Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση στη Σταυρούπολη κατά του φασισμού

Δύο συγκε­ντρώ­σεις  στη δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη, σε μικρή από­στα­ση η μία από την άλλη, στη σκιά των επει­σο­δί­ων από τα φασι­στοει­δή στα ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες. Ισχυ­ρή είναι η παρου­σία της αστυ­νο­μί­ας στην περιο­χή για να απο­φευ­χθεί το ενδε­χό­με­νο να έρθουν σε επα­φή οι συμ­με­τέ­χο­ντες στις δύο κινητοποιήσεις.

Μέλη της φασι­στι­κής οργά­νω­σης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκε­ντρω­θεί στην πλα­τεία Τερ­ψι­θέ­ας, στη Σταυ­ρού­πο­λη, ύστε­ρα από σχε­τι­κό κάλε­σμα. Ως απά­ντη­ση, μέλη συλ­λο­γι­κο­τή­των και άτο­μα του αντιε­ξου­σια­στι­κού χώρου καθώς και μέλη οργα­νώ­σε­ων της εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής αρι­στε­ράς απηύ­θυ­ναν κάλε­σμα σε “αντι­φα­σι­στι­κή” κινη­το­ποί­η­ση, με σημείο συγκέ­ντρω­σης το πρώ­ην στρα­τό­πε­δο Παύ­λου Μελά.

Σύμ­φω­να με το voria.gr, ομά­δες αντιε­ξου­σια­στών έχουν παρα­τα­χθεί στο πεζο­δρό­μιο μπρο­στά από το στρα­τό­πε­δο Παύ­λου Μελά, στην οδό Λαγκα­δά, σχη­μα­τί­ζο­ντας μια ανθρώ­πι­νη αλυ­σί­δα, ενώ το «παρών» δίνουν μέλη της εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής αριστεράς.

Νωρί­τε­ρα οι αντιε­ξου­σια­στές βρέ­θη­καν πρό­σω­πο με πρό­σω­πο με τα ΜΑΤ, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατά του φασι­σμού και της αστυ­νο­μί­ας. Οι αντιε­ξου­σια­στές μάλι­στα προ­σπά­θη­σαν και προη­γου­μέ­νως να προ­σεγ­γί­σουν την πλα­τεία Τερ­ψι­θέ­ας όπου βρί­σκο­νται τα μέλη του Ιερού Λόχου, ωστό­σο τους εμπό­δι­σαν οι αρχές.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο