Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: ΚΚΕ, ΚΝΕ, σωματεία και φορείς τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κατά­θε­ση στε­φά­νων έγι­νε νωρίς το μεση­μέ­ρι από εκπρο­σώ­πους συν­δι­κά­των και φορέ­ων της Θεσ­σα­λο­νί­κης, τον ΣΦΕΑ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο μνη­μείο του Πολυ­τε­χνεί­ου στο ΑΠΘ, ενώ την ίδια ώρα γινό­ταν συγκέ­ντρω­ση έξω από το Αμε­ρι­κά­νι­κο Προξενείο.

Συγκε­κρι­μέ­να, στε­φά­νια κατέ­θε­σαν αντι­προ­σω­πεί­ες του ΣΦΕΑ, εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, της Γραμ­μα­τεί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΠΑΜΕ, φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων, της ΟΓΕ, της ΕΔΥΕΘ και της ΕΔΟΝ ενώ ακο­λού­θη­σαν τα στε­φά­νια της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ και της ΟΠ Κ. Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ.

«Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυ­τε­χνεί­ου, τιμή και δόξα στους εξε­γερ­μέ­νους του Πολυ­τε­χνεί­ου», δήλω­σε ο Γιάν­νης Δελής, βου­λευ­τής Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΚΚΕ, ο οποί­ος εκπρο­σώ­πη­σε την ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, και πρό­σθε­σε πως τα μηνύ­μα­τα του Πολυ­τε­χνεί­ου παρα­μέ­νουν επί­και­ρα μετά από 47 χρό­νια, ενώ φέτος απο­κτούν ακό­μα ένα περιε­χό­με­νο, αυτό της υπε­ρά­σπι­σης της Υγεί­ας του λαού.

Χαρα­κτή­ρι­σε απα­ρά­δε­κτη την απα­γό­ρευ­ση των συγκε­ντρώ­σε­ων και εκδη­λώ­σε­ων της κυβέρ­νη­σης, σχο­λιά­ζο­ντας πως είναι έωλες οι δικαιο­λο­γί­ες ότι αυτό έγι­νε για υγειο­νο­μι­κούς λόγους. Η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θεί να παρε­μπο­δί­σει το μήνυ­μα του πολυ­τε­χνεί­ου να φτά­σει σε όσο περισ­σό­τε­ρες καρ­διές, να ξυπνή­σει μνή­μες και να απε­μπο­λή­σει νέους αγώ­νες, επι­σή­μα­νε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάν­νης Κατσα­ρός, από τον ΣΦΕΑ 1967–1974 δήλω­σε πως τα σύν­θη­μα «Ψωμί – Παι­δεία- Ελευ­θε­ρία» παρα­μέ­νουν ζωντα­νά και στο σήμε­ρα, «ενώ ιδιαί­τε­ρα επί­και­ρα ήταν και τα αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά συν­θή­μα­τα που κοσμού­σαν την πύλη του Πολυ­τε­χνεί­ου, για­τί δια­νύ­ου­με μια περί­ο­δο που η Ελλά­δα έχει μετα­τρα­πεί σε μια απέ­ρα­ντη Αμε­ρι­κα­νι­κή βάση από την Κρή­τη μέχρι την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη. Θεω­ρού­με ότι ο αγώ­νας για την εκπλή­ρω­ση αυτών των συν­θη­μά­των και ιδα­νι­κών συνε­χί­ζε­ται, και εμείς ως ΣΦΕΑ συμμετέχουμε»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο