει ο κ. Καβα­τζί­δης, «το παι­δί είναι ετοι­μο­θά­να­το στην εντα­τι­κή, κρέ­με­ται από μια κλω­στή η ζωή του, μπο­ρεί να είναι και είναι νεκρό και να μην το μαρ­τυ­ρά­νε», σημειώ­νει. Ο πρό­ε­δρος του οικι­σμού Ρομά Αγί­ας Σοφί­ας, μαζί με συγ­γε­νείς του 16χρονου, προει­δο­ποιουν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

«Θα σκο­τώ­σουν το παι­δί εν ψυχρώ δε θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου; Ύστε­ρα θα λένε ότι φταις;», λέει ο κ. Καβα­τζί­δης, τονί­ζο­ντας ότι ο 16χρονος ήταν ένα αγνό παι­δί, πατέ­ρας ενός 1,5 χρο­νών παιδιού.

«Ηταν στο πρα­τή­ριο, δεν είχε λεφτά να πλη­ρώ­σει και έφυ­γε το παι­δά­κι. Αριθ­μό πινα­κί­δας έχει, θα μπο­ρού­σαν να έρθουν σπί­τι. Όχι να σκο­τώ­σουν το παι­δά­κι 16 χρο­νών. Όχι να βγά­λουν όπλο και να τον σκο­τώ­σουν» λέει ξάδελ­φος του ανη­λί­κου, τονί­ζο­ντας ότι δεν είχε όπλο.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο